Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Vandreture Trunderupskoven og Trunderupstierne

Trunderupskoven og Trunderupstierne

I Trunderupskoven er der masser af muligheder for at udforske friluftslivet – Du kan overnatte i sheltere, nyde den medbragte mad i madpakkehuset eller tilberede din mad på en af bål- og grillpladserne.

Fang en fisk eller nyd udsigten over søen eller gør begge dele

Fra platformen i den lille sø kan du også gøre et forsøg på at fange en fisk eller bare nyde den smukke udsigt over søen og landskabet.

I den sydvestlige del af Trunderupskoven kan du tage en gåtur med din hund i hundeskoven. Her må du lade din hund løbe frit rundt i det indhegnede område, men du skal have fuld kontrol over den. Inden for indhegningen er der et område kun for hvalpe. Ved hundeskoven er der forskellige aktivitetsredskaber til hundene, mens ejeren kan tage et hvil ved bord og bænk. Ophold i hundeskoven sker på eget ansvar.

Fiske-/udsigtsplatform ved Trunderup Sø.


Du kan også udforske det kuperede område og nyde den dejlige natur på en gåtur på vandrestierne rundt i skoven. Stierne ligger dog i et så kuperet terræn, at de ikke egner sig til gangbesværede og barnevogne. Til gengæld kan både gangbesværede og familier med barnevogne komme frem til pladsen med madpakkehuset, der har udsigt over søen.

Området bliver af og til brugt til rollespil, så måske møder du både orker og trolde på din tur rundt i området.

Hold et arrangement ved Trunderup Sø

Ønsker du at holde et arrangement i området, skal du søge om tilladelse hos Assens Kommune senest ti hverdage, før arrangementet finder sted.

Der er flere gode udsigtspunkter i området

Trunderupskoven er meget kuperet med varierende beplantning og store åbne skrænter og områder. Du finder også en lille sø, og der er flere gode muligheder for at nyde udsigten over landskabet.

Udsigten fra shelterpladsen ved Trunderup Sø.


Oplev naturen på egen hånd

Trunderupskoven er et meget stort naturområde med skov, sø og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig. Der er forskellige skovtyper som løv- og nåletræer, og store åbne arealer giver gode muligheder for at opleve naturen på egen hånd

Find flere vandreruter og stier

Hvis du efter en gåtur i Trunderupskoven har fået mod på mere natur og/eller friluftsliv, har VisitAssens og VisitFyn temasider om vandring på Vestfyn og det øvrige Fyn, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste vandretur.

Overnat i shelter

Der er to shelterpladser i området. Læs evt. mere om shelterpladserne via linket herunder:

Overnatning i shelter

Ejer

I dag ejer Assens Kommune området, men tidligere var det ejet af Fengers Konservesfabrik. På det tidspunkt var området fyldt med frugtplantager.

Serviceoplysninger

Der er mange mulige aktiviteter i Trunderupskoven:

Hundeskov, shelter, madpakkehus, bålplads, vandrestier i kuperet terræn, borde/bænke nær søen og frit fiskeri i søen.

Hvis I vil holde større arrangementer i Trunderupskoven, skal der søges om tilladelse. Dette gøres ved at følge linket her på siden.

Yderlig information

Link til information om hundeskoven og overnatning i områdets shelter finder du herunder:

Hundeskove

Shelterpladser

 

Faciliteter

  • Bord/bænke
  • Sheltere
  • Bålplads
  • Udsigtspunkt
  • Toilet (helårsåbent)

Parkering

Trunderupvej
5683 Haarby

Det er også muligt at parkere ved Hundeskoven på Akkerupvej.

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links