Skip til hoved indholdet
    Hjem Karriere i Assens Kommune Uddannelser Pædagogisk assistentelev (PAU)

Pædagogisk assistentelev (PAU)

Kunne du tænke dig en uddannelse, hvor din hverdag er fyldt med børn? Eller ønsker du at arbejde med unge eller voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse? Er du samtidig ansvarlig, robust og en god rollemodel? Så er uddannelsen som pædagogiske assistentelev (PAU) hos Assens Kommune måske noget for dig!

Uddannelsen som pædagogisk assistentelev (PAU) klæder dig på til at arbejde med børn, unge og voksne. Du lærer bl.a. at lave udviklende aktiviteter med de forskellige målgrupper og om betydningen af kost og motion for det fysiske og psykiske velvære.

Om uddannelsen som pædagogisk assistent

Uddannelsen tager 2 år og 1½ måned og består af 3 skoleperioder og 2 praktikperioder. Hvis du søger som EUX Velfærd, altså både gymnasie og erhvervsuddannelse samtidig, tager uddannelsen 3 år. 

Du ansættes i Assens Kommune, der stiller praktikplads til rådighed.

Uddannelsens teoretiske del foregår på Social- og Sundhedsskolen i Odense, mens 1. praktikforløb som oftest foregår i Assens Kommunes daginstitutioner og SFO’er og 2. praktikforløb på voksen-specialområdet i Assens Kommune.

Uddannelsen som pædagogisk assistent er en erhvervsfaglig og praktisk orienteret uddannelse, som har fire faglige fokusområder:

  • Natur og udeliv
  • Digital kultur
  • Bevægelse og idræt
  • Sundhed i den pædagogiske praksis 

I løbet af dine praktikforløb i Assens Kommune er din arbejdstid 37 timer om ugen inklusiv frokostpause. I skoleperioderne følger du det skema, som du får udleveret på SOSU-skolen.

Du får løn under hele din uddannelse, og du aflønnes efter gældende overenskomst.

I Assens Kommune ansætter vi 4 pædagogisk assistentelever årligt. Du kan holde øje med stillingsopslaget på siden under www.assens.dk/job

For at komme i betragtning som pædagog assistentelev skal du opfylde adgangskravene.

Hvis du er:

  • under 25 år skal du have bestået grundforløb 2 rettet mod pædagogisk assistent
  • over 25 år skal du have en vurdering af dine realkompetencer - også kaldt en realkompetencevurdering (RKV) 

For nærmere afklaring i forhold til adgangskrav og realkompetencevurdering skal du kontakte en uddannelsesvejleder på Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Med en pædagogisk assistentuddannelse kan du søge arbejde i dag- og døgninstitutioner, som dagplejer eller klubmedarbejder eller inden for ældreområdet.

Desuden giver pædagogisk assistentuddannelsen dig mulighed for at søge ind på pædagogseminaret og akademiuddannelsen i ungdomspædagogik, og med suppleringsfag kan du søge andre udvalgte uddannelser.

Du kan læse meget mere om udannelsen som pædagogisk assistent her: https://www.sosufyn.dk/uddannelser/paedagogisk-assistent-pa/ 

Uddannelseskoordinator for PAU-elever Gitte Kai

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Skriv til os

Er du nysgerrig på uddannelsen som pædagogisk assistent hos os? Så kontakte vores uddannelseskoordinator Gitte. 

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links