icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Hvor og hvornår kan jeg blive testet for Covid-19 (Corona)?

Bliv testet flere steder i Assens Kommune.

Der er  flere steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19 (Corona) uden tidsbestilling.

Tilbuddet henvender sig til alle – både borgere i Assens Kommune og andre kommuner.

Uanset hvor du skal testes, skal du huske at bære mundbind og vise dit sundhedskort.

PRC-test eller kviktest?

Hvis du ikke har symptomer eller er nær kontakt, bør du vælge kviktest.

• 30.11.2021

Ekstra muligheder for kviktest på Assens Gl. Rådhus

25.11.2021

Ekstra mulighed for PCR-test i Assens på søndag, d. 28.11.2021

På søndag, den 28. november, har du ekstra mulighed for at blive PCR-testet uden tidsbestilling i Assens. Region Syddanmark kommer nemlig til Peter Willemoesskolen med et mobilt teststed.

Du finder teststedet på: Peter Willemoesskolen, Skelvej 29, 5610 Assens

Teststedet har åbent fra kl. 9.00 -17.00 (poderne holder pause fra kl. 12.30-13.10). Det er et åbent tilbud til alle borgere, og børn fra 5 år kan blive PCR-testet. Børn og unge under 15 år skal være ifølge med en forældre/værge.

24.11.2021

Testtiderne i Assens og Glamsbjerg er blevet opdateret, idet podernes frokostpause er blevet rykket med en time.

Gummerup gl. Skole

Kviktest

Parkering og ind- og udgang ved Gummerup Skole, Byvejen 57, 5620 Glamsbjerg

Assens Gamle Rådhus

PCR-test

• PCR-test: Torsdage, kl. 9.00 - 12.30 & 13.10 - 17.30

Kviktest

OBS: DE NYE KVIKTESTTIDER GÆLDER FRA ONSDAG, d. 1.12.2021

Parkering og ind- og udgang ved Assens Gamle Rådhus, Willemoesgade 15, 5610 Assens

Glamsbjerghallen

PCR-test

• PCR-test: Mandage, kl. 9.00 - 12.30 & 13.10 - 17.30
Parkering og ind- og udgang ved Glamsbjerghallen, Mågevej 7, 5620 Glamsbjerg

Ofte stillede spørgsmål

• Du skal ikke bestille tid nogen af ovenfor nævnte steder, men bare møde op, hvis du er symptomfri.

Hvis du gerne vil undgå ventetid, kan du se mulighederne og bestille tid på www.coronaprover.dk

• PCR-test

Børn fra fem år kan blive PCR-testet, såfremt de selv er indforstået med det.

•

• På grund af den høje smitte, har der den seneste uge været stor efterspørgsel på både PCR-test og Kviktest. Det medfører lang kø og ventetid – og at flere borgere ved lukketid desværre oplever at blive afvist og dermed ikke bliver testet. Det gælder både teststeder i Assens Kommune og i resten af Region Syddanmark.

Det er Region Syddanmark, der står for at fordele testkapacitet til kommunerne. Regionen oplyser, at de øger kapaciteten så hurtigt som muligt for at imødekomme den hurtigt stigende efterspørgsel på tests. Assens Kommune er i løbende dialog med Regionen om at øge testkapaciteten.

• Klager eller spørgsmål vedr. test henvises til Region Syddanmark, hvor man kan skrive på e-mail: kontakt@rsyd.dk eller ringe på tlf: 76 63 10 00​

Find flere COVID-19 testcentre

Find et testcenter nær dig. På kortet finder du en oversigt over PCR-test.

Vær opmærksom på, at midlertidige testcentre ikke bliver vist på kortet.

Husk mundbind og sundhedskort!

Du skal altid ringe til din læge:

• Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
  • Hvis du er bekymret eller i tvivl.
  • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.