icon-Sundhed-og-sygdom

Sundhed og sygdom

ABC for mental sundhed

Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt.

 

Hvordan har din mentale sundhed det?

Mental sundhed er vigtigt for os alle. 

Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt.

Der er ting, vi hver især kan gøre, for at styrke og passe på vores egen og hinandens mentale sundhed.

Hvordan kan jeg styrke min mentale sundhed?

Du kan styrke din mentale sundhed og trivsel, når du:

 • Gør noget aktivt, fysisk, socialt, mentalt eller spirituelt.
  F.eks. når du spiller badminton, går i en klub, løser en kryds og tværs, mediterer.
 • Gør noget sammen med andre, når du oplever at være en del af et fællesskab, det kan være i store eller små grupper.
  F.eks. når du er frivillig i en forening, er med i en kortklub, en læsegruppe eller madklub med naboerne, eller måske er en del af et online fællesskab
 • Gør noget meningsfuldt, når det du gør, giver dig mening, glæde og værdi.
  F.eks. når du lærer noget nyt, hjælper naboen med at handle, reparerer noget og meget andet.

Hvad er ABC for mental sundhed?

Assens Kommune er med i partnerskabet ABC for mental sundhed, sammen med mange andre kommuner, foreninger og frivillige organisationer.

I ABC for mental sundhed har man samlet viden om, hvad der skal til for at passe godt på vores mentale sundhed. Visionen i ABC er at øge danskernes mental sundhed.

ABC kan forstås som en ramme for, hvordan, samt hvilke redskaber vi kan sætte i spil, når vi vil styrke den mental sundhed.

ABC-for mental sundhed er baseret på den Australske indsats Act-Belong-Commit, som har til formål at fremme mental sundhed på befolkningsniveau. De positive erfaringer fra den australske indsats danner baggrund for nationale anbefalinger til mental sundhedsfremme, og bygger på følgende 3 anbefalinger, der øger chancerne for mental sundhed og et godt liv.

 • A: Act, som betyder at gøre noget aktivt. Når vi holder os aktive føler vi os gladere og får samtidig lettere ved at håndtere dagligdags udfordringer.
 • B: Belong, som handler om fællesskaber. Det afgørende for mental sundhed er, at have følelsen af, at man hører til og er en del af et fællesskab.
 • C: Commit, som sætter fokus på meningsfuldhed. Når vi gør noget meningsfuldt giver det os en følelse af mening og formål i livet.

ABC for mental sundhed er den første forskningsbaserede indsats der retter sig mod hele befolkningen. den giver et nyt, positivt og handlingsorienteret fokus på mental sundhed, så det omfatter alt det der fremmer trivsel og styrker os som mennesker.

Kontakt Sundhedskonsulent Helle Thode Frifeldt

Tlf: 64 74 71 66
Mobil: 24 97 12 79

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.