Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Ud i naturen Andre aktiviteter Karens Æblehave

Karens Æblehave

Karens Æblehave blev indviet i 2013 i forbindelse med Æblefestivalen i Assens Kommune. Der er løbende plantet nye træer i haven i forbindelse med festivalen.

Æblehaven, der ligger i Assens blev etableret i 2013 i samarbejde med Hjerteforeningen, Assens og Fugleviglund Produktionsskole. Haven indeholder 42 forskellige æblesorter. Du kan blandt andet finde Ingrid Marie æblet, som stammer fra en æblekerne, der spirede frem i Høed kun 10 km herfra for over 100 år siden.

Prøv dig frem i den lille æblehave. Her finder du gamle danske æblesorter som ”Skrædderæblet”, ”Bedstemor æble” og ”Tønnes”. Mange mennesker kender ikke de gamle sorter i dag, men de ældre vil nok huske nogle af dem som deres ”barndomsæbler”. Bænken i æblehaven er sponsoreret af Hjerteforeningen og Rotary Assens, og produceret af Fugleviglund Produktionshøjskole.

Når du prøver dig frem i æblehaven og smager på æblerne, så husk kun at tage et par stykker, så andre også kan opleve den utrolige smagsvariation, der findes mellem de forskellige sorter. 

Nyudsprungne æbleblomster i Karens Æblehave.

Træerne er fremavlet og doneret af Karen Margrethe Nielsen fra den nu tidligere Assens Planteskole.

Kærum Å stien (bynær vandrerute), der starter ved Assens Rådhus og slutter i Melby (eller omvendt), passerer forbi æblehaven.

 

Serviceoplysninger

Til fods anbefales det at følge Kærum Å stien med start/slut i hhv. Assens og Melby (se folder med kort længere nede på siden).

Toilet, bålplads og shelter kan findes ved Brunebjerg shelterplads, som ligger mellem æblehaven og p-pladsen.

Folder

Mere information om Karens Æblehave finder du i folderen herunder.

Folder om Kærum Å stien (PDF)

Fåborgvej
5610 Assens

I bil er der indgang via Fåborgvej ved hundeskoven. Der kan parkeres på p-pladsen mellem kolonihavekvarteret og hundeskoven.

Miljø og Natur

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge dit MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links