Skip til hoved indholdet

Jeg har fået en tro på det gode, og på at tingene kan lykkes igen

Louise Forsbæk blev tilbudt et udviklingsforløb, hvor der gennem en tæt relation arbejdes med de barrierer, der hindrer, at borgeren kan forholde sig til mulighederne for at blive tilknyttet arbejdsmarkedet.

Billede:

Louise Forsbæk (th) har en funktionel lidelse, dårlig ryg og døjer med angst. Som en del af hendes ressourceforløb, blev hun tilbudt et udviklingsforløb, hvor hun i tæt relation med beskæftigelsesrådgiver Maj-Britt Aul (tv) arbejdede med de barrierer, der hindrede, at hun kunne forholde til mulighederne for at blive tilknyttet arbejdsmarkedet.

I udviklingsforløbene har vi hyppigere kontakt med borgeren, og vi arbejder med nogle konkrete og individuelt tilpassede mål.

Beskæftigelsesrådgiver Maj-Britt Aul

Før havde jeg nok udsigt til en førtidspension, men nu er jeg overbevist om, at jeg nok skal lande et fleksjob”, fortæller 25-årige Louise Forsbæk fra Verninge. ”Jeg har fået min eventyrlyst og spontanitet tilbage. Jeg er blevet mere modig og er ikke så ængstelig, som jeg tidligere har været. Jeg har fået en tro på det gode, og tro på at tingene kan lykkes igen”.

Louise Forsbæk har en funktionel lidelse, dårlig ryg og døjer med angst. Som en del af hendes ressourceforløb, blev hun tilbudt et udviklingsforløb. Her arbejdes der gennem en tæt relation med de barrierer, der hindrer, at borgeren kan forholde til mulighederne for at blive tilknyttet arbejdsmarkedet.

”Jeg har oplevet forskellige ting i mit liv, som gør, at jeg har haft svært ved at stole på andre mennesker. Jeg havde en opfattelse af, at kommuner ikke ville mig det bedste, men det er bare blevet skudt til hjørne, efter jeg har mødt min sagsbehandler Maj-Britt”, fortæller Louise Forsbæk.

”I udviklingsforløbene har vi hyppigere kontakt med borgeren, og vi arbejder med nogle konkrete og individuelt tilpassede mål. Vi bryder forløbet op i mindre bider, så målet ikke er direkte på en virksomhedsrettet indsats, men sammen med borgeren finder vi ud af, hvilke mindre skridt, der skal tages på vejen”, fortæller Maj-Britt Aul.

For Louise var det at skabe struktur og rutiner, og så skulle Louise udredes for ADHD. ”Før tog jeg alt ind og mine følelser gik fra 0 til 100 på et splitsekund. Efter jeg er blevet udredt og er i behandling, kan jeg bedre holde fokus”, fortæller Louise. 

”Når vi arbejder med borgeren på den her måde, gør det, at vi kommer tættere på hinanden. Vi får en større forståelse for hinanden og det udgangspunkt, der er. Det gør, at vi kan sætte ind på de rigtige fronter, så vi får den bedst mulige afklaring og indsats”, fortæller Maj-Britt Aul. 

”Den gode relation, gør at jeg har tillid, og at jeg rykker mig. Det gør, at jeg kan stole på, at jeg bliver grebet og skubbet, når jeg har behov for det”, fortæller Louise Forsbæk. Louise har fået redskaber fra flere forskellige forløb, og de redskaber er taget med ind i udviklingsforløbet med Maj-Britt, som har støttet Louise med at bruge dem i andre henseender. ”Jeg har blandt andet lært sætningen: Stop op, træk vejret, observer og prioriter. Og den har Maj-Britt husket mig på at bruge flere gange. Samtidig har der været en masse selvindsigt, retrospekt analyse, en sorgproces og diagnosticering, som jeg har skulle igennem, og der har Maj-Britt guidet og hjulpet med at få det struktureret på en måde, så jeg kom igennem det”

Louise havde i andre sammenhænge fået at vide, at hun nok skulle indstille sig på en førtidspension. Men efter udviklingsforløbet og de sideløbende indsatser har hun genvundet troen på, at hun kan komme i fleksjob, og lige nu er hun stolt af at være i praktik i 4 timer om ugen. ”For mig er det med til at give glæde og værdi i mit arbejdsliv, når vi kan være med til at skabe en udvikling hos den enkelte gennem vores tætte relation til borgeren. Jeg tror på, at vi med vores udviklingsforløb nogle gange griber mennesker, som er i risiko for at havne mellem to stole”, fortæller Maj-Britt Aul.

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Nyttige links