icon-Trafik-og-veje

Trafik og veje

Modernisering af gadebelysningen i Assens Kommune

Assens Byråd besluttede tilbage i 2017 at starte på udskiftningen af den gamle gadebelysning til nye LED armaturer. Samtidig skulle også masterne udskiftes i det omfang der var nødvendigt,
Udskiftningen er opdelt i 3 faser, hvor de 2 første faser løber over årene 2018 – 2021 og 3. fase i 2021 -2022.

De 2 første faser er næsten afsluttet. Her har vi skiftet alle lyskilder som indeholdt kviksølv. Det var ikke mindst for miljøets skyld men selvfølgelig også at strømforbruget kunne reduceres betragteligt og dermed Co2 reduktion.

I 2021 starter vi op med fase 3. som er lyskilder med natrium indhold (det gule lys).

Ved udgangen af 2022 vil alle gadelamper i Assens Kommune være udskiftet til LED lyskilder.

Det betyder at Assens Kommune har reduceret strømforbruget til gadebelysningen med ca. 1 mio. KWH hvert år-hvilket ca. svarer til 250 T Co2.

Assens Kommune udfaser gradvis natslukningen af gadebelysningen, således at alle lamper forbliver tændt natten igennem og dermed også i de tidlige morgentimer. Det øger trykheden og trafiksikkerheden.

Samlet set vil det give de enkelte byer et løft og et mere moderne udtryk samt naturligvis en bedre belysning.

I Assens By vil det blive nødvendigt med en del opgravninger og kabellægning hvor der stadig står master med luftledning på. Disse vil blive nedtaget og gittermasterne udskiftet. Dette arbejde vil pågå både i 2021 men også i 2022.

Her kan det ikke undgås der vil blive lidt gener i graveperioden. Vi gør hvad vi kan for at minimere generne og håber på forståelse.

Kontakt Trafik