icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Coronapas

Fra 6. april kan du f.eks. gå til frisør, men du skal medbringe coronapas, som viser, at du er vaccineret, har overstået sygdommen eller er testet negativ for corona.

Her kan du læse, hvordan du får et coronapas – både hvis du har digitale muligheder og kan benytte NemID, og hvordan du får et pas, hvis du ikke har NemID og de digitale muligheder.

Om coronapasset

I takt med genåbningen af samfundet vil det flere steder være et krav, at du kan fremvise et coronapas, eksempelvis på restauranter, frisøren og på kulturinstitutioner. Coronapasset skal vise, om du er færdigvaccineret, har været smitte med corona eller er om du er blevet testet negativ indenfor 72 timer.
Både PCR-test og kviktest er gyldige i denne forbindelse.

Når du skal fremvise dit coronapas, er det desuden et krav, at du skal fremvise ID, f.eks. sundhedskort, pas, kørekort m.v.

Børn under 15 år er undtaget for at skulle fremvise et gyldigt coronapas.

Coronapas til borgere, der er digitale

Hent pas via browser

På sundhed.dk kan du hente to typer af coronapas.

  • Et Coronapas for Covid-19 test, hvis du er testet negativ med en PCR test, og svaret ikke er ældre end 72 timer.
  • Et Coronapas for Covid-19 vaccination, hvis du har gennemført hele dit vaccinationsforløb.

Hent coronapas via app

I MinSundhed-appen kan du på nuværende tidspunkt kun hente et Coronapas for Covid-19 vaccination.

Et Coronapas for Covid-19 test forventes klar i MinSundhed medio april.

Dokumentation for negativ test

Ifølge Sundhedsministeriet kan du bruge resultatet af din seneste negative Covid-19 test som coronapas – både PCR test og lyntest som dokumentation for, at du er testet negativ for corona. Begge testresultater ligger både på sundhed.dk og i appen MinSundhed.
Du kan også bruge en tidligere positiv test som dokumentation for, at du nu har opnået immunitet.

Coronapas til borgere, der ikke har NemID

Sundhedsministeriet tilbyder denne løsning til ikke-digitale borgere:

  • Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt et vaccinationspas direkte via fysisk post. Den 9. april begynder udsendelsen af vaccinationspas til de borgere, der er færdigvaccineret, og passene vil løbende blive sendt ud til borgerne i takt med, at de er færdigvaccineret. Coronapasset gælder fra 2 uger efter sidste vaccination. Der oprettes hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan bestille et printet vaccinationskort.
  • Borgere, der har brug for at dokumentere en negativ test, men ikke er digitale, henvises til lyn/kvikteststationerne. Udbyderne af lyntest skal kunne udskrive et fysisk dokument som bevis for negativ test. Der arbejdes desuden på en løsning med hensyn til svar på PCR-test.
    Derudover findes der en fuldmagtsløsning på sundhed.dk, som gør det muligt for pårørende eller værger at se og hente COVID-19 testpas.
  • I helt særlige tilfælde kan der være behov for, at ikke-digitale borgere skal kunne dokumentere PCR-testresultater, fx ved rejse til udlandet. Den løsning er endnu ikke på plads. Det gælder også borgere, der er fritaget for test.
  • Borgere, der ikke er digitale, og som har brug for dokumentation for immunitet, skal kontakte deres egen læge

Ved spørgsmål om coronapasset kan du kontakte den myndighedsfælles coronahotline på telefon 70 20 02 33.

Fritagelse for test

Der er grupper af borgere, der er fritage for test, f.eks. borgere med sygdomme, der giver ukontrollerede bevægelser, som forhindrer test. Borgere, der af en eller anden grund er fritaget for test, kan få deres læge at udfylde en attest, som dermed erstatter coronapasset.