icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Vaccination mod Covid-19 (Corona)

Se hvornår du kan få tilbudt vaccinationen og find svar på dine spørgsmål.

Vaccination uden tidsbestilling

Den 8. og 15. september og 6. oktober, kl. 15.30 - 20 vil det være muligt at blive vaccineret uden at skulle bestille tid først.

Restvacciner

På de dage, hvor der er vaccination i Assens Kommune, har du mulighed for at skrive dig op til eventuel restvaccine i Assens.

Hvornår vil jeg få tilbudt vaccination?

Sundhedsstyrelsen har lavet en kalender, der viser, hvornår du cirka vil få tilbudt vaccinationen.

Hvordan får du besked om, at du kan blive vaccineret?

Beboere på plejecentre og personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen vil modtage information om tilbuddet fra deres institution eller arbejdsplads.

Alle andre, der skal vaccineres, modtager information via e-Boks. Borgere, der er fritaget fra at modtage digital post modtager i stedet et brev med post.

Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig få information om, hvornår du kan blive vaccineret.

Vaccination mod COVID-19 er frivillig og gratis.

Ledsagerordning

Hvis du har brug for tryghed eller følgeskab, når du skal vaccineres, så har Røde Kors lavet en ledsagerordning, hvor de kan finde en, som kan tage med dig til vaccination. Er det noget for dig, kan du ringe 35 29 96 60 fra klokken 10-14, eller tilmelde dig som ledsager på https://www.rodekors.dk/parat

Få svar på dine spørgsmål

Sundhedsstyrelsen har samlet svarene på de mest almindelige spørgsmål på deres hjemmeside.

Få svar på dine spørgsmål:

Sundhedsstyrelsen har også udgivet en samlet pjece vedrørende vaccinationsprogrammet.

Region Syddanmark

Region Sydmark beskriver på deres hjemmeside, hvordan vaccinationerne kommer til at forgå i vores region, herunder adresserne på vaccinationscentrene.

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen beskriver på deres hjemmeside selve vaccinationsprogrammet, herunder hvilke grupper, der får tilbudt vaccinen først.

Lægemiddelstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen beskriver selve vaccinen på deres hjemmeside.

Assens Kommune

Vi opdaterer løbende vores forskellige informationstilbud om Coronasituationen generelt og om vaccinationsprogrammet.

Følg med på:

29.03.2021

Nu kan borgerne også blive vaccineret i Assens

Den 12. april er det muligt for borgere at blive vaccineret på et lokalt vaccinationscenter i Assens. Og allerede nu kan borgerne gå ind og booke tid, hvis de har fået en invitation.

10.03.2021

I fredags meldte Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen ud at sidste danskere først vil være færdigvaccineret 18. juli – og ikke den 27. juni, som tidligere var sat som slutdato. Det blev begrundet med leveranceproblemer

Samtidig udvides perioden mellem første og andet vaccinestik, så en større andel af de kommende leveringer kan anvendes til førstegangsvaccination. Derfor kan der nu gå op til 12 uger mellem 1. og 2. vaccinestik.

03.03.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring for alle vaccinationsgrupper til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

15.02.2021

08.02.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren har truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

01.02.2021

Befordring til vaccinationssted

Byrådet har nu godkendt kvalitetsstandarden vedrørende befordring til vaccinationssted i forbindelse med vaccination mod COVID-19, til borgere, som er visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp og som ikke har anden mulighed for transport til et vaccinationssted.

27.01.2021

Region Syddanmark bruger vacciner til andet stik

Med allerede 40.000 førstegangsvaccinerede bliver Region Syddanmark over den kommende uge nødt til at reservere de fleste vacciner til at give alle det andet stik. Et problem hos en af leverandørerne har betydet en halvering i vaccineleverancerne i sidste uge.

Flere tusinde syddanskere har fået en besked i deres digitale postkasse, om at de kan bestille tid til vaccination. Men når de går ind for at bestille, er der ingen ledige tider.

Årsagen er både leveringsvanskeligheder hos en af producenterne af COVID-19-vaccinen og det faktum, at en større del af doserne fremadrettet skal bruges på at give førstegangsvaccinerede deres andet stik.