Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Bågø Naturcenter Rundt om Bågø

Rundt om Bågø

Bågø byder på gode naturoplevelser med skønne landskaber, småskove, moser og strandengsområder. Her er fugletårne, fiskepladser, badestrande, vandreruter og meget mere.

Natur

På Bågø er der et meget rigt fugleliv, som du kan observere fra to fugletårne ved Vestermosen og Noret. Her kan du bl.a. se klyder, edderfugle, lille præstekrave og den store smukke fiskehejre. Havørn, fiskeørn, blå kærhøg og lærkefalk gæster også Bågø indimellem, så hold øjnene åbne og du kan være heldig at se dem. Derudover har øen også en stor bestand af rådyr, som ofte ses græssende på markerne. På strandengene kan du finde mange forskellige planter bl.a. gul snerre, engelskgræs, blåhat, strandmalurt samt strandkål.

Ud for kysten kan du være heldig at se både sæler og marsvin.

Bågøs fantastiske landskab kan opleves på en gåtur på en af de markerede stier. Stierne er markeret med pile og har forskellige længder. Du kan begynde din vandring fra havnen eller Naturcenteret. Der er også gode muligheder for at tage et hvil undervejs ved opsatte borde/bænk sæt og/eller nyde udsigten fra fugletårnene.

Vandrestierne rundt på øen er for alle, men vi anbefaler at gangbesværede og familier med barnevogne bruger de faste veje.

Vandreruterne er inddelt i blå (4,5 km), grøn (2 km), rød (4 km) og gul (5 km) rute. Stierne finder du her:

Vandrestier på Bågø

Bågø.

Kultur

På sydkysten ligger de gamle fiskerhuse, hvor fiskerne boede og havde deres stejleplads på strandengen. Modsat fiskerhusene er der en langdysse fra bondestenalderen. Øst for Nymose er der et stort fladt landbrugsområde, som er en tørlagt Gammelmose, hvor man så sent som under 2. Verdenskrig gravede tørv. I 1960'erne blev mosen imidlertid drænet og lagt under plov.

Bågø Fyr ligger nær Bågøs højeste punkt, Prinsehøj, der kun er 8 meter over havoverfladen.

Serviceoplysninger

Se her færgetider og priser (Link)

Baagø.com (Link)

Spor i landskabet - sporet på Bågø (Link)

Her finder du Fynbus (Link)

Folder om Bågø (PDF)

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links