Skip til hoved indholdet
    Hjem Karriere i Assens Kommune SOSU-job: Meningsfulde job med høj faglighed Ufaglært social- og sundhedsmedarbejder

Ufaglært social- og sundhedsmedarbejder

Måske drømmer du om at prøve noget nyt, eller også ved du allerede, at du brænder for at arbejde med mennesker? Så er et job som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder måske lige noget for dig.

I Assens Kommune har vi flere spændende jobs som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder i ældreplejen. Du kan som ufaglært arbejde i hjemmeplejen eller på et af vores plejehjem.

Som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder yder du personlig pleje og omsorg for borgen – du gør dagligt en forskel og bliver mødt af taknemmelighed hos borgeren.

Hos os bliver du mødt af gode kolleger, og vi vil være kendt for vores fleksibilitet og gode arbejdsmiljø. Vi tilpasser opgaveløsningen, så den opleves meningsfuld for både medarbejdere og borgere, og så vi hver dag er stolte af vores forskellige fagligheder.

Jeg har tidligere arbejdet som ufaglært i hjemmeplejen, og jeg blev hurtigt klar over, at jeg gerne ville uddanne mig. For arbejdet bliver meget mere spændende, når man har mulighed for at yde en professionel omsorg. Jeg uddanner mig på en særlig digi-tech linje, der handler om velfærdsteknologi. Det vil sige, at jeg både bliver social- og sundhedsassistent, men også kan fungere som et bindeled mellem borgeren, og dem der udvikler de forskellige hjælpemidler.

Cecilie, social- og sundhedsassistentelev, Bofællesskabet Korsvang

I et job som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder er dine opgaver mangeartede, men kort fortalt består dit arbejde i at yde personlig pleje og omsorg hos borgerne. Det kan også være lettere serviceopgaver som at handle ind, tøjvask eller daglig rengøring.

Din indsats er helt afgørende for, at vores ældre borgere får den hjælp, de har brug for i deres dagligdag.

Et job som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder kan være krævende, men det er også enormt givende, når man bliver mødt af taknemmelighed hos borgeren.

For at blive ufaglært social- og sundhedsmedarbejder er det vigtigste, at du har lyst til at arbejde med mennesker, og at du vil være med til at gøre en forskel for borgerne.

Du vil opleve, at det også er de små ting, der betyder meget for borgeren. Det kan være et kærligt smil, et lyttende øre eller et kærligt klem på armen, der gør den store forskel.

Du kan sagtens starte i et job som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder, men hvis du får lyst til at blive endnu stærkere i mødet med borgerne, har du hos os rigtig gode muligheder for uddannelse og videreuddannelse.

For at blive faglært social- og sundhedselev skal du søge ind på uddannelsen som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent. Når du er optaget på en af uddannelserne, kan du søge plads som social- og sundhedshjælperelev eller social- og sundhedsassistentelev. Vi tilbyder begge typer elevpladser i Assens Kommune.  

Hvis du er fyldt 25 år, kan du blive voksenelev. Du kan få løn under hele uddannelsen.

Læs mere om uddannelserne som SOSU-elev

Hos os vil du opleve en høj grad af fleksibilitet i tilrettelæggelsen af dine vagter, når du har et job som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder, og du er selv med til at bestemme, hvordan dine arbejdsdage skal se ud.

Du kan blive ansat som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder i nattevagt, dagvagt eller aftenvagt. Derudover kan du som ufaglært social- og sundhedsmedarbejder arbejde i et deltidsjob eller i en fuldtidsstilling.

Du kan også blive tilknyttet som ufaglært social- og sundhedsmedarbejdervikar, hvis du gerne vil supplere din indkomst. Som ufaglært social- og sundhedsmedarbejdervikar hos os bestemmer du selv, hvor du vil arbejde, hvor meget du vil arbejde, og hvornår du vil arbejde.

Du bliver ansat på gældende overenskomst og ud fra principperne om lokal løndannelse.

Det er altså din anciennitet og erfaring, der afgør, hvad din løn bliver.

Grundlønnen for en social- og sundhedsmedarbejder i en fuldtidsstilling er 21.300 kr. om måneden (2022). Dertil kommer lokale løntillæg og lønforhandlinger.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links