Aktuel information om Corona-situationen

Du kan finde aktuel information situationen i Assens Kommune her. 

Siden vil blive opdateret efterhånden, som vi bliver bekendt med udviklingen. 

Du kan også få løbende opdateringer på vores facebook-side: www.facebook.com/assenskommune.

Aktuel information om situationen ift. Covid-19 (Corona)

Information om skole- og dagtilbudsområdet

Information om skole- og dagtilbudsområdet

Her samler vi informationerne vedr. vores skoler og daginstitutioner, efterhånden som vi bliver bekendt med dem.

Hold dig opdateret

HUSK: Du kan også få løbende opdateringer på vores facebook-side.

 

Se også

 

Information om nødpasning

Regeringen har besluttet, at alle skoler og dagtilbud lukker fra og med mandag den 16. marts til og med mandag den 13. april 2020. Assens Kommune har på den baggrund etableret nødpasning i de fleste af kommunens institutioner. Kun de institutioner, som ikke har nogen børn i nødpasning, holder helt lukket.

I Assens Kommune er det blevet prioriteret, at hvert dagtilbud/skole nødpasser egne børn i alderen 0-9 år. Prioriteringen er foretaget på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefaling om ikke at samle for mange børn på et sted af hensyn til smitterisikoen. Der skal holdes afstand og tages hensyn. Samtidig kan de børn, der har brug for nødpasning, blive passet af de voksne og i de lokaler, som de kender i forvejen. Det skaber tryghed.

Assens Kommune har nedsat et fast hold af medarbejdere, der varetager nødpasning af børnene, fremfor at medarbejdere møder ind på skift. Det gør vi for at mindske smitterisikoen. Herved sikrer vi forhåbentlig også, at der er raske hænder til at tage over, i tilfælde af at de faste medarbejdere skulle blive smittet med COVID-19.

Børn skal være raske og uden symptomer for at kunne modtages i nødpasning. Symptomer kan f.eks. være feber, forkølelse, ondt i halsen og hoste.

Find svar på de fleste spørgsmål på coronasmitte.dk

Nødpasning tilbydes:

  1. 0-9-årige børn hvis forældre varetager kritiske funktioner i det offentlige. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.
  2. 0-9-årige børn hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.
  3. Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder tilfælde hvor forholdene i barnets eller den unges hjem begrunder et nødpasningstilbud.

​Hvis du har spørgsmål til nødpasning, er du velkommen til at kontakte lederen af dit barns dagtilbud/skole. 

Sådan taler du med dit barn om coronavirus

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Find spørgsmål og svar om corona på Youtube