Skip til hoved indholdet
    Hjem Fritid og oplevelser Oplev kulturen Spil Dansk

Spil Dansk

I Spil Dansk-ugen, uge 44, sætter Spil Dansk og Assens Kommune fokus på dansk produceret musik

Assens Kommune er Spil Dansk-kommune i 2024, ligesom vi har været det hvert år siden 2017.  I Spil Dansk-ugen, uge 44, sætter Spil Dansk fokus på dansk produceret musik, og musiklivet samler kræfterne og gør sig umage med at hylde, forny og viderebringe den danske musik.

Det eneste krav til et Spil Dansk-arrangement er, at musikken skal være skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Bortset fra det kan der synges på alle verdens sprog og spilles alle genrer. Nogle Spil Dansk-arrangementer er åbne, andre er lukkede. Nogle er arrangeret af Foreningen Spil Dansk i samarbejde med lokale arrangører, andre er rent lokale. Alle er velkomne til at bidrage med arrangementer.

Når Spil Dansk-ugen nærmer sig, kan du se, hvilke Spil Dansk-arrangementer der afholdes i Assens Kommune. Klik på https://spildansk.dk/kalender/, og søg på Assens Kommune. Kalenderen opdateres løbende.

 

ALSANG

ALSANG var et projekt iværksat af Spil Dansk som det største nationale fællessangsprojekt i moderne tid. Med inspiration fra alsangstævnerne under 2. verdenskrig skulle ALSANG markere 75-året for Danmarks befrielse, hylde friheden og demokratiet og styrke medborgerskabet med fællessang i hele landet. Projektet blev gennemført i perioden 2019-2021.

På www.alsang.dk kan man læse om projektet og finde gratis redskaber til fællessang af en lang række forskellige sange: sangtekster, indspilninger (akkompagnement med klaver og vokal), artikler og læringsmateriale. Blandt andet kan man finde 3 kendte danske sange, der er oversat til og indspillet på 12 forskellige sprog. Man skal blot logge ind, første gang man bruger materialet. Vi opfordrer selvfølgelig til, at så mange som muligt gør brug af det gode tilbud.

Se også www.spildansk.dk.

Kultur og Fritid

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Lukkedage

Nyttige links