Skip til hoved indholdet

Bågø Kirke (Grøn 2)

Kirken har ikke altid set ud som den gør i dag. Oprindeligt havde kirkens tårn pyramidespir over 4 spidsgavle, men i 1930 blev tårnet ændret til sit nuværende udseende.

Bågø Kirke.

Som Danmarks mindste Kirkesogn har det ikke altid været lige nemt at stille et menighedsråd, men der er indtil videre altid lykkedes. Der bliver ikke længere holdt månedlige gudstjenester i Bågø Kirke, det stoppede i 2011. I dag bliver der afholdt 8 gudstjenester om året. På trods af det beskedne indbyggertal er der god opbakning til disse gudstjenester, der kommer oftest mellem fem og tyve hver gang. Der er også mange sommerhusejere, der deltager i gudstjenesterne.

Bågøs sidste præst stoppede i 1956, siden er de kirkelige handlinger blevet forestået af præster fra Assens.


Bågø Kirke.

Kirken består i dag af et stort åbent rum med 125 siddepladser. Gulvet er hævet ét trin ved alteret. Kirkens første orgel blev i 1917 skænket af en lokal beboer, som ønskede at være anonym. Det nuværende orgel stammer fra Saxild kirke, og blev skænket til kirken.

Kirkens inventar og udsmykning er enkel, der er dog enkelte ting der skiller sig ud, heriblandt de rigt ornamenterede lysekroner og kirkeskibet. Kirkeskibet er bygget af driftsleder Bent Winther-Frandsen. Det tog ham ca. 800 arbejdstimer at bygge. Skibet er en detaljeret kopi af det gamle danske linjeskib Fredericus Quartus som i 1697 var nordens største orlogsskib. Han skænkede det til kirken som afbigt for at have ”bortført” en bågøpige fra øen.


Skibet i Bågø Kirke.

Kirken var udstyret med 2 klokker, den første stammede fra kirkens oprindelse og havde en sær klang. Den mindste klokke blev skænket til kirken i 1932 og stammede fra Bågø fyr, det blev brugt til at kime ved højtider. I anledning at kirkens 125 års jubilæum bestilte man en større klokke med en god klang, som stadig findes i kirken. I 2002 blev den lille klokke skænket til Bågø fyrs venner og findes nu igen i fyret.


Indgang til kirkegården.

 

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links