icon-Sundhed-og-sygdom

Sundhed og sygdom

Sig ja til influenzavaccination

Vaccinationen er gratis for alle, der er fyldt 65 år, og borgere, som lever med kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle. For nogle kan sygdommen være særligt alvorlig og udvikle sig livstruende.

Derfor kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, hvis du lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

Du kan bestille tid til vaccinationen hos lægen eller der, hvor du plejer at blive vaccineret.

Hvad er influenza?

Influenza er en meget smitsom virusinfektion, som smitter gennem små dråber fra hoste, nys og overflader, der er blevet forurenet med virus.

Hvis du er fyldt 65 år, hvis du lever med en kronisk sygdom, eller hvis du på anden vis er i særlig risiko, kan sygdommen udvikle sig særligt alvorligt, føre til hospitalsindlæggelse og i værste fald være livstruende.

Hvem er omfattet af tilbuddet om gratis vaccination?

Følgende personer er omfattet af tilbuddet om gratis vaccination:

  • Alle personer, der er fyldt 65 år
  • Personer med visse kroniske sygdomme
  • Gravide i 2. og 3. trimester
  • Svært overvægtige
  • Førtidspensionister
  • Andre personer i særlig risiko

Personale i sundheds- og plejesektoren, der har opgave med pleje, omsorg og behandling af borgere, der er i særlig risiko for et alvorligt
forløb med influenza.

Er du i tvivl om, hvorvidt du eller en af dine nærmeste hører til en af grupperne, kan du kontakte lægen. Lægen kan hjælpe med at vurdere,
om vaccinationen er relevant for dig.

Hvordan får jeg vaccinationen?

For at blive vaccineret skal du ringe til lægen eller det sted, hvor du plejer at blive vaccineret. Vaccinationen kræver kun et enkelt besøg.

Yderligere information

Information på andre sprog