Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Natureventyr i Assens Kommune

Natureventyr i Assens Kommune

Med den gratis app Natureventyr er Assens Kommune blevet endnu mere eventyrlig for børn. Oplev fire unikke eventyr langs børnevenlige ruter i naturen, der udspiller sig som skattejagter med sjove udfordringer for børnene undervejs.

Med unikke og særligt udformede eventyr har Assens Kommune, i samarbejde med Natureventyr, gjort det let og sjovt at tage børnene med på en gåtur. Med Natureventyr i hånden åbner både landskab og fantasi op for nye oplevelser.


Tag med på Natureventyr i Assens Kommune.

Fire Natureventyr, som sætter fantasien i sving og giver kilometer i benene

Ved Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj, kan I opleve eventyret om Aya og gudernes store retssag, hvor menneskepigen Aya skal hjælpe jætten Loke med at bevise sin uskyld. Men kan man overhovedet stole på Loke? Hejmdal på toppen af verden har svaret, så en stor rejse venter det lille menneskebarn, som drager ud på jagt efter sandheden.

I eventyret Tatonka og den magiske kilde skal I følge i fodsporene på troldmandslærlingen Tatonka, der skal finde en magisk kilde ved Vissenbjerg Bakker. Vandet fra kilden skal redde Professor Vekselvarms Komodovaran, så det er bare med at komme af sted.

Jagten på Kaptajn Fahnøs sidste skat tager jer med på en rejse gennem Assens by med smukke gamle træskibe, gennem stemningsfyldte små gader og frem til Sukkerengen. Det er en eventyrlig skattejagt, og målet er Kaptajn Fahnøs sidste, men også største skat.

I Kampen om Vatlandi kommer I på en tur rundt i det kuperede terræn i Trunderupskoven. Her er der både fiskesø, shelterplads og madpakkehus, og på særlige dage kan I også støde på riddere og trolde, når den lokale rollespilsforening mødes i skoven.

Juleeventyr i december

Natureventyret i Vissenbjerg Bakker bliver hvert år i december måned opgraderet med et juletwist. Tatonka og julemissionen hedder eventyret, som kan opleves i det højfynske ved juletid. På eventyret drager I med troldmandslærlingen Tatonka ud i området for at finde julemandens forsvundne rensdyr. Undervejs møder I både Fader Frost, en ægte prinsesse og en samling farlige gnomer, som er ude på at sabotere julen.

Og som noget nyt, så rykker Natureventyr fra skovene og ind til Assens' hyggelige gader i hele december 2023. Her kan I opleve et vaskeægte juleeventyr om den gnavne nisse Olaf, der en dag modtager et brev fra sin fætter, eventyrnissen Jeppe. Fætter Jeppe er på sporet af julens hemmelighed, og nu må Olaf forlade sit nissebo og begive sig ud på en rejse under de mange julelys for at finde kattekongen Knur, sin fætter Jeppe og selveste julens hemmelighed.

Download app'en Natureventyr gratis

App’en Natureventyr er gratis at downloade og bruger man den i et af de områder, hvor Natureventyr har et samarbejde med kommunen - som fx her i Assens Kommune - koster det ikke noget at opleve eventyrene.

Du kan også læse mere på hjemmesiden natureventyr.nu


App'en Natureventyr kan downloades gratis via App Store og Google Play.

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links