icon-Trafik-og-veje

Trafik og veje

Samkørsel

Assens Kommune og FDM’s ”Ta Med”-app

”Ta’ Med” er en gratis app, der gør det let for dig at finde andre at dele køreturen med, uanset om du er passager og ønsker et lift, eller chauffør og ønsker at tilbyde et lift.

Men ud over det praktiske i at dele bilen, så er der rigtig mange fordele ved samkørsel som f.eks.
• Du skåner miljøet ved at udlede mindre CO2
• Sparer en masse penge,
• Du lærer dine naboer og kollegaer meget bedre at kende,
• Reducere trængsel på vejene
• ..og en masse andre goder, du kan selv fortsætte listen...

Assens Kommune har i foråret 2022 indgået samarbejdsaftale med FDM om deres app Ta’ Med, og hvis du ønsker at være med er det bare at downloade app’en og komme i gang.

”Ta’ Med” er gebyrfrit, og betaling sker automatisk til chaufføren. Er i nogle der kører ofte sammen og f.eks. skiftes til at køre og derfor ikke ønsker betaling fra hinanden, kan dette også vælges i appen. Derudover er det let at kombinere app’en med rejser med tog og bus, da du kan aktivere rejser med kollektiv trafik i app’en, og dermed lave kombinationsrejser…. Og så er der efter hver tur mulighed for at vinde fede præmier som f.eks. tilskud til kørsel, gavekort og chokolade.

Læs mere på: Samkørsel - Ta'Med fra FDM gør det nemt at finde kørelejlighed

 

Ønsker i flere informationer?

Assens Kommune ser samkørsel som et supplement til den kollektive trafik og en vigtig del af den grønne omstilling.

Derfor vil vi rigtig gerne samarbejde med både virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger og lokalråd om at fremme samkørsel. Hvis I derfor har nogle spørgsmål eller ønsker gode råd til hvordan i kan starte samkørsel op hos jer, så ring endelig til Vej og Trafik 64 74 75 08 eller send en mail til vejogtrafik@assens.dk, så hjælper vi jer gerne videre i processen.

Kontakt Trafik

Tlf: 64 74 75 08

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.