icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Kultur og fritid

Aktuel status i Corona-perioden.

19.03.2021

Aftale om ekstra genåbning før 6. april 2021

I går meldte regeringen ud om en yderlig genåbning. Fra den. 22. marts 2021 gælder bl.a.:

 • Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer.

Læs hele pressemeddelesen om aftalen om ekstra genåbning før 6. april 2021

 

25. februar 2021

Lempelser i restriktionerne pr. 1. marts 2021:

 • Udendørs kulturinstitutioner genåbnes. Der stilles krav om, at besøgende fremviser dokumentation for negativ COVID-19-test (højst 72 timer gammel).
 • Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer for så vidt angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.
 • Øvrige restriktioner gælder stadig.

Du kan læse mere på:

 

29.01.2021

Restriktionerne er forlænget frem til og med den 28. februar 2021.

 

14.01.21

Restriktionerne er foreløbig forlænget frem til og med den 7. februar.

 

15.01.2021

Regeringen har meldt ud, at restriktionerne er forlænget og gælder foreløbig til den 7. februar 2021.

 

06.01.21

Forsamlingsloftet er sænket til 5 personer

Udendørs idrætsaktiviteter må godt gennemføres, men nu med maksimalt op til 5 deltagere uanset alder.

Øvrige udmeldte restriktioner gælder stadig.

Du kan læse mere på Kulturministeriets hjemmeside

 

04.01.2021

Kultur og Fritid

Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket. Restriktionerne betyder også, at foreninger der bruger kommunale lokaler, ikke må bruge de anviste lokaler i perioden. Dog må udendørs idrætsaktiviteter godt gennemføres med maksimalt op til 10 deltagere uanset alder.

Du kan læse mere på Kulturministeriets hjemmeside

17.12.2020

På grundlag af Regeringens udmelding skal alle indendørsfaciliteter og lokaler der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv. holdes lukket for offentligheden fra den 16. december 2020 kl. 16.00 og til den 3. januar 2021.

Dog må fx idrætsaktivitet udendørs godt gennemføres med maksimalt op til 10 deltagere uanset alder.

De nye restriktioner gælder for:

 • Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer, biblioteker (aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug undtages), aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitetet samt musik- og kulturskoler.
 • Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet lege- og badelande, idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler mv.
 • Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal også holde lukket for offentligheden.
 • Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden.
 • Der kan fortsat afvikles udendørs idrætsarrangementer med op til 500 personer til stede.
 • Ved udendørs idræts- og foreningsaktiviteter må der kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig (dvs. 50-personersgrænsen for børn og unge indtil 21 år gælder ikke mere)

Det betyder, at foreninger, der bruger kommunale lokaler, ikke må bruge ellers anviste lokaler i perioden fra den 16. december 2020 kl. 16.00 til 3. januar 2021.

Læs mere om restriktionerne på www.coronasmitte.dk

 

27.10.2020

Krav om mundbind eller visir på bibliotekerne

Vær opmærksom på, at du fra torsdag d. 29.10.2020 skal du bære mundbind eller visir på bibliotekerne.

 

22.06.2020

Hjælpepakker til kultur- og fritidsområdet

Assens Kommune åbner nu for økonomisk hjælp til kultur- og fritidsområdet. Foreninger, kulturinstitutioner og andre kan søge hjælp til driftsudgifter og projekter i forbindelse med COVID-19 situationen.

07.06.2020

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning samt alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

28.05.2020

Musikskolen er åbnet igen

Onsdag d. 27. maj genåbnede musikskolen i hele Assens Kommune. Der er i første omgang tale om soloundervisning, gruppeundervisning samt enkelte hold. Undervisningen foregår i musikskolens tre egne huse på Tobaksgaarden, i Fyrtårn Tommerup og i Huset i Glamsbjerg samt på skoler i hele kommunen. Musikskolen følger nationale krav til sikkerheden, og eleverne kan derfor trygt vende tilbage.

Det betyder, at vi nu ved, at Assens Musikskole kan tilbyde almindelig undervisning straks efter sommerferien. Musikskolen har forlænget tilmeldingsperioden, så alle, der har lyst at gå i musikskole, kan nå at tilmelde sig på assensmusikskole.dk

14. maj 2020

Bibliotekerne

AssensBibliotekerne genåbner i alle seks filialer mandag den 18. maj 2020, men med forskellige restriktioner. For eksempel må der kun være åbent for ind- og udlån, og du må ikke selv finde dine bøger.

På AssensBibliotekernes hjemmeside kan du finde svar på de fleste spørgsmål om genåbningen.

11. maj 2020

Bibliotekerne

I forbindelse med den gradvise genåbning af Danmark fase 2, er der mulighed for, at bibliotekerne kan åbne op igen fra den 18. maj for ind- og udlån af bøger. Bibliotekerne går derfor nu i gang med at lave en plan for, hvordan de kan åbne op på forsvarlig vis.

07. maj 2020

Udendørs idræts- og foreningsliv

Idræts- og foreningsliv må starte op igen - udendørs og med forbehold

De kommunale anlæg for idræts- og foreningsaktivitet bliver åbnet fra og med fredag den 8. maj.

- - - - -

På grundlag af regeringens udmelding opfordrer Assens Kommune foreningerne til at lukke ned for alle aktiviteter, såvel indendørs som udendørs, hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020.

Vi anbefaler ligeledes, at generalforsamlinger, kompetenceudviklingskurser og lignende aktiviteter udskydes.

Det betyder også, at foreninger, der bruger kommunale lokaler, ikke må bruge ellers anviste lokaler i perioden fra den 13. marts og indtil videre til 7. juni 2020.

Konkret er følgende institutioner lukket:

 • AssensBibliotekerne
 • Assens Musikskole
 • Museum Vestfyn
 • Tobaksgaarden
 • Alle haller i Assens Kommune

Listen vil løbende blive opdateret.