Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Job og ledighed Tilbud til dig Åbent tilbud

Åbent tilbud

Fokus på lovkrav om rådighed

Jobcentrets servicefunktioner tager imod dig, der har fået et Åbent Tilbud.
Åbent Tilbud kan du få, hvis Jobcentret er i tvivl om, hvorvidt du er til rådighed for job eller uddannelse.
Det er et lovkrav, at du står til rådighed for job eller uddannelse for at være berettiget til at modtage en forsørgelsesydelse.
Du kan eks. få et åbent tilbud, hvis du:

  • uden rimelig grund afviser et beskæftigelsesfremmende tilbud, et tilbud efter integrationsloven eller et tilbud der er led i en sygeopfølgning, eller
  • uden rimelig grund har gentagne udeblivelser fra et beskæftigelsesfremmende tilbud, et tilbud efter integrationsloven eller et tilbud der er led i en sygeopfølgning, og udeblivelserne har et så betydeligt omfang, at det kan sidestilles med en afvisning af tilbuddet eller integrationsprogrammet.

Når du er i åbent tilbud, vil det oftest være sådan, at din ydelse tilbageholdes. Hver måned efter din ydelsessagsbehandler har modtaget vores registrering af dit fremmøde, får du udbetaling i forhold til antal fremmødte dage.

Sådan får du besked

Jobcentret laver tilbudspapirer på Åbent tilbud, og sender et brev til dig med startsted og mødedato.
Du skal være opmærksom på, at du vil modtage papirerne i din digitale postkasse - med mindre du er fritaget.
Du har pligt til at tjekke din digitale postkasse på samme måde som din normale postkasse, og når papirerne ligger i din digitale postkasse, regnes de for at være modtaget af dig.
Du skal som udgangspunkt møde 37 timer/uge, hvis ikke andet er aftalt.

Sådan foregår forløbet

Hvis du modtager et Åbent Tilbud , vil du som udgangspunkt skulle indgå i praktisk arbejde i service funktionerne på Jobcentret.
Der er dog mulighed for at blive henvist til andre tilbud i forbindelse med Åbent Tilbud - det er en vurdering Jobcentret foretager.
Jobcentrets Servicefunktioner påbegynder ikke registrering af dit fremmøde, før du har været her første dag.
Når du har haft stabilt fremmøde i 1 - 3 måneder, eller du har haft ustabilt fremmøde eller slet intet fremmøde i 1 - 3 måneder, vil der på baggrund af vores registreringer af dit fremmøde være grundlag for at træffe en afgørelse.
Afgørelsen vil omhandle hvorvidt du står til rådighed eller ej, og din aktuelle mulighed for at modtage forsørgelsesydelse vil afhænge af det.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links