icon-Job-og-ledighed

Job og ledighed

Find et nyt job

Når du bliver arbejdsløs, skal du i gang med at søge job. Jobcenter Assens hjælper dig gerne med din jobsøgning.

 • Dit jobcenters vigtigste opgave er at hjælpe dig I job, når du er blevet ledig. I jobcentrene kan du fx:

  • få hjælp til at til- og afmelde dig som ledig
  • blive indkaldt til samtaler om formidling af job og kontaktforløb
  • få lavet Min Plan.

  Jobcentrene tilbyder også råd og vejledning, hvis du søger uddannelse eller arbejde på særlige vilkår, eksempelvis fleksjob.

  Der findes 94 jobcentre rundt om i landet. Du hører som udgangspunkt til det jobcenter, der ligger i den kommune, hvor du bor. Nogle få steder I landet har flere kommuner slået sig sammen om ét jobcenter.

 • Jobnet.dk er jobcentrenes hjemmeside. Du kan gå ind på Jobnet.dk, når du skal oprette dit CV og søge efter ledige job.

Artiklerne er importeret fra Borger.dk

 • En effektiv jobsøgning skal planlægges godt. Du skal først og fremmest gøre dig klart

  • Hvilke typer af job du gerne vil have
  • Hvor du gerne vil arbejde
  • Om du har de kvalifikationer, det kræver. 

  Der er i store træk tre måder at finde et nyt job på:

  • Via dit personlige og faglige netværk
  • Ved at søge en stilling via  jobannoncer
  • Ved at søge uopfordret.
 • Mange får nyt job via deres netværk. Derfor er det altid en god idé at sørge for, at så mange som muligt ved, at du er jobsøgende.

  Det gælder både de nærmeste i dit netværk og personer, som  har forbindelser til den type af job, du søger.

  Lav eventuelt en liste over alle dem, du kender: fra venner og tidligere kolleger til lidt fjernere bekendte og familiemedlemmer. Overvej, hvilke personer på listen, der måske kunne hjælpe dig videre på vejen mod et nyt job.

  Brug eventuelt Facebook eller andre sociale medier til at komme i kontakt med dit netværk. På den måde kan du hurtigt sprede beskeden om hvilke og hvor mange jobs, du søger. Dit netværk kan også være med til at foreslå job, som du kan søge uopfordret.

 • Jobannoncer finder du via  jobdatabaser på internettet.

  Du kan også finde job i aviser og fagblade. I jobdatabaserne kan du også oprette dit eget cv. På den måde kan  arbejdsgivere  finde dig, hvis de har netop den stilling, du søger. Du kan også vælge at få en e-mail, hver gang et ledigt job i basen matcher dit cv.

 • Du behøver ikke vente på, at et job bliver slået op. Når du har fundet ud af, hvilke typer job du er interesseret i og kvalificeret til, kan du vælge at søge uopfordret. Det vil sige kontakte arbejdsgivere, som kunne tænkes at have behov for din arbejdskraft, selvom de ikke har slået en stilling op.

  Det gør du som regel ved at sende en uopfordret ansøgning. Det vil sige, at når der ikke er slået en bestemt stilling op, skal du beskrive, hvilken slags stilling du forestiller dig. Lige som i en almindelig ansøgning, skal du fortælle hvem du er, hvad du kan, og hvorfor du søger job i netop deres virksomhed. Du kan følge op på din uopfordrede ansøgning  med en telefonopringning eller en personlig henvendelse.

 • At skrive en god ansøgning og et præcist cv er afgørende for at komme i betragtning til et job. Det er noget, man kan lære – fx på et jobsøgningskursus. Her kan du også få ideer og inspiration fra andre jobsøgende.

  Er du medlem af en a-kasse, kan du tilmelde dig et af de kurser, a-kassen arrangerer. Desuden kan dit lokale jobcenter ofte tilbyde hjælp til jobsøgningen – også hvis du modtager kontanthjælp.

Artiklerne er importeret fra Borger.dk

Kontakt Jobcenter Assens

Åbningstider:
Mandag-onsdag 8 - 15
Torsdag 8 - 17
Fredag 8 - 13
Telefonisk betjening mandag - torsdag 10-12.30
Telefonisk betjening fredag 10-13
Virksomhedsservice - telefonisk betjening mandag - onsdag 8-15
Virksomhedsservice - telefonisk betjening torsdag 8-17
Virksomhedsservice - telefonisk betjening fredag 8-13

Hovednummer: 64 74 70 59
Virksomhedsservice: 64 74 70 00

Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.