Skip til hoved indholdet
    Hjem Karriere i Assens Kommune SOSU-job: Meningsfulde job med høj faglighed Social- og sundhedsassistent

Social- og sundhedsassistent

Vil du have et job, hvor du hver dag har mulighed for at gøre en stor forskel for andre mennesker? Så har vi et spændende job til dig som social- og sundhedsassistent med masser af ansvar og mulighed for udvikling!

I Assens Kommune har vi mange spændende jobs som social- og sundhedsassistent. Du kan arbejde på et af vores plejehjem, i en af vores hjemmeplejegrupper, i vores psykiatri, hos vores Center for Rehabilitering og Akutpleje eller på vores handicapområde.

Vi vil være kendt for vores høje faglighed, fleksibilitet og vilje til at tilpasse opgaveløsningen, så den opleves meningsfuld for både medarbejdere og borgere.

Jeg har et stort ansvar. Og jeg får lov til at bruge min faglighed i lang højere grad, end jeg har oplevet på andre arbejdspladser. Det er dejligt at mærke, når min erfaring og mine kompetencer har gjort en forskel for borgerne.

Mark, social- og sundhedsassistent, Center for Rehabilitering og Akutpleje

En social- og sundhedsassistent er en sundhedsperson, som arbejder med professionel sygepleje, omsorg og træning.

Som social- og sundhedsassistent kan du arbejde med både unge, voksne og ældre mennesker med sygdom eller handicap, og det kan både foregå i borgerens eget hjem, på sygehuse, plejecentre, bosteder eller i psykiatrien.

En social- og sundhedsassistent har mere ansvar end social- og sundhedshjælperne. Når du arbejder som social- og sundhedsassistent har du ansvar for medicinering i et vist omfang, og du har ansvar for både at koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering af borgeren.

Du kan læse mere om, hvad social- og sundhedsassistenterne laver på de forskellige arbejdspladser i vores stillingsopslag.

Du kan starte som social- og sundhedshjælper og videreuddanne dig og blive social- og sundhedsassistentelev. Du kan også starte direkte på assistent-uddannelsen. Når du er færdig med uddannelsen til social- og sundhedsassistent, kan du også videreuddanne dig, hvis du har lyst. Du kan f.eks. blive sygeplejestuderende.

Vi støtter dig i din drøm. Det gælder også, selv om du forlader et job som social- og sundhedsassistent hos os for at blive sygeplejestuderende, eller hvis du forlader et job som social- og sundhedshjælper for at blive social- og sundhedsassistentelev.

Vi tror på, at hvis vi hjælper dig med at finde din rette hylde, er der større chance for, at et farvel bliver til et på gensyn.

For at blive social- og sundhedsassistentelev kræver det, at du søger ind og bliver optaget på social- og sundhedsassistentuddannelsen. Derefter kan du søge elevplads og blive social- og sundhedsassistentelev.

Du kan blive social- og sundhedsassistent-voksenelev, hvis du er fyldt 25 år, og du kan få løn under hele uddannelsen.

Vi har løbende ledige job som social- og sundhedsassistent, så der er gode muligheder for at få et job hos os som social- og sundhedsassistent, når du er færdiguddannet.

Læs mere om uddannelserne som SOSU-elev

Uddannelsen varer efter grundforløbet 2 år, 9 måneder og 3 uger og veksler mellem skole og praktik.

I nogle tilfælde kan uddannelsen afkortes.

Du er garanteret alle praktiksteder i løbet af dit uddannelsesforløb, så du er sikret at komme rundt om både ældreområdet, psykiatrien og et sygehusafsnit.

Med et job som social- og sundhedsassistent kan du have vagter på forskellige tidspunkter af døgnet. Du har både mulighed for dag-, aften- og nattevagter. Derudover har vi både deltids- og fuldtidsstillinger.

Vi søger ofte social- og sundhedsassistent-vikarer, så der er også god mulighed for at supplere din indkomst. Som vikar hos os bestemmer du selv, hvor du vil arbejde, hvor meget du vil arbejde, og hvornår du vil arbejde.

Du bliver ansat på gældende overenskomst og ud fra principperne om lokal løndannelse.

Når du har et job som social- og sundhedsassistent, afhænger dit løntrin – og dermed din løn – af din anciennitet og erfaring, og hvad den lokale lønforhandling ender med.

Grundlønnen for en nyuddannet social- og sundhedsassistent i en fuldtidsstilling er 25.500 kr. om måneden (2022). Dertil kommer lokale løntillæg og lønforhandlinger.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links