icon-Sundhed-og-sygdom

Sundhed og sygdom

Rygning/snus/tyggetobak

Vil du gerne stoppe med at ryge, bruge snus eller tyggetobak?

Der er fem gange større chance for at stoppe med rygning eller brug af røgfri tobak, hvis man får hjælp til det. Af alle dem, der forsøger uden hjælp, vil kun mellem tre og fem procent være stoppet efter et år. Dine chancer for at blive tobakken kvit øges markant, hvis du får den rigtige hjælp. Det anbefales at kombinere flere metoder og værktøjer, for eksempel rygestopkursus og brug af medicinske hjælpemidler.

Det er svært at holde op med at ryge eller lægge tyggetobakken på hylden. Også selv om du er fast besluttet. Og også selv om du ved, at du får et længere liv og et liv med langt mindre risiko for alvorlige sygdomme, hvis du kvitter tobakken.

Chancen for et succesfyldt stop bliver mangedoblet, hvis du får hjælp. Derfor tilbyder Assens Kommune dig gratis rygestopvejledning efter Kræftens Bekæmpelses stop-koncept, som både henvender sig til dig, der ryger og dig, der bruger snus/tyggetobak. Stop-konceptet er et gratis tilbud for dig, der bor i Assens Kommune. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, udover at du gerne vil holde op med at ryge.

Ud fra individuel vurdering er der mulighed for tilskud til nikotinerstatning.

Hvis du arbejder i Assens Kommune skal du kontakte den interne sundhedsordning i kommunen

Assens Kommune kan tilbyde:

Se også ...

Kontakt Sundhedskonsulent Susanne Kristensen

Tlf: 64 74 67 63
Mobil: 20 23 65 22

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.