NemID bliver til MitID

MitID kommer i løbet af 2021 og 2022 til at afløse NemID. Du kan bruge MitID til alt det, som du har brugt NemID til, for eksempel at logge på netbanken eller på borger.dk. Det er gratis at få og bruge MitID.

Du får direkte besked, når det er din tur til at få MitID

Du skal først have MitID, når du får direkte besked fra din bank.

• Hvis du har en dansk eller grønlandsk bank, får du MitID via din net- eller mobilbank. Du får automatisk besked, når det er din tur. Beskeden får du på et tidspunkt, når du logger ind i din net- eller mobilbank.
  • Hvis du ikke har en dansk eller grønlandsk bank, får du besked i Digital Post, og du kan derefter få MitID på www.mitid.dk

Behold NemID indtil videre

Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke længere skal have NemID – enten af din bank eller via Digital Post.

Her kan du få hjælp

Har du brug for hjælp enten til at få eller bruge MitID, skal du kontakte din bank. De står klar til at hjælpe dig.

Alternativt kan du gå på www.mitid.dk eller kontakte MitID support på tlf. 33 98 00 10 eller support@MitID.dk

Du kan også bede om hjælp hos nogen, du stoler på. Det kan være et familiemedlem eller en god ven.

Bare husk, at du ikke må dele:

• Dine koder
  • Din MitID app, -kodeviser eller –kodeoplæser
  • Bruger-ID – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den

Du kan også prøve at kontakte din lokale datastue og høre, om de har mulighed for at hjælpe dig. Se oversigt over kommunens datastuer.

Sådan bruger du MitID

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet.

Du kan bruge MitID appen, som du bruger NemID nøgleapp i dag. Med et swipe kan du godkende med MitID på din smartphone eller tablet.

Hvis du ikke har mulighed for at bruge MitID app, findes der to alternativer: MitID kodeviser og MitID kodeoplæser (beregnet til personer med nedsat syn). Læs mere om koderviseren og kodeoplæseren på www.mitid.dk.

Baggrunden for MitID

Vi skifter til MitID, fordi vi har brug for et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedsbehov. NemID er en god og sikker løsning i dag. Men MitID giver en mere sikker fremtid.

Med MitID styrker vi sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Fx får du altid besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis MitID appen aktiveres på en ny enhed. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt.