icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Aktuel information om situationen ift. Covid-19 (Corona)

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om Coronasituationen i Assens Kommune og følg med i den aktuelle udvikling.

SE AKTUELLE SMITTETAL

 

22.03.2022

Udlevering af selvtests til pårørende

Er du pårørende til en beboer på et plejehjem, et botilbud eller til borgere over 70 år, som modtager hjemmepleje? Så kan du nu få udleveret gratis COVID-19 selvtests.

Du kan få selvtests udleveret, når du som pårørende besøger beboere på plejehjem eller på botilbud. De gratis selvtests kan også udleveres til borgere i eget hjem, som modtager hjemmepleje. Borgeren kan  så videregive de udleverede selvtest til dig som pårørende, når du kommer på besøg.

Aftalen gælder foreløbig til den 30. marts 2022.

 

31.01.2022

Stadig en god idé at blive testet, før du besøger mormor på plejehjem og bosteder

Selv om coronapas og mundbind ikke længere er et krav fra den 1. februar, vil vi stadig rigtig gerne passe godt på beboerne på vores plejehjem og bosteder.

Derfor opfordrer vi alle, der kommer på besøg til stadig at bære mundbind eller visir på alle fællesarealer samt have et gyldigt coronapas. Desuden opfordrer vi alle til også at lade jer teste, inden I besøger jeres pårørende på plejehjemmet eller bostedet.

Vi har også mulighed for at udlevere selvtest på alle plejehjem, så I kan tage testen, umiddelbart inden besøget. 

Vi er rigtig glade for alle besøg på vores plejehjem og bosteder. Sammen passer vi godt på vores ældre og sårbare. 

 

24.01.2021

Nye anbefalinger for isolation, fortsat mulighed for drop-in vaccine 

Smittetallet er fortsat rigtig højt i vores kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 1446 smittede. Det giver os en incidens på 3536. Altså 3536 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Det er det højest registrerede smittetal under hele pandemien.

Nye anbefalinger for isolation

Fremover kan du afslutte din selvisolation, når du ikke længere har symptomer. Har du en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til fire døgn.

Desuden skal nære kontakter ikke længere isolere sig. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Mulighed for drop-in vaccination

Det bedste værn imod at blive alvorlig syg af covid-19 er at blive vaccineret hurtigst muligt. Du har mulighed for at blive vaccineret uden tidsbestilling på bl.a. vaccinationscenteret i Assens by i tidsrummet kl. 10.00 – 20.00. Du finder vaccinationscenteret på Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Der er dog ikke drop-in-vaccination for børn under 12 år.

 

17.01.2022

Orientering om yderligere forlængelse af regler om coronarestriktioner på social- og ældreområdet

Med ændringsbekendtgørelserne forlænges reglerne om krav om coronapas og reglerne om krav om mundbind eller visir på sociale tilbud og plejehjem m.v. indtil videre til og med den 31. januar 2022.

 

14.01.2022

Smittetallet er fortsat højt i vores kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 807 smittede. Det giver os en incidens på 1971. Altså 1971 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Det er det højest registrerede smittetal under hele pandemien.

På baggrund af de høje smittetal og den nye virusvariant Omikron, er det ekstra vigtig, at vi bruger vores testmuligheder og bliver vaccineret, ligesom vi skal huske de gode vaner. Sundhedsministeriet og sundhedsmyndighederne opfordrer alle borgere til at lade sig teste, blive vaccineret og få det 3. stik.

Brug af mundbind i Borgerservice

Epidemiudvalget har besluttet at forlænge kravet om, at der stadig skal benyttes mundbind eller visir, når du som borger besøger Borgerservice. Kravet gælder foreløbig til og med den 31. januar 2022.

Kulturtilbud åbner igen

Epidemiudvalget har desuden besluttet at ophæve en lang række af de restriktioner, der stod til at udløbe den 16. januar. Det betyder bl.a., at en stor del af kulturlivet åbner igen.
Fra den 16. januar bliver det igen muligt at deltage i aktiviteter/besøge:

 • Folkehøjskoler samt folkeoplysende aktiviteter som fx aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.
 • Udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere som fx fodboldkampe.
 • Zoologiske haver, akvarier, forlystelsesparker m.v.
 • Museer og kunsthaller.
 • Biografer og teatre.
 • Spillesteder.

Der er fortsat krav om brug af coronapas og mundbind, ligesom der fx i biografer og til koncerter vil være et loft på antallet af deltagere.

 

11.01.2022

Ekstra mulighed for PCR-test i Brylle og Haarby og mulighed for drop-in vaccine

Ekstra mulighed for PCR-test i Brylle og Haarby

Assens Kommune har netop indgået aftale med Region Syddanmark om at sende en mobil PCR-testenhed til kommunen tre dage i denne uge.

Det betyder, at der vil være mulighed for PCR-test uden tidsbestilling:

 • Onsdag den 12. januar, kl. 9.00 - 17.00 på Brylle Skole, Tobovej 3, 5690 Tommerup
 • Fredag den 14. januar, kl. 9.00 – 17.00 på Haarby Skole, Sportsvej 16, 5683 Haarby
 • Søndag den 16. januar, kl. 9.00 – 17.00 på Brylle Skole, Tobovej 3, 5690 Tommerup

Poderne holder pause 12.30-13.10.

Poderne har mulighed for at teste børn ned til 2 år.

Når du skal testes: Husk at medbringe sundhedskort og mundbind.

Test af børn

Der er nu godt nyt til alle børnefamilier. Region Syddanmark har nemlig ensrettet testmulighederne, så alle børn fra to år og op kan blive testet. Det gælder både for PCR- og kviktest ved alle Regionens faste og mobile teststeder. 

Børn og unge under 15 år skal dog altid følges med en forældre eller ledsager. Test må aldrig foregå under tvang. Hvis poderne oplever, at børn presses, kan de afvise at pode.

Mulighed for drop-in vaccination

Det bedste værn imod at blive alvorlig syg af covid-19 er at blive vaccineret hurtigst muligt. Du har nu mulighed for at blive vaccineret uden tidsbestilling på bl.a. vaccinationscenteret i Assens by i tidsrummet kl. 10.00 – 20.00. Du finder vaccinationscenteret på Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Der er dog ikke drop-in-vaccination for børn under 12 år.

 

03.01.2022

I løbet af den sidste uge er smittetallet i Assens Kommune steget kraftigt. Tallene i går viste, at der de seneste 7 døgn er registreret 522 smittede, hvilket giver et incidenstal 1275. Altså 1275 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

På baggrund af de høje smittetal og den nye virusvariant Omikron, er det ekstra vigtig, at vi bruger vores testmuligheder, bliver vaccineret og husker de gode vaner. Derfor opfordrer Sundhedsministeriet og sundhedsmyndighederne også alle borgere til at lade sig teste, blive vaccineret og få det 3. stik.

PCR-test kun med tidsbestilling

Hvis du har brug for en PCR-test, skal du nu bestille tid til den. Det gælder på Assens Gl. Rådhus fra torsdag den 6. januar og i Glamsbjerghallen fra mandag den 10. januar.

Du kan bestille tid på www.conaproever.dk ca. 7 dage i forvejen.

 

 

23.12.2021

Ekstra testmulighed d. 24.12. og opfordring til vaccination

Smittetallene er stadig høje i vores kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 244 smittede. Det giver os en incidens på 596. Altså 596 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

På baggrund af de høje smittetal og den nye virusvariant Omikron, er det ekstra vigtig, at vi bruger vores testmuligheder og bliver vaccineret. Derfor opfordrer Sundhedsministeriet og sundhedsmyndighederne også alle borgere til at lade sig teste, blive vaccineret og få det 3. stik.

Ekstra testmulighed d. 24.12.2021

Assens Kommune har netop indgået aftale med Region Syddanmark om at sende en mobil PCR-testenhed til kommunen den 24. december. Det betyder, at vil være mulighed for PCR-test uden tidsbestilling:

 • Fredag d. 24. december kl. 9.00 - 15.00 på Aarupskolen, Møllebakken 31, 5560 Aarup. Poderne holder pause 12.30-13.10.

Poderne har mulighed for at teste børn ned til 2 år.

Når du skal testes: Husk at medbringe sundhedskort og mundbind. Børn og unge under 15 år skal følges med en forældre eller ledsager.

Vaccination

Det bedste værn imod at blive alvorlig syg af covid-19 er at blive vaccineret hurtigst muligt. Du kan blive vaccineret både i og uden for Assens Kommune hos:

 • Offentlige vaccinationscentre
 • Nogle praktiserende læger
 • Private vaccinationscentre
 • Nogle apoteker

Alle borgere i Danmark, der fylder 5 år i år, eller som er ældre, kan blive vaccineret mod COVID-19 .

Er du blevet tilbud 3. stik?

Er du 18 år og derover, og er det 4 ½ måned siden, at du fik dit 2. stik? Så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager imod 3. stik allerede nu, da du dermed kan få en styrket beskyttelse mod at blive syg af covid-19, hvis du skulle blive smittet.

Bemærk! Røde Kors har oprettet en Hjælpelinje, hvor frivillige står klar til at hjælpe ældre og sårbare borgere med at blive vaccineret. Her kan du få hjælp til at booke og fremrykke din vaccine, ligesom du kan blive ledsaget hen til vaccinationsstedet. Du kan kontakte Hjælpelinjen på tlf.: 35 29 96 60 alle dage i tidsrummet fra kl. 10.00 – 16.00.   

 

22.12.2021

Testmuligheder, vaccination og besøg på plejehjem

Smittetallene stiger fortsat i vores kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 245 smittede. Det giver os en incidens på 598. Altså 598 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Det er det højeste smittetal, vi endnu har haft i løbet af pandemien.

På baggrund af de høje smittetal og den nye virusvariant Omikron, er det ekstra vigtig, at vi bruger vores testmuligheder og bliver vaccineret. Derfor opfordrer Sundhedsministeriet og sundhedsmyndighederne også alle borgere til at lade sig teste, blive vaccineret og få det 3. stik.

I denne opdatering får du mere information om bl.a. testmuligheder, hvor du kan blive vaccineret, besøg på plejehjem og sidst men ikke mindst en påmindelse om de gode vaner, så vi kan passe på hinanden.

Test for Covid-19

Vaccination

Det bedste værn imod at blive alvorlig syg af covid-19 er at blive vaccineret hurtigst muligt. Du kan blive vaccineret både i og uden for Assens Kommune hos:

 • Offentlige vaccinationscentre
 • Nogle praktiserende læger
 • Private vaccinationscentre
 • Nogle apoteker

Alle borgere i Danmark, der fylder 5 år i år, eller som er ældre, kan blive vaccineret mod COVID-19 .

Bemærk! Røde Kors har oprettet en Hjælpelinje, hvor frivillige står klar til at hjælpe ældre og sårbare borgere med at blive vaccineret. Her kan du få hjælp til at booke og fremrykke din vaccine, ligesom du kan blive ledsaget hen til vaccinationsstedet. Du kan kontakte Hjælpelinjen på tlf.: 35 29 96 60 alle dage i tidsrummet fra kl. 10.00 – 16.00.   

God idé at blive testet før du besøger mormor på plejehjemmet

Den kommende højtid kalder på ekstra besøg på vores plejehjem. Det er vi naturligvis rigtig glade for. Ud over at det er et krav at bære mundbind og have et gyldigt coronapas, opfordrer vi alle besøgende til også at lade jer teste, inden I besøger jeres pårørende.

I medierne kan man lige nu læse, at besøgene kan få udleveret selvtest forud for besøg på vores plejehjem. Det har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde endnu, da Assens Kommune foreløbig kun har fået udleveret et begrænset antal selvtest. Disse test vælger vi i første omgang at prioritere til vores medarbejdere. 

Der arbejdes på højtryk nationalt for at få distribueret testkits ud til kommunerne, og vi skal naturligvis nok informere jer, så snart vi har tilstrækkelig med selvtest på vores plejehjem, så vi også kan tilbyde test til vores besøgende. 

21.12.2021

Ekstra testmuligheder i Haarby og Aarup

Assens Kommune har netop indgået aftale med Region Syddanmark om at sende mobile PCR-testenheder til Haarby Skole og Aarupskolen.

Det betyder, at der er mulighed for at blive PCR-testet uden tidsbestilling på:

 • Onsdag d. 22. december kl. 9.00-17.00 på Haarby Skole, Sportsvej 16, 5683 Haarby. Poderne holder pause 12.30-13.10.
 • Onsdag d. 29. december kl. 9.00-17.00 på Aarupskolen, Møllebakken 31, 5560 Aarup. Poderne holder pause 12.30-13.10.

Poderne har mulighed for at pode børn ned til 2 år.

Når du skal testes: Husk at medbringe dit sundhedskort og mundbind. Børn under 15 år skal ledsages af en voksen.

21.12.2021

Orientering om yderligere forlængelse af regler om coronarestriktioner på social- og ældreområdet

Med ændringsbekendtgørelserne forlænges reglerne om krav om coronapas og reglerne om krav om mundbind eller visir på sociale tilbud og plejehjem m.v. indtil videre til og med den 15. januar 2022.

 

20.12.2021

COVID-19: Husk mundbind - Testmuligheder, vaccination og de gode vaner

I Assens Assens Kommune er smittetallene stadig høje. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 217 smittede. Det giver os en incidens på 530. Altså 530 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

På baggrund af de høje smittetal og den nye virusvariant Omikron, er det ekstra vigtig, at vi bruger vores testmuligheder og bliver vaccineret. Derfor opfordrer Sundhedsministeriet også alle borgere til at lade sig teste, blive vaccineret og få det 3. stik.

Husk mundbind

Som et led i de seneste coronarestriktioner er der indført krav om mundbind eller visir i bl.a. Borgerservice og på Jobcentret. Du skal derfor huske mundbindet eller visiret, når du færdes der, hvor der er offentlig adgang, det betyder at:

 • Der skal bruges mundbind/visir, når du ankommer til receptions- eller venteområdet i Jobcenteret/Borgerservice.
 • Der skal bruges mundbind/visir, når du skal betjenes ved skranken i Jobcentret/Borgerservice.
 • Hvis du efterfølgende skal deltage i et møde i et mødelokale, behøver du ikke bære mundbind/visir.

Du vil opleve, at medarbejderne i Borgerservice og på Jobcentret også bærer mundbind/visir med mindre de opholder sig bag en afskærmning.

Du kan læse mere om brugen af  mundbind/visir  og få et overblik over de gældende restriktioner her

 

 

20.12.2021

Der er med virkning fra i dag søndag d. 19. december kl. 8.00, indført nye restriktioner for at begrænse covid-19 smitte.

De nye restriktioner for kultur- og fritidslivet er i hovedtræk: 
 
Lukning af lokaler og lokaliteter
Der indføres krav om, at spillesteder, teatre, biografer, museer, kunsthaller, kulturhuse, folkehøjskoler, zoologiske anlæg, akvarier, folkeoplysende aktiviteter (aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet) og idrætsarrangementer med betalende tilskuere, skal holdes lukkede for offentligheden. Kravet om lukning omfatter både indendørs og udendørs faciliteter.
 
Krav om mundbind eller visir
Der indføres krav om brug af mundbind eller visir i lokaler, som ikke er omfattet af krav om lukning. Det omfatter bl.a. biblioteker, arkiver, musik- og kulturskoler samt lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler. 

Restriktionerne er gældende indtil d. 17. januar.
  
Opfordring om at aflyse foreningsaktiviteter i juleferieperioden
Endelig opfordres i foreningslivet, herunder for idrætsaktiviteter i foreningsregi, om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter i juleferien. Opfordringen gælder indtil d. 5. januar 2022.

Til information har kulturministeriet tidligt søndag offentliggjort en bekendtgørelse om seneste restriktioner. Heri kan I læse mere om bl.a. håndtering af mundbind og coronapas.

Bekendtgørelse om forbud mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter, krav om mundbind m.v. og coronapas på Kulturministeriets område i forbindelse med håndtering af covid-19 (retsinformation.dk)

Kulturministeriet forventer desuden i løbet af søndag d. 19. december 2021, at deres Q&A er opdateret. Se mere om det på www.kum.dk

 

14.12.2021

Ekstra testmuligheder i Aarup, dagens tal og info om lokalruterne, der kører som vanligt.

Vi oplever stadig stigende smitte i Assens Kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 210 smittede. Det giver os en incidens på 513,7. Altså 513,7 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det betyder, at Assens Kommune er blandt de mange kommuner i landet, hvor smittetallet er så højt, at der træder en række særlige anbefalinger fra Sundhedsministeriet i kraft. Anbefalingerne træder i kraft, når incidenstallet i en kommune er over 400, samt at der er mere end 20 smittede de seneste syv døgn.

Sundhedsministeriets anbefaling er derfor nu, alle borgere i Assens Kommune opfordres til:

 • At lade sig teste og blive vaccineret.

Ekstra testmuligheder i Aarup

Region Syd sender mobile testenheder til Aarup i denne uge. Det betyder, at du kan blive PCR-testet:

 • Onsdag den 15. december 2021 kl. 9.00-17.00 på Aarupskolen (Pause mellem kl. 12.30 – 13.10)
 • Lørdag den 18. december 2021 kl. 9.00-17.00 på Aarupskolen (Pause mellem kl. 12.30 – 13.10)

Poderne der sendes ud onsdag den 15.12, har mulighed for at pode børn ned til 2 år. Poderne holder pause mellem 12.30 – 13.10.

Lokalruterne kører stadigvæk

På trods af at skolebørnene fra onsdag den 15. sendes hjem, så kører lokalruterne efter den normale køreplan, så dem der skal med bussen i forbindelse med nødpasning, campus og specialskolerne stadig kan komme frem

Husk de gode vaner

Som i resten af landet oplever vi i Assens Kommune også høje smittetal. Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden.

 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv testet
 • Bliv hjemme, hvis du er syg

Se seneste nyt om covid-19 på www.coronasmitte.dk

 

10.09.2021

Fra mandag 13.12.2021 kan du blive vaccineret alle ugen dage i Assens

Regionen har indgået aftale med Carelink om at åbne flere vaccinationssteder. Et af stederne bliver i Assens, hvor Carelink overtager driften af det allerede eksisterende vaccinationscenter på Niels Kjærbyes Vej. Det betyder, at tiderne fra mandag den 13. december udvides, så der nu kan bookes tid til vacciner alle ugens dage. 

 • Hvor: Du finder vaccinationscentret på Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens.
 • Hvornår: Der er mulighed for at booke tid alle ugens dage i tidsrummet 12.00-19.00
 • Hvordan: Du skal bestille tid til vaccination på vacciner.dk

Du kan stadig møde op til din oprindelige tid, hvis du har en tid til vaccination i Assens efter den 13. december, og som ligger uden for de nye åbningstider. Borgere, der nu booker tid, skal være over 15 år.

 

09.12.2021

Covid-19: Nye restriktioner, husk de gode vaner og mulighed for test

Med de stigende smittetal i hele landet, og set i lyset af den nye coronavariant Omikron, har Epidemiudvalget på Christiansborg besluttet, at indføre en række smitteforebyggende restriktioner for at bremse smitten.

De nye restriktioner betyder følgende:

 • Skoleelever fra 0.-10.klasse sendes hjem: Fra og med den 15. december til og med den 4. januar bliver elever i folkeskoler og privatskoler sendt hjem. Alle forældre får direkte besked fra deres barns skole i forhold til, hvordan fjernundervisning m.v. organiseres. Hjemsendelsen gælder ikke elever i specialskoler og specialklasser.
  Også sfo'er og andre fritidstilbud vil være lukket i samme periode som skolerne. Der er mulighed for nødpasning for alle forældre med behov, herunder også i forbindelse med hjemmearbejde.
 • Efterskoler og frie fagskoler lukkes. Fra den søndag den 19. december og til og med fredag 7. januar lukkes efterskoler og frie fagskoler.
 • Mundbind på restaurationer og serveringssteder: Der indføres mundbind på restaurationer og serveringssteder for både gæster og ansatte. Dette med undtagelse af siddende gæster samt ansatte med coronapas.
 • Max 50 stående gæster til koncerter og lignende: Fra den 15. december er der forbud mod at afholde koncerter med mere end 50 stående gæster.
 • Lukning af natteliv: Fra fredag den 10. december må natklubber, diskoteker og lignende holde åbent til kl 24.00.
  Restriktionerne gælder foreløbigt 4 uger fra den 10. december til den 7. januar.
  Herudover opfordres der til, at private og offentlige arbejdspladser i øget omfang arbejder hjemme. Og at arbejdspladser aflyser større arrangementer såsom julefrokoster.
  Der opfordres desuden til, at man fremrykker sin vaccinetid, hvis man allerede har booket tid til 3. stik.

Husk de gode vaner og testmuligheder

Det er vigtigt, at vi husker de gode vaner og benytter de testmuligheder der er, så vi kan passe på hinanden. Husk derfor:

 • Bliv vaccineret
 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer og bliv testet

Læs mere

 

09.12.2021

Orientering om forlængelse af regler om coronarestriktioner på social- og ældreområdet

 

06.12.2021

Orientering om krav om anvendelse af mundbind eller visir for besøgende m.v. og ansatte på fællesarealer på sociale tilbud og plejehjem m.v.

Epidemikommissionen har indstillet til regeringen, at der under hensyn til den aktuelle situation med covid-19 bør genindføres regler om krav om mundbind eller visir på sociale tilbud og plejehjem m.v.

Efter forelæggelse for Folketingets Epidemiudvalg udsteder social- og ældreministeren en bekendtgørelse om krav om anvendelse af mundbind eller visir på Social- og Ældreministeriets område i forbindelse med håndtering af covid-19.

 

03.12.2021

Mulighed for Kviktest fra på mandag i Vissenbjerg

Assens Kommune har netop indgået aftale med Region Syd om at tilbyde kviktest i Vissenbjerg fra på mandag den 6. december.

Det betyder, at alle borgere fra 5 år, har mulighed for at blive testet uden tidsbestilling i Vissenbjerg følgende dage:

 • Mandage og torsdage fra kl. 12.00 – 18.00
 • Lørdage fra kl. 10.00-16.00

Adressen på teststedet er: Vissenbjerg Idræts- & Kulturcenter, Idrætsvej 3, 5492 Vissenbjerg.

Når du skal testes: Husk at medbringe dit sundhedskort og mundbind.

Husk de gode vaner

Vi oplever lige nu stigende smittetal i Assens Kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 199 smittede. Det giver os en incidens på 487. Altså 480 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden:

 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer
 • Bliv vaccineret

Se seneste nyt om covid-19 på: www.coronasmitte.dk

 

02.12.2021

Smitten stiger fortsat i Assens Kommune - Flere muligheder for test

Vi oplever lige nu stigende smittetal i Assens Kommune. Her i opslaget kan du læse mere om testmuligheder, anbefalinger i forbindelse med besøg på plejehjem samt dagens smittetal 

Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 196 smittede. Det giver os en incidens på 480. Altså 480 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det betyder, at Assens Kommune er blandt de mange kommuner i landet, hvor smittetallet nu er så højt, at der træder en række særlige anbefalinger fra Sundhedsministeriet i kraft. Anbefalingerne træder i kraft, når kommuneincidenstallet er over 400, samt at der er mere end 20 smittede de seneste syv døgn.

Sundhedsministeriets anbefaling er derfor nu, alle borgere i Assens Kommune opfordres til:

 • At lade sig teste og blive vaccineret.

Flere testmuligheder i weekenden

Assens Kommune har netop indgået aftale med Region Syd om at sende to mobile testenheder i weekenden.

Borgere fra 5 år har derfor mulighed for at blive PCR-testet uden tidsbestilling:

 • Lørdag, den 4. december, kl. 9.00 - 17.00 på Glamsbjergskolen, Kaj Nielsens Vej 10, 5620 Glamsbjerg
 • Søndag, den 5. december, kl. 9.00 – 17.00 på Peter Willemoesskolen, Skelvej 29, 5610 Assens

Der er frokostpause begge steder i tidsrummet 12.30 – 13.10.

Når du skal testes: Husk at medbringe dit sundhedskort og mundbind. Alle børn fra 5 år kan blive testet på teststederne i Assens Kommune. 

Teststeder udenfor Assens Kommune

Du kan selvfølgelig også blive testet uden for Assens Kommune. Regionen Syddanmark gør opmærksom på, at der er kommet et nyt teststed i Sanderum (Odense Kommune). De har lang åbningstid alle ugens dage.

Se adressen og åbningstider her: https://carelink.dk/covid-19-test/teststeder-og-koetider/

Se oversigten over alle teststeder her: https://regionsyddanmark.dk/patienter-og-parorende/corona/skal-du-testes/find-naermeste-teststed

Læs mere om test af børn under 5 år her: https://regionsyddanmark.dk/patienter-og-parorende/corona/skal-du-testes/test-af-born-og-voksne

Opfordring til at blive testet før besøg på plejehjem

Besøgende på landets plejehjem opfordres, uanset vaccinationsstatus, til at blive testet forud for besøg.

Husk de gode vaner

Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden:

 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer

Se seneste nyt om covid-19 på: www.coronasmitte.dk

På grund af den høje kommuneincidens træder en række anbefalinger desuden i kraft målrettet daginstitutioner, skoler, efterskoler samt idræts- og foreningslivet. Disse anbefalinger kommunikeres direkte ud til alle forældre via Aula og de respektive foreninger.

Du kan også læse mere om Sundhedsministeriet anbefalinger her: https://www.assens.dk/borger/information-om-coronacovid-19/hvor-og-hvornaar-kan-jeg-blive-testet-for-covid-19-corona/

 

01.12.2021

Covid-19: Smitten stiger i Assens Kommune - Alle borgere opfordres til at lade sig teste

Vi oplever i øjeblikket stigende smittetal i Assens Kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 190 smittede. Det giver os en incidens på 465. Altså 465 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det betyder, at Assens Kommune er blandt de mange kommuner i landet, hvor smittetallet nu er så højt, at der træder en række særlige anbefalinger fra Sundhedsministeriet i kraft. Anbefalingerne træder i kraft, når kommuneincidenstallet er over 400, samt at der er mere end 20 smittede de seneste syv døgn.

Sundhedsministeriets anbefaling er derfor nu, alle borgere i Assens Kommune opfordres til:

At lade sig teste og blive vaccineret.

Når du skal testes: Husk at medbringe dit sundhedskort og mundbind.

Du kan selvfølgelig også blive testet uden for Assens Kommune.

Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden:

 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer

Se seneste nyt om covid-19 på: www.coronasmitte.dk

Derudover træder en række anbefalinger i kraft målrettet daginstitutioner, skoler, efterskoler samt idræts- og foreningslivet. Disse anbefalinger kommunikeres direkte ud til alle forældre via Aula og de respektive foreninger.

 

29.11.2021

I dag træder bekendtgørelse nr. 2131 af 25. november 2021 om krav om coronapas på uddannelsesinstitutioner på Udlændinge- og Integrationsministeriets område i forbindelse med håndtering af Covid-19 i kraft.

Med bekendtgørelsen indføres følgende bestemmelser:

 • Kursister og besøgende skal kunne forevise et coronapas som betingelse for fysisk fremmøde på uddannelsesinstitutioner på Udlændinge- og Integrationsministeriets område, medmindre den pågældende kursist eller besøgende er omfattet af en af undtagelsesbestemmelserne som fremgår af § 3.
 • For ansatte gælder lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas.
 • Kan kursister eller besøgende ikke fremvise et gyldigt coronapas, kan der ske bortvisning.
 • Uddannelsesinstitutionen skal mindst to gange ugentligt gennemføre kontrol af, at kursister og besøgende har et gyldigt coronapas, jf. bekendtgørelsens § 5. 
 • Uddannelsesinstitutionen skal ved lokalerne eller lokaliteterne opsætte informationsmateriale om kravet om gyldigt coronapas og muligheden for bortvisning.

 

 

29.11.2021

Skærpelse af krav om coronapas for besøgende på sociale tilbud og plejehjem m.v.

 

28.11.2021

Skydebjerg Sogn har fredag den 26. november oplevet høj smitte over de tre parametre, som sogne pt. vurderes på:

 • Der er mere end 800 smittede pr. 100.000 borgere
 • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage
 • Positivprocenten er på 3 procent eller mere.

 

26.11.2021

Nye smitteforebyggende tiltag fra på mandag

Med de stigende smittetal i hele landet har epedemiudvalget besluttet at indføre en række smitteforebyggende tiltag for at bremse smitten. De smitteforbyggende tiltag er udvidelse af coronapas, genindførsel af mundbind/visir samt at gyldigheden for en negativ test nedsættes. 

Dette gælder for de smitteforbyggende tiltag

Mundbind eller brug af visir gælder følgende steder:

 • Sundhedssektoren - besøgende, patienter og medarbejdere på sygehuse, klinikker og kommunale sundhedstilbud
 • Kollektiv transport - bus, tog, letbane, færge, indenrigsfly og taxa
 • Detailhandel og engroshandlen - dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, arkader og take-awaysteder

Coronapas udvides til at også gælde:

 • Statslige arbejdspladser
 • Uddannelser - Videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser samt sprogcentre
 • I ældreplejen og sociale tilbud - gælder besøgende
 • Liberale serviceerhverv – fx tatovør, frisør, massør.
 • Større forsamlinger - På lokationer, hvor der er over 100 indendørs og 1000 udenfor

Gyldighed af tests

En negativ coronatest får en kortere gyldighed i coronapasset: 

 • 48 timer for kviktest
 • 72 timer for PCR-test

Tiltagene gælder fra den 29. november.

Se mere på www.coronasmitte.dk

Testmuligheder i Assens Kommune 

Ventetid og lange køer til både PCR-test og kviktest

På grund af den høje smitte, har der den seneste uge været stor efterspørgsel på både PCR-test og Kviktest. Det medfører lang kø og ventetid. Det er Region Syddanmark, der står for at fordele testkapacitet til kommunerne. Regionen oplyser, at de øger kapaciteten så hurtigt som muligt for at imødekomme den hurtigt stigende efterspørgsel på tests. Assens Kommune er i løbende dialog med Regionen om at øge testkapaciteten, og vi melder ud her på siden og på assens.dk, hvis der er nye testmuligheder.  

Spørgsmål og klager vedr. test skal ske til Regionen Syddanmark

Har du klager eller spørgsmål vedr. test, skal du kontakte Region Syddanmark på mail: kontakt@rsyd.dk eller ringe på tlf: 76 63 10 00

Husk de gode vaner

Som i resten af landet oplever vi i Assens Kommune også høje smittetal. Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden.

 • Hold afstand
 • Vask hænder
 • Sprit af 
 • Host og nys i ærme
 • Bliv testet
 • Bliv hjemme, hvis du er syg

Se seneste nyt om covid-19 på : www.coronasmitte.dk 

 

12.11.2021

Krav om coronapas i dele af kultur- og idrætslivet

Kravet om coronapas finder anvendelse i lokaler, på lokaliteter og arrangementer med mere end:

 • 200 tilskuere/deltagere mv. indendørs
 • 2.000 tilskuere/deltagere mv. udendørs

Følgende aktiviteter er omfattet:

 • Koncerter og scenekunstforestillinger mv.
 • Forevisninger i biografer eller lignende og storskærmsarrangementer.
 • Betalende tilskuere ved idrætsarrangementer.
 • Folkeoplysningsaktiviteter, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

Følgende lokaliteter er omfattet:

 • Museer, kunsthaller og lignende.
 • Zoologiske anlæg og akvarier.
 • Svømmehaller.

Kravet gælder for tilskuere, kunder, besøgende, deltagende mm., uanset om disse er stående, siddende eller i bevægelse.
Der vil ikke være krav om coronapas for idrætsudøvere, scenekunstnere, ansatte eller frivillige, men disse opfordres til selv at leve op til kravet.  

En række lokaliteter og aktiviteter er undtaget af kravet herunder biblioteker og arkiver, træningscentre, det frivillige foreningsliv og musik- og kulturskoler mv. for så vidt angår den daglige drift. Afholdes foredrag, koncerter eller andre aktiviteter omfattet af kravet om coronapas, vil kravet også finde anvendelse her.

Mulighed for frivilligt at fastsætte restriktioner

Som udgangspunkt må en forening gerne stille strengere krav til sine medlemmer mv., end hvad der følger af lovgivningen.
Læs mere på https://coronasmitte.dk/

Mere information kan findes på:

https://kum.dk/
https://coronasmitte.dk/

Hent informationsmateriale

Kulturministeriet har udarbejdet kommunikationsmateriale, som stilles til rådighed for de organisationer, institutioner mm., der er omfattet af kravet om coronapas.  

Materiale kan tilgås via disse links:

 

11.11.2021

Fra fredag den 12. november skal du huske dit Coronapas

Regeringen har besluttet at genindføre kravet om coronapas på en række udvalgte lokaliteter. Det sker som følge af den stigende smitte overalt i samfundet med Covid-19 samt for at begrænse smittespredningen og bryde smittekæderne. Coronapasset træder i kraft fra i morgen, fredag den 12. november. Det betyder, at du fremover skal vise coronapas, hvis du skal besøge:

Ved over 200 personer indendørs eller 2.000 udendørs, skal der ligeledes vises coronapas følgende steder:

 • Koncerter og forestillinger
 • Biografer eller lignende storskærmsarrangementer
 • Betalende tilskuere ved idræt
 • Større menighedsarrangementer
 • Museer, kunsthaller og lignende
 • Gudstjenester og religiøse handlinger (for eksempel dåb, vielser og begravelser)
 • Folkeoplysning, herunder aftenskoler mv.
 • Zoologiske haver og akvarier
 • Bade- og legelande, svømmehaller
 • Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer
 • Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer
 • Spillehaller og kasinoer

Coronapasset er gyldigt, hvis du:

 • er færdigvaccineret eller har fået første stik for mindst 14 dage og højst 42 dage siden.
 • har en negativ PCR-test, der er højst 96 timer gammel eller en hurtigtest, der er højst 72 timer gammel.
 • er tidligere smittet. Her gælder coronapasset nu fra 14 dage efter en positiv PCR-test til 6 måneder efter.

Du finder mere information på www.coronasmitte.dk.

Testmuligheder i Assens Kommune

Der kommer ikke tidsbestilling til PCR-test i Assens Kommune

Man kan læse flere steder, at der fra fredag den 12. november kommer tidsbestilling på en række faste PCR-test centre. Det gælder ikke de to teststeder i Assens Kommune hhv. i Glamsbjerghallen på mandage og på Assens Gl. Rådhus på torsdage. Her kan du fortsat møde op uden at bestille tid.

Ventetid og lange køer til både PCR-test og kviktest

På grund af den høje smitte, har der den seneste uge været stor efterspørgsel på både PCR-test og Kviktest. Det medfører lang kø og ventetid – og at flere borgere ved lukketid desværre oplever at blive afvist og dermed ikke bliver testet. Det gælder både teststeder i Assens Kommune og i resten af Region Syddanmark. Det er Region Syddanmark, der står for at fordele testkapacitet til kommunerne. Regionen oplyser, at de øger kapaciteten så hurtigt som muligt for at imødekomme den hurtigt stigende efterspørgsel på tests. Assens Kommune er i løbende dialog med Regionen om at øge testkapaciteten.

Spørgsmål og klager vedr. test skal ske til Regionen Syddanmark

Har du klager eller spørgsmål vedr. test, skal du kontakte Region Syddanmark på mail: kontakt@rsyd.dk eller ringe på tlf: 76 63 10 00

Husk de gode vaner

Vi oplever i øjeblikket, at smittetallet stiger i Assens Kommune. Dagens tal viser, at der de seneste 7 døgn er registreret 105 smittede i Assens Kommune. Det giver os en incidens på 257,2 – Altså 257,2 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit (Grundet tekniske problemer fra Statens Serum Institut, er dagens tal underestimerede og gælder kun 11 timer i stedet for 24, hvorfor det reelle tal forventes at være højere).

Med den stigende smitte, er det vigtigt, at vi husker at følge de generelle råd, så vi kan passe godt på hinanden

 • Hold afstand
 • Vask hænder / sprit af / host og nys i ærme
 • Bliv testet
 • Bliv hjemme, hvis du er syg

Se seneste nyt om covid-19 på: www.coronasmitte.dk

 

13.08.2021

Yderligere lempelser af restriktioner fra 14. august

Fra lørdag den 14. august vil der ikke længere være afstandskrav ved arrangementer med siddende publikum. Det samme gælder arealkravet for kultur-, idræts- og foreningslivet:

 • Sundhedsstyrelsen har onsdag den 11. august fjernet sin anbefaling om at holde mindst 1 meters afstand til andre personer i det offentlige rum.
 • Derudover er det blevet besluttet at ophæve afstands- og arealkrav for idræts- og foreningslivet per 14. august 2021.
 • Fra på lørdag vil der således ikke længere være krav om, at der skal være mindst 2 m2 per tilskuer eller bruger i lokaler, hvortil offentligheden har adgang.
 • Arealkravet ophæves ligeledes for større arrangementer med stående publikum. Her har der hidtil været krav om mindst 2 m2 pr. tilskuer i de enkelte sektioner.
 • Sidst men ikke mindst ophæves kravet om, at der skal være mindst 1 meter eller ét tomt sæde mellem hver siddende tilskuer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum.

Yderligere information om restriktioner på kultur- og idrætsområdet kan findes her Afstands- og arealkrav ophæves (kum.dk)

 

 

05.08.2021

Husk at blive testet inden skolestart

Med 4 dage til et nyt skoleår er det tid til at spidse blyanterne, og finde skoletaske og madkasserne frem igen. Men for elever på 12 år og derover, medarbejdere og besøgende forældre er det også tid til at få taget en coronatest, inden skolerne åbner på mandag.

Opfordringen fra sundhedsmyndighederne om to ugentlige test ved fysisk fremmøde i skolen er nemlig fortsat gældende.

Det betyder, at alle elever der er 12 år og derover, medarbejdere og besøgende forældre opfordres til at lade sig teste inden skolestart og to gange ugentligt. Det kan ske ved en kviktest eller en PCR-test.

Ifølge sundhedsmyndighederne bør en kviktest være gennemført inden for de seneste 72 timer og en PCR-test inden for de seneste 96 timer inden skolestart.

Undtagelser

Opfordringen om at lade sig teste gælder IKKE dig, hvis du:

 • er under 12 år,
 • er færdigvaccineret
 • har påbegyndt et vaccinationsforløb mod COVID-19 for mindst 14 dage siden
 • har dokumentation for undtagelse af test udleveret af kommunernes borgerservicecentre
 • tidligere har fået bekræftet smitte med COVID-19 ved en PCR-test for COVID-19, der er mindst 14 dage og højst 12 måneder gammel

 

03.08.2021

Yderligere lempelser af restriktioner fra 1. august

Fra søndag den 1. august gælder følgende:

 • Arealkrav på tværs af alle områder lempes til 2 m2 pr. person. Der gælder således et krav om, at der maksimalt må være 1 tilskuer, deltager mv. per 2 m2 gulvareal, uagtet om man sidder ned eller står op.
 • Det indendørs forsamlingsforbud ophæves. Der gælder derfor et generelt forsamlingsforbud både indendørs og udendørs på 500 personer. Den særlige ordning for sommeraktiviteter med deltagere mellem de to forsamlingsforbud ophæves dermed samtidig.
 • For udendørs arrangementer med over 500 siddende tilskuere ophæves afstandskrav og krav om sektionering 1. august 2021, idet der vil være krav om faste pladser og registrering af deltagere.

Samtidig ophæves krav om coronapas for alle dele af kultur- og Idrætsliver med undtagelse af:

 • Træningscentre. Der overgås til stikprøvekontroller af coronapas, der minimum skal gennemføres én gang dagligt.
 • Udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere eller flere end 500 stående tilskuere
 • Indendørs arrangementer med flere end 500 stående eller siddende tilskuere.
 • Der indføres en ny ordning for indendørs arrangementer med stående publikum. Der må maksimalt være 3.000 tilskuere til disse arrangementer i sektioner á 500 tilskuere. For indendørs arrangementer med siddende publikum hæves sektionsgrænsen fra 500 til 1.000 personer.

Yderligere information om restriktioner på kultur- og idrætsområdet kan findes på Kulturministeriets hjemmeside.

 

10.06.2021

Aftale om yderligere genåbning

 

18.05.2021

Aftale om udmøntning af genåbning pr. 21. maj 2021

Regeringen og aftalepartierne har indgået en aftale om yderligere genåbning af samfundet, herunder gradvis normalisering af fysisk frem-møde på arbejdspladser. 

 

12.05.2021

Ophævelse af besøgsrestriktioner

Borgmesteren har truffet beslutning om, at det midlertidige forbud mod besøgendes adgang til Center for Rehabilitering og Akutpleje af 11. april 2021, samt beslutning om restriktioner for besøgendes adgang til botilbud på socialområdet af 22. april 2021 ophæves med øjeblikkelig virkning.

 

04.05.2021

Coronastatus: Yderligere genåbning på torsdag d. 6. maj

Her får du den seneste opdatering om corona-situationen i Assens Kommune. Få et overblik over, hvad der åbner på torsdag den 6. maj, et overblik over testmuligheder samt en smittestatus.

Genåbning på torsdag

Regeringen og et flertal af Folketingets partier er natten til tirsdag blevet enige om den næste fase af samfundets genåbning. Herunder får du et overblik over, hvordan genåbningen kommer til at se ud:

 • Alle elever i grundskolerne kan nu vende tilbage på fuld tid.
 • Alle elever på erhvervsuddannelser kan vende tilbage på fuld tid.
 • Alle afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser kan vende tilbage på fuld tid.
 • Indendørs idræt og fitnesscentre åbner for personer over 18 år. Der er krav om coronapas.
 • Spillesteder, teatre, biografer og lignende åbner. Der må være op til 2000 tilskuere i sektioner af 500. Der er krav om coronapas.
 • Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål åbner. Der må være op til 1000 deltagere i sektioner af 500 personer. Der er krav om coronapas.
 • Kravet om booking på barer og restauranter ophører.
 • Kravet om at private fester skal slutte senest klokken 23 ophører, og der må serveres alkohol til private fester fra klokken 22 til 05 (F.eks. serveringssteder og lejede festlokaler samt private gildesale, stalde, lader, forsamlingshuse eller lignende).
 • Forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs.

Du finder mere information på: www.coronasmitte.dk

Status på smitten i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 25 smittede, hvilket giver os en incidens på 61 – Altså 61 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Smittetallet i Assens Kommune er langsomt på vej ned, hvilket er positivt. Vi er gode til at benytte os af de testmuligheder, der er, og til at huske de gode vaner – lad os blive ved med det.

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Ekstra testmuligheder i Assens by

Udover de sædvanlige testmuligheder, der er i Assens Kommune, er der i perioden 26.4. - 9.5 oprettet ekstra testmuligheder i Assens by.  Hele ugen er der bl.a. mulighed for at få en kvik-test på Willemoesskolen.

 

04.05.2021

Ny aftale om yderligere genåbning

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om at åbne yderligere som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er bl.a. enige om, at alle børn og unge skal hurtigt tilbage i skolerne, ligesom der åbnes for konferencer, spillesteder, teatre, biografer mv. Der er ligeledes aftalt en plan for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer.

 

30.04.2021

Assens Sogn åbner igen

Regeringen har ændret på kriterierne for, hvornår et sogn skal lukke ned. De nye kriterier træder i kraft i dag. Vi har nu fået den gode nyhed, at det også betyder, at vi kan genåbne Assens Sogn fra i dag.

Assens Sogn blev nemlig lukket ned under de gamle kriterier, og smitten i sognet overstiger ikke de nye kriterier.

Derfor kan følgende i Assens Sogn nu genåbne:

 • Skoler: Peter Willemoesskolen og Strandmølleskolen
 • Assens Bibliotek
 • Musikskolen
 • Museum Vestfyn
 • Arena Assens
 • Alle lokaler, hvor der udøves indendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter
 • Borgerservice

På skole- og dagtilbudsområdet vil I få direkte besked fra skolen om, hvordan det kommer til at foregå fra på mandag, når genåbningen her træder i kraft. Kommunen er desuden i gang med at informere alle de berørte foreninger m.v. om, at Assens Sogn nu er genåbnet.

Daginstitutioner

I forbindelse med nedlukningen af Assens Sogn, blev forældre til børn i børnehaver, vuggestuer og dagpleje opfordret til at lade deres børn blive hjemme i det omfang, det var muligt. Denne opfordring er naturligvis ikke gældende længere. 

Smitten skal stadig ned

Selvom vi nu må åbne Assens Sogn igen, så er smittetallene i Sognet stadig i den høje ende.

Incidenstallet for Assens Sogn er i dag på 370. Der er 21 smittetilfælde de seneste syv dage, og positivprocenten er på 1,4.

Derfor er det vigtigt, at vi stadig har fokus på at bringe smitten ned i Sognet. Så følg anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne:

 • Bliv testet (husk der er mulighed for at blive testet i gymnastiksalen på Peter Willemoesskolen og på Assens Gl. Rådhus)
 • Bliv hjemme, hvis der er tegn på sygdom – og bliv testet
 • Gå i isolation, hvis du:
  • har tegn på sygdom
  • har fået corona
  • har været sammen en anden, der har fået corona

Og ellers skal vi stadig huske at holde 2 meters afstand, vaske hænder ofte og sprit af, brug mundbind eller visir, host og nys i ærmet og vær ekstra grundig med rengøringen.

Smittetal for hele Assens Kommune og teststeder

Smittetallet gældende for hele Assens Kommune er i dag på 37 – incidenstal 90. Altså 90 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste 7 døgn.

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

#ViStårSammenAssens

 

30.04.2021

Nedlukning af Assens Sogn ophæves

Assens Kommune ophæver nu nedlukningen af Assens Sogn, der har været lukket ned siden i mandags. De nye grænseværdier for, hvornår sogne- og kommuner skal lukke ned, er trådt i kraft fra i dag, fredag den 30 april.

 

25.04.2021

Midlertidig lukning for personlig fremmøde i Borgerservice på Assens Rådhus

Borgerservice i Assens lukkes midlertidigt ned pga. smittesituationen i Assens by. Under nedlukningen kan Borgerservice kun tage imod borgere, der har akut behov for hjælp.

Borgere, der har bestilt en tid i nedlukningsperioden, vil blive kontaktet telefonisk af Borgerservice.

I nedlukningsperioden kan borgerne ikke bestille nye tider online. Vi beder derimod borgerne om, at henvende sig telefonisk på 64 74 15 10.

 

25.04.2021

Nedlukning og intensiv dør-til-dør-indsats skal knække smittekurven i Assens sogn

Alle borgere i Assens sogn opfordres til at blive testet for COVID-19 mindst én gang i den kommende uge. Sådan lyder opfordringen fra Assens Kommunes krisestab. Nedlukning, direkte information og dialog med borgerne samt udvidede testmuligheder i Assens sogn skal få smitten under kontrol.

 

24.04.2021

Assens sogn lukkes ned på grund af stigende smittetal

Assens Sogn

Krisestaben i Assens Kommune har her til eftermiddag været samlet for at drøfte situationen omkring stigende corona-smittetal i Assens sogn samt for at iværksætte kommunens indsatsplan. Assens Kommune arbejder på den baggrund på at udstede et midlertidigt påbud, der kommer til at gælde fra på mandag den 26. april.

Påbuddet er udløst af Sundhedsministeriets retningslinjer for automatisk nedlukning.

 

22.04.2021

Stigende smittetal i Assens by kræver skærpede COVID-19 tiltag

Antallet af smittede borgere med COVID-19 har igennem den sidste uges tid været stigende i Assens Kommune og har nu nået et niveau, hvor kommunen efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed skærper de smitteforebyggende tiltag. Smitten er lige nu særligt centreret omkring Peter Willemoesskolen i Assens by og boligområder med tilknytning til skolen.

 

22.04.2021

Påbud om restriktioner for besøgendes adgang til botilbud i Assens Kommune (COVID-19)

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 22. april i medfør af epidemilovens § 29, stk. 1 og efter høring af Epidemikommissionen, påbudt Assens Byråd omgående for en periode på 4 uger at fastsætte restriktioner for besøgendes adgang til en række bestemte botilbud. Læs mere i borgmesterbeslutningen: 

 

22.04.2021

Peter Willemoesskolen i Assens og vuggestuen Solstrålen lukkes midlertidigt pga. stigende smittetal

 

21.04.2021

Smittetallet er stadigvæk højt i vores kommune

Antallet af borgere, der testes positive for COVID-19, er stadig højt i Assens Kommune! I dag ligger smittetallet på 35 – incidenstal 86 (Altså 86 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste syv døgn).

I dag kan restauranter, caféer, biblioteker, museer og en række idrætsaktiviteter endelig begynde at åbne dørene igen. Det er vigtigt, at vi værner om genåbningen, og det kan vi kun gøre ved en fælles indsats! Hvis smittetallet bliver for højt i vores kommune, kan vi risikere at skulle lukke det hele ned igen. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå. Så husk og mind hinanden om de gode vaner og bliv testet regelmæssigt.

Vi kan heldigvis se, at borgerne i Assens Kommune er gode til at benytte teststederne. Alene i går blev 1438 borgere kviktestet, mens 1911 borgere blev kviktestet i søndags. Bliv ved med det!

Gode vaner og regelmæssige tests

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram.
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt:

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

21.04.2021

Flere ting må i dag genåbne

I dag får en række virksomheder, foreninger, butikker, kulturtilbud og institutioner lov til at slå dørene op igen. Her får du et indblik i en række af de ting, som må åbne fra i dag samt en opdatering om øget aktivitet på skoleområdet.

Butikker, restauranter og caféer

Restauranter og caféer kan nu igen servere for deres gæster. Hvis du vil sidde indenfor, skal du vise dit coronapas og bestille bord forinden. Vil du derimod sidde udenfor, er der ikke krav om bordbestilling eller coronapas.

Vær opmærksom på, at der lukkes for udskænkning klokken 22:00, da restaurationslivet skal holde lukket mellem klokken 23:00 og 05:00.

Derudover bliver det nu også muligt at handle i Storcentrene, der også åbner i dag.

Kultur of fritid

Fra i dag må museer, kunsthaller, biblioteker og videnspædagogiske aktivitetscentre slå dørene op for gæster. Her er det et krav, at du kan fremvise et gyldigt coronapas.

Foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler for børn og unge under 18 år åbner også med et forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder dog ikke for sangaktiviteter.

Idræt

Nu kan børn og unge under 18 år igen dyrke idræt indendørs i organiseret regi uden at vise coronapas. Dog vil der være et forsamlingsloft på 25 personer, og det er inklusiv trænere og andre der hjælper til omkring aktiviteterne.

Indendørs idræt i organiseret regi åbner for personer over 70 år med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om coronapas.

Skoler

For folkeskolens elever er der også udsigt til mere fremmøde. Fra i dag må eleverne i 5.-8. klasse mødes til udendørs undervisning i de uger, hvor de ikke har undervisning indenfor på skolen. Samtidig må afgangselever møde til indendørs undervisning 80 pct. af tiden.

I Assens Kommune kommer vi til at implementere det gradvist fra mandag den 26. april. Det sker, så skolerne har mulighed for at lave en ordentlig og forsvarlig opstart for eleverne. På den måde får lærerne den fornødne forberedelsestid til at sikre den bedste undervisning til vores børn inde som ude.

Børn og forældre vil blive orienteret om, hvordan det konkret kommer til at foregå på den enkelte skole direkte fra skolen og via AULA.

De tilbud og den undervisning, som foregår i dag, fortsætter som hidtil – uanset om det foregår inde eller ude.

Forsamlingsforbud

Nu er det igen tilladt at samles ti personer indendørs og ikke kun fem. Udendørs må man fra i dag samles 50 personer.

Aftalepartierne bag genåbningen har allerede nu lagt op til, at forsamlingsloftet bliver løftet yderligere, hvis smitten fortsat er under kontrol.

Planen er følgende indendørs:

 • Fra 6. maj må man samles 25 personer indendørs
 • Fra 21. maj må man samles 50 personer indendørs
 •  Fra 11. juni må man samles 100 personer indendørs

Ude i det fri er det også planen, at forsamlingsloftet hæves:

 • Fra 21. april må man samles 50 personer udendørs
 • Fra 6. maj må man samles 75 personer udendørs
 • Fra 21. maj må man samles 100 personer udendørs
 • Fra 11. juni forsamlingsforbud udendørs ophæves

Du kan læse om alle tiltagene i genåbningen her

Se faserne i genåbningen her

 

20.04.2021

Mere fremmøde på vej for skoleeleverne i Assens Kommune

Fra i morgen må eleverne i 5.-8. klasse mødes til udendørs undervisning i de uger, hvor de ikke har undervisning indenfor på skolen. Samtidig må afgangselever møde til indendørs undervisning 80 pct. af tiden. Det sker som et led i den nationale genåbning af skolerne, og genåbningen vil trinvist blive implementeret i Assens Kommune fra på mandag.

 

19.04.2021

Smittetallet stiger stadig i vores kommune

Antallet af borgere, der testes positive for COVID-19, stiger i øjeblikket i Assens Kommune! I dag ligger smittetallet på 35 – incidenstal 86 (Altså 86 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste syv døgn). I fredags lå smittetallet på 27 – incidenstal 66.  

Bliver smittetallet for højt i kommunen, kan vi risikere at skulle lukke kommunen eller dele af den ned igen. Det er vigtigt, at vi sammen værner om genåbningen, så vores skoler, dagtilbud, foreningsliv, kultur og fritidsaktiviteter kan forblive åbne.  Det kan vi kun gøre ved en fælles indsats! Og ved at holde fast i de gode vaner og blive teste regelmæssigt, så vi får knækket smittekurven.

Genåbning af beskæftigelsesindsats

Den 15. april kom en ny bekendtgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De nye regler betyder blandt andet, at kommunerne igen må lave tilbud om virksomhedspraktik og løntilskud. Derudover er der en række andre områder, hvor der skal laves individuelle vurderinger af, om et fysisk møde er nødvendigt. Der er desuden enkelte dele af beskæftigelsesindsatsen, som stadig er suspenderet.

Du kan desuden altid kontakte din sagsbehandler i Jobcenteret, hvis du har spørgsmål eller andet, du er i tvivl om.

 

16.04.2021

Smittetallet er højt i vores kommune - Husk de gode vaner! 

Smitten er stadig høj i Assens Kommune! Hvis smittetallet bliver for højt, kan vi risikere at skulle lukke ned igen. Derfor er det vigtigt, at vi sammen værner om den gradvise genåbning. Det gør vi ved at holde fast i de gode vaner og blive teste regelmæssigt. I dag ligger smittetallet på 27 – incidenstal 66.

Hvis kommunen, eller dele af den, bliver nødt til at lukke ned, vil det som udgangspunkt ramme dagtilbud, grundskoler, SFO og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan få knækket smittekurven! Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

Gode vaner og regelmæssige tests

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram.
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt:

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

16.04.2021

Yderlige genåbning på vej - mere fremmøde til skoleelever

Regeringen har sammen med Folketingets partier natten til fredag forhandlet en aftale på plads omkring en yderligere genåbning. Aftalen betyder, at flere dele af samfundet kan åbne fra på onsdag, den 21. april. Det betyder blandt andet, at elever kan se frem til et øget fysisk fremmøde. Herunder finder du en overordnet status på, hvad der genåbner og link til yderligere information.

Hvad åbner op på skoleområdet?

Afgangseleverne i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser nu kan genåbne helt. 

5.-8.-klasses elever får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Den enkelte skole informerer om, hvordan fremmødet praktisk kommer til at foregå.

Studerende på videregående uddannelser må have 30 procent fremmøde.

Hvad åbner op på kultur- og fritidsområdet?

Museer og biblioteker åbner med fremvisning af gyldigt coronapas.

Foreningsliv, musik- og kulturskoler for børn under 18 år åbner. Forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder ikke sangaktiviteter.

Der åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn under 18 år. Alle idrætsgrene er omfattet. Der gælder et forsamlingsloft på 25 personer. Coronapas er ikke et krav.

Der åbnes for indendørs idræt for personer over 70 år. Her gælder et forsamlingsloft på ti personer. Der er krav om gyldigt coronapas.

Anbefalinger til gudstjenester og kirkelige handlinger lempes.

Herudover åbner café og restauranter. Her gælder en åbningstid til kl. 23. Sidste udskænkning er kl. 22. Indendørsservering - med coronapas og forudgående bordbestilling.

Udendørsservering på restauranter og cafeer mv. - uden coronapas.

Forsamlingsloftet hæves desuden til 10 personer indendørs og 50 udendørs.

 

16.04.2021

Aftale om genåbning

I går indgik regeringen og de fleste af Folketingets partier en aftale om yderlige genåbning af samfundet. 

 

15.04.2021

Smittetal går den forkerte vej. Husk de gode vaner!

Vi har i det sidste stykke tid set en stødt stigende smittekurve i Assens Kommune. På trods af at den gradvise genåbningen af samfundet nu er i gang, så kan dele af- eller hele vores kommune risikere at skulle lukke ned igen, hvis smittetallet bliver for højt. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå. Hvis kommunen, eller dele af den, bliver nødt til at lukke ned, vil det som udgangspunkt ramme dagtilbud, grundskoler, SFO og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Det er derfor vigtigt, at vi værner om genåbningen, og sammen holder fast og gør en indsats for at knække smittekurven.

Sidste onsdag var smittetallet 8 med et incidenstal 20. I dag ligger smittetallet på 27 – incidenstal 66

Husk retningslinjer og testmuligheder

 • Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:
 • Undgå at se for mange forskellige mennesker –  Hold den sociale boble (5 personer ud over dem, vi bor sammen med eller går i skole med)
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram/hold afstand
 • Bliv testet regelmæssigt

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

13.04.2021

Flere testmuligheder

Nu skruer regionen yderligere op for testkapaciteten i Assens Kommune. Det betyder, at der nu også kommer mulighed for at blive kviktestet i weekenden i både Aarup og Tommerup.

Coronapas

Lige nu får vi mange henvendelser fra borgere vedrørende coronapas. Men kommunen kan desværre ikke hjælpe med at udstede et coronapas. Derfor har vi valgt at samle den officielle information omkring coronapasset på vores hjemmeside. Her finder du relevant information om, hvordan du anskaffer et coronapas – både for dem som har NemID og adgang til digitale løsninger, men også særligt for dem, som ikke har de digitale muligheder, er fritaget for digital post eller som ikke har NemID.

Status i Assens Kommune

Ifølge dagens tal, så er der konstateret 22 smittede i Assens Kommune inden for de seneste 7 døgn. Det giver os en incidens på 53,7. Det vil sige at der i gennemsnit pr. 100.000 borgere er 53,7 smittede.

Der er med andre ord sket en mindre stigning over den seneste måned, hvilket gør det ekstra vigtigt at vi alle er opmærksomme på at holde fast i de gode coronavaner. Så husk at holde afstand, spritte af, host og nys i ærmet, begræns hvor mange du ser og pas i det hele taget godt på hinanden.

 

11.04.2021

Midlertidige besøgsrestriktioner for Center for Rehabilitering og Akutpleje

Borgmester Søren Steen Andersen har truffet borgmesterbeslutning om midlertidige besøgsrestriktioner for Center for Rehabilitering og Akutpleje, jf. epidemilovens § 29, stk. 1.

08.04.2021

Ekstra muligheder for PCR-test i Aarup og Tommerup i den kommende weekend

Du kan blive PCR-testet i:

 • Aarup på lørdag, d. 10.4.2021, kl. 9.00-11.30 & 12.00-17.00
 • Tommerup på søndag, d. 11.4.2021, kl. 9.00-11.30 & 12.00-17.00

 

 

30.03.2021

Teståbningstider i påsken & ekstra testmulighed

Ud over de normale testtider kommer der til at være en ekstra mulighed for at blive testet i påsken i Glamsbjerg.

Regionen har nemlig besluttet at tilbyde en ekstra PCR-testdag søndag (påskedag) den 4. april, fra kl. 9.00-17.00 i Glamsbjerg Hallen.

Derudover vil åbningstiden for kviktest på Assens Gl. Rådhus blive udvidet ekstraordinært mandag den 5. april (2. påskedag), så der den dag vil være åbent helt til kl. 21.00.

Ellers holder teststationerne åbent som de plejer.  

Husk der er tale om tests uden tidsbestilling, og at der derfor må forventes kø i perioder.

29.03.2021

Nu kan borgerne også blive vaccineret i Assens

Den 12. april er det muligt for borgere at blive vaccineret på et lokalt vaccinationscenter i Assens. Og allerede nu kan borgerne gå ind og booke tid, hvis de har fået en invitation.

Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark

I aftes landede en række partier på Christiansborg en plan for, hvornår de forskellige dele af Danmark kan åbne igen, hvis smitteudviklingen stadig er under kontrol. Det betyder følgende:

Den 6. april

 • 5. til 8. klasse får lov at møde fysisk op til undervisning hver anden uge. Den enkelte skole melder ud til forældrene, hvordan det kommer til at foregå. Følg med på AULA.
 • Studerende på ungdoms- og voksenuddannelser får lov at møde fysisk op til undervisning hver anden uge.
 • Der åbnes i nogen grad for, at de studerende på videregående uddannelser har lov at komme tilbage noget af tiden.
 • Liberale erhverv som frisører, tatovører, massører åbner med krav om mundbind og coronapas.

Den 13. april

 • Butikkerne i mindre storcentre og stormagasiner får lov til at åbne, i storcentre, der er under 15.000 kvadratmenter.

Den 21. april

 • Hvis smitteudviklingen om godt en måned stadig er under kontrol, får også de store indkøbscentre over 15.000 kvadratmeter lov til at åbne.
 • Restauratører må åbne for udendørsservering
 • Museer, kunsthaller og biblioteker åbner - med krav om coronapas.
 • Noget indendørs idræt åbner for børn og unge under 18 år.

Den 6. maj:

 • Der åbnes for indendørs servering på restauranter og cafeer med krav om gyldigt coronapas.
 • Der åbnes for spillesteder, teatre, og biografer, med krav om gyldigt coronapas.
 • Indendørs idræt for voksne over 18 år åbnes. Det ligger dog ikke klart, hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet.

Den 21. maj er der også plan om yderligere genåbning, hvis smitteudviklingen stadig er under kontrol. 

Krav om Coronapas

Genåbningen er flere steder betinget af, at kunder og besøgende kan fremvise et gyldigt coronapas. Det er et digitalt bevis på, at man enten er vaccineret, at man har en negativ test, der er mindre en 72 timer gammel, eller at man tidligere har været smittet. Fra slutningen af marts vil appen ”MinSundhed” fungere som et midlertidigt coronapas. I slutningen af maj forventer partierne, at der lanceres en ny app, som skal fungere som coronapas.

Du kan læse hele aftalen om genåbning her:

 

19.03.2021

Aftale om ekstra genåbning før 6. april 2021

I går meldte regeringen ud om en yderlig genåbning. Fra den. 22. marts 2021 gælder bl.a.:

 • Der gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag på visse erhvervsuddannelser og for elever i skolepraktik i hele landet. Testmodel som hidtil.
 • Forsamlingsforbuddet hæves til 10 personer udendørs. Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om max 5 personer i hjemmet og begrænsning af social kontakt mv.
 • Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer
 • Der åbnes for udendørs gudstjenester mv. med op til 50 personer. Dette ændrer ikke på de gældende regler for indendørs gudstjenester mv.

Læs hele pressemeddelelsen om aftalen om ekstra genåbning før 6. april 2021

10.03.2021

Genåbning på skoleområdet

I går meldte regeringen ud, at de vil genåbne følgende den 15. marts:

 • 5.-8. klasse: Må mødes én dag om ugen udendørs
 • 9.-10. klasse: Må komme i skole 50 procent af tiden dvs. hver anden uge.
 • Efterskoler mv.: Åbnes helt
 • Afgangselever på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser: Må komme i skole 50 procent af tiden dvs. hver anden uge.
 • Ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser: Må møde på skolen én dag om ugen.

I Assens Kommune vil den enkelte skole informere elever og forældre om, hvordan det konkret kommer til at foregå hos dem.

Ændringer af testmuligheder

Nu er det nye test-setup inden for kommunegrænsen oppe og køre. Vi har fået flere åbningsdage også i weekenden, der er kommet flere tidspunkter, og så har vi flyttet nogle af teststationerne til adresser, hvor forholdene er mere egnede.

Test af børn og unge

Hvis børn skal testes, så skal du lige som forældre være opmærksom.

Det er kun børn over 12 år, der kan få taget en kviktest, og hvis de er mellem 12 og 15 år, skal der en voksen med.

Børn kan blive PCR-testet, hvis de er over 5 år, men hvis de er mellem 5 og 15 år, skal der en voksen med.

Hvis børn, der er under 5 år skal testes, så skal I henvende jer til egen læge.

Information om vaccinationerne

I fredags meldte Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen ud at sidste danskere først vil være færdigvaccineret 18. juli – og ikke den 27. juni, som tidligere var sat som slutdato. Det blev begrundet med leveranceproblemer

Samtidig udvides perioden mellem første og andet vaccinestik, så en større andel af de kommende leveringer kan anvendes til førstegangsvaccination. Derfor kan der nu gå op til 12 uger mellem 1. og 2. vaccinestik.

Hvis du har brug for tryghed eller følgeskab, når du skal vaccineres, så har Røde Kors lavet en ledsagerordning, hvor de kan finde en, som kan tage med dig til vaccination. Er det noget for dig, kan du ringe 35 29 96 60 fra klokken 10-14, eller tilmelde dig som ledsager på https://www.rodekors.dk/parat

Dagens tal

I Assens Kommune har vi de seneste syv døgn haft 6 smittede, hvilket giver os en samlet incidens på 14,7. Altså 14,7 smittetilfælde pr. 100.000 borgere.

Vi har i en længere periode set lave smittetal i Assens Kommune. Det sker blandt andet, fordi I er så gode til at passe på hinanden og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god hygiejne, afstand og forsamlingsforbud. Det er godt gået, og det skal vi blive ved med.

 

01.03.2021

Pressemeddelelse vedrørende genåbningen

 

03.03.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring for alle vaccinationsgrupper til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

01.03.2021

Borgmesterbeslutninger vedrørende daghjem og aktivitets- og beskæftigelsestilbud

Borgmesteren har truffet borgmesterbeslutninger vedrørende forlængelse af lukning af daghjem til inddæmning af smitte og omlægning af tilbud til borgere på aktivitets- og beskæftigelsestilbud.

 

24.02.2021

Status på Corona: Begrænset genåbning i Assens Kommune

Regeringen har på et netop afholdt pressemøde meldt en begrænset genåbning af samfundet ud.

Det åbner 1. marts i hele landet:

 • Udvalgsvarebutikker under 5.000 m2 må åbne igen. Undtaget er dog butikker, som er placeret i et storcenter. Her gælder fortsat, at det kun er butikker med dagligvarer, der må holde åbent.
 • Butikker, som er over 5.000 kvadratmeter, må holde åbnet for et begrænset antal kunder, hvis de benytter et tidsbestillingssystem.
 • Udendørs kulturinstitutioner kan genåbne med et loft på 25 personer. Besøgende skal fremvise dokumentation for negativ test, der er højst 72 timer gammel.
 • Udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi, kan afholdes med op til 25 personer. (forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer)

Med dagens udmelding er der desuden nye muligheder for at tage hånd om skoleelevernes trivsel, da én lærer og op til 4 elever nu kan mødes udenfor med god afstand. Der er ligeledes mulighed for, at børn, som har behov for det, kan komme på skolerne og modtage nødundervisning. Her er det den enkelte skole, som skal kontaktes for mere information.

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om, at hvis smittesituationen tillader det, vil afgangseleverne på samme måde som i Nord- og Vestjylland kunne vende delvis tilbage den 15. marts.

Øvrige tiltag, herunder forsamlingsforbud på max 5 personer, krav om brug af mundbind og visir, lukkede serveringssteder, biografer, fitnesscentre, indendørs kultursteder m.v. forlænges frem til den 5. april.  

Status på smittet i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 6 smittede, hvilket giver os en incidens på 15 – Altså 15 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

De seneste dage har vi set, et lavere smittetal i vores kommune, hvilket er rigtig godt. Så lad os fortsat følge anbefalingerne om afstand, se få mennesker og husk god håndhygiejne.Sådan kan du blive testet

Region Syddanmark og Carelink driver 6 teststationer her i kommunen. På de fem af stederne kan du få foretaget en lyn-test (podning i næsen og hurtigt svar). Hvis du ikke ønsker en lyntest i næsen, er der også en sjette mulighed for at få lavet en PCR-test i svælget i Glamsbjerg.

Du skal ikke bestille tid nogen af stederne, men bare møde op, hvis du er symptomfri. Husk sundhedskort og mundbind.

Når børn skal testes

Børn fra fem år kan blive PCR-testet, såfremt de selv er indforstået med det. Lyntests derimod er kun for børn, der er over 12 år. Har du børn, der har brug for at blive testet, så læs mere her: 

Her finder du mere information

 

16.02.2021

Midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves

Styrelsen for Patientsikkerhed har med øjeblikkelig virkning ophævet besøgsrestriktionerne på kommunale og private plejehjem i Assens Kommune. Det betyder, at beboerne på plejecentrene igen kan få besøg uden restriktioner på hvem og hvor mange, der kommer på besøg. Dog er plejehjemmene fortsat underlagt det generelle forsamlingsforbud på maksimalt fem personer, og de besøgende skal forsat følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

 

16.02.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende at midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves

Borgmesteren har truffet vedhæftede borgmesterbeslutning omkring, at besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves. 

 

15.02.2021

Nu kan du blive vaccineret, hvis du er 85 år eller mere

Borgere, der er fyldt 85 år, modtager i disse dage en invitation til vaccination mod COVID-19 fra Sundhedsstyrelsen i enten e-boks eller postkassen.


08.02.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren har truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

 

05.02.2021

Forældrebrev vedrørende genåbning for 0. - 4. klasse

 

04.02.201

Borgmesterbeslutning vedrørende lokale busruter

Lokalruterne i Assens Kommune, med undtagelse af visse ruter, indstilles pr. 11. januar 2021 og indtil videre som en konsekvens af de pt. gældende skærpede restriktioner til inddæmning af smitte med COVID-19.

 

02.02.2021

Kviktest uden tidsbestilling

Borgere i Assens Kommune får nu flere muligheder for at blive kviktestet for COVID-19. I løbet af denne og næste uge åbner der fem kvikteststationer rundt om i kommunen. Et tilbud, som også kommunens egne ansatte samt ansatte i virksomhederne har mulighed for at benytte.

Åbningen af kvikteststationerne sker som led i en aftale med Region Syddanmark, hvor målet er at understøtte Regeringens teststrategi, der skal sikre, at borgerne har mulighed for at blive testet regelmæssigt. Selve testopgaven varetages af Carelink. 

 

02.02.2021

Delvis genåbning af skolerne og SFO

Fra på mandag den 8. februar vil der igen være fysisk fremmøde for eleverne i 0.-4. årgang i skole og SFO. Vi arbejder efter, at eleverne i 0.-4. klasse så vidt muligt have en skoledag med det almindelige antal timer på skemaet.

Genåbningen for de yngste vil være med fuldt fysisk fremmøde. Eleverne vil kun være sammen med elever fra egen klasse – også i pauserne - og have få faste lærere, der underviser klassen.

Der vil som hidtil været stort fokus på hygiejne på skolerne. Skolebusserne vil køre til de sædvanlige tidspunkter.

Forældre til skolelever vil blive informere på Aula om genåbningen for 0.-4. klasse. Du er altid velkommen til at kontakte dit barns skole, hvis du har spørgsmål.

Nye krav til forældres brug af mundbind

Det er fremover et krav, at forældre og andre eksterne skal bære mundbind, når de færdes indendørs i skoler, SFO og dagtilbud.

 

01.02.2021

Befordring til vaccinationssted

Byrådet har nu godkendt kvalitetsstandarden vedrørende befordring til vaccinationssted i forbindelse med vaccination mod COVID-19, til borgere, som er visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp og som ikke har anden mulighed for transport til et vaccinationssted.

28.01.2021

Restriktioner forlænges til den 28. februar

På aftenens pressemøde har regeringen netop meldt ud, at de gældende restriktioner forlænges indtil den 28. februar. Det sker for at begrænse og forhindre spredningen af den mere smitsomme, britiske virusvariant, cluster B.1.1.7, som er stigende i Danmark. Det er dog regeringens håb, at elever fra 0-4. klasse kan komme i skole før den dato. Der vil komme mere info om en mulig skolestart for de mindste børn i begyndelsen af næste uge.

Forlængelsen betyder, at følgende restriktioner fortsat gælder indtil den 28. februar:

 • Forsamlingsforbuddet er stadig max 5 personer.
 • Det anbefales, at alle begrænser deres sociale kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Det anbefales at se så få personer som muligt og at aflyse alle sociale aftaler, der er mulige at aflyse.
 • Afstandsanbefalingen er fortsat 2 meter.
 • Fortsat krav om brug af mundbind eller visir.
 • Der opfordres til at private og offentlige ansatte stadig arbejder hjemme i det omfang, det er muligt.
 • Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket.
 • Butikker og liberale erhverv skal stadig holde lukket. Dagligvarebutikker, apoteker og butikker med medicinsk udstyr er undtaget.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 18 smittede, hvilket giver os en incidens på 44 – Altså 44 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det er meget glædeligt, at vi i det sidste stykke tid har kunnet se et stabilt nedadgående smittetal. Alligevel er det vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen forhindrer smitten i at brede sig. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Nye testmuligheder er nu vej

Der bliver nu mulighed for at få foretaget en kviktest (podning i næsen) for COVID-19 flere steder i kommunen for borgere og ansatte i vores virksomheder. Det sker som led i en aftale med Region Syddanmark, som kommunen netop har indgået. Det er intentionen, at der fremover skal etableres fem faste kvikteststeder i hhv. Assens, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup. Stederne skal på skift holde åbent én fast dag om ugen, hvor det er muligt at blive testet. Vi arbejder lige nu på at få de endelige aftaler på plads omkring de enkelte test-lokationer, åbningstider m.v. Forventningen er, at kvik-teststederne kan åbne i løbet af næste uge eller i uge seks. Vi informerer naturligvis her på siden, så snart vi ved mere om testmulighederne.

Husk også, at det fra på mandag – og hver mandag fremover – er muligt at blive PCR-testet (podning i svælget) i Aktivcenteret i Glamsbjerg, Dærupvej 5 i Glamsbjerg. Der vil være åbent fra kl. 9.00 til 17.30. Her kan borgere og ansatte på vores virksomheder uden symptomer på COVID-19 møde op og blive testet. Der er ikke tidsbestilling, men husk mundbind og sygesikringskort. Læs mere her:

Sådan kan du blive testet

Til og med på søndag den 31. januar kan du blive kvik-testet i Falcks testcenter ved Billeskovhus, Billeskovvej, Aarup.

Læs mere:

Læs mere om hvilke andre muligheder der er for at blive testet:

Regeringen opfordrer til, at borgerne i højere grad lader sig teste. Særligt de borgere, der går fysisk på arbejde og er i funktioner, hvor man omgås mange mennesker, bør lade sig rutineteste en gang om ugen. Er du allerede inde i et testforløb i forbindelse med dit arbejde, behøver du naturligvis ikke at blive testet yderligere.

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Her kan du også få svar på spørgsmål om vaccination. Kontakt hotlinen på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder. Du finder film, råd og vejledning om COVID-19 på forskellige sprog her: 

 

28.01.2021

Flere kvikteststeder på vej i Assens Kommune

 

27.01.2021

Region Syddanmark bruger vacciner til andet stik

Med allerede 40.000 førstegangsvaccinerede bliver Region Syddanmark over den kommende uge nødt til at reservere de fleste vacciner til at give alle det andet stik. Et problem hos en af leverandørerne har betydet en halvering i vaccineleverancerne i sidste uge.

Flere tusinde syddanskere har fået en besked i deres digitale postkasse, om at de kan bestille tid til vaccination. Men når de går ind for at bestille, er der ingen ledige tider.

Årsagen er både leveringsvanskeligheder hos en af producenterne af COVID-19-vaccinen og det faktum, at en større del af doserne fremadrettet skal bruges på at give førstegangsvaccinerede deres andet stik.

 

25.1.2021

Borgerne i Assens Kommune får nu mulighed for at blive PCR-testet lokalt i Glamsbjerg

Du kan fremover blive testet for COVID-19 hver mandag i Glamsbjerg. Det sker, efter at kommunen har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at understøtte den nationale teststrategi, som gerne skal føre til, at flest mulige borgere lader sig teste jævnligt.

Du behøver ikke at være bosat i Assens Kommune. Tilbuddet er åbnet for alle, selvfølgelig også ansatte i Assens Kommune. 

 

22.1.2021

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 17 smittede, hvilket giver os en incidens på 42 – Altså 42 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det er meget glædeligt, at vi i det sidste stykke tid har kunnet se et markant fald i vores smittetal. Alligevel er det vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen forhindrer smitten i at brede sig. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Testcenteret i Aarup lukker - nye muligheder er på vej

Mange af jer er forståligt meget optaget af, hvor I kan blive testet, når Falck den 31. januar lukker testcenteret på Billeskovvej 9 i Aarup ned, idet firmaet Carelink har vundet udbuddet hos landets regioner om at drive testcentre, som en del af den nationale teststrategi. De konkrete rammer for det nye tilbud om kvik-test, kender vi ikke endnu.

For at understøtte, at flere borgere testes, er Assens Kommune lige nu i dialog med Region Syddanmark omkring at sikre et nyt og snarligt lokalt tilbud om PCR-test (podning i svælget). Vi arbejder på højtryk og melder naturligvis ud her på siden så snart, vi har nyt omkring muligheden for at blive PCR-testet i Assens Kommune.

Helt frem til den 31. januar, er det stadig muligt at blive kvik-testet på Billeskovhus, Billeskovvej 9 i Aarup, og der er ledig testkapacitet.

Her kan du blive testet

Regeringen opfordrer til, at borgerne i højere grad lader sig teste. Særligt de borgere, der går fysisk på arbejde og er i funktioner, hvor man omgås mange mennesker, bør lade sig rutineteste en gang om ugen. Er du allerede inde i et testforløb i forbindelse med dit arbejde, behøver du naturligvis ikke at blive testet yderligere.

Bibliotek

Husk, at der stadig er mulighed for at afhente bestilte bogposer samt aflevere materialer på Assens Bibliotek (gavldøren ved Odensevej) og på Aarup Bibliotek (foyeren). Ligeledes har biblioteket udvidet lånemuligheden, så der kan lånes 10 e-bøger, 10 netlydbøger samt 10 film på Filmstriben.

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Her kan du også få svar på spørgsmål om vaccination. Kontakt hotlinen på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder.

 

15.1.2021

Justering af Borgmesterbeslutning vedr. lokale busruter af 7.1.12021

Borgmesteren kan på Byrådets vegne afgøre sager, som ikke tåler opsættelse eller ikke giver anledning til tvivl.

I den aktuelle situation med indsatsen mod COVID-19 har borgmesteren truffet vedhæftede borgmesterbeslutning. Det drejer sig som et tillæg til den borgmesterbeslutning der blev udsendt den 7. januar vedr. lokalruter og hvor flere ruter fortsætter kørsel efter gældende køreplan.

 

13.1.2021

Restriktioner forlænges til den 7. februar

På aftenens pressemøde har regeringen netop meldt ud, at de gældende restriktioner forlænges indtil den 7. februar. Det sker for at begrænse og forhindre spredningen af den mere smitssomme, britiske virusvariant, cluster B.1.1.7, som er stigende i Danmark.

Det betyder, at følgende restriktioner fortsat gælder indtil den 7. februar:

 • Forsamlingsforbuddet er stadig max 5 personer.
 • Det anbefales, at alle begrænser deres sociale kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Det anbefales at se så få personer som muligt og at aflyse alle sociale aftaler, der er mulige at aflyse.
 • Afstandsanbefalingen er stadig 2 meter.
 • Fortsat krav om brug af mundbind eller visir.
 • Der opfordres til at private og offentlige ansatte stadig arbejder hjemme i det omfang, det er muligt.
 • Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket.
 • Skoler, butikker og liberale erhverv skal stadig holde lukket. Dagligvarebutikker, apoteker og butikker med medicinsk udstyr er undtaget.

Desuden opfordrer regeringen alle, der møder fysisk på arbejde til at lade sig teste for Covid-19 en gang om ugen - også selvom man ikke har symptomer.

Fortsat ændringer i kommunens drift

Forlængelsen af restriktionerne betyder, at du fortsat vil opleve ændringer i kommunens drift. Det betyder bl.a., at elever fra 0.-10. klasse stadig er hjemsendte. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning, ligesom der er mulighed for nødpasning.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 42 smittede, hvilket giver os en incidens på 103 - Altså 42 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. I går var smittetallet 32, så efter nogle dage med faldende smittetal, ser vi desværre i dag en stigning i smittetallene.

Det er derfor vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen fortsat sikrer, at vi får smitten ned og knækket kurven. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup. Se mere her: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Du kan kontakte hotline på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder.

 

13.01.2021

Ny coronahotline for smitteopsporing og spørgsmål om COVID-19

Styrelsen for Patientsikkerhed har fået et nyt telefonnummer, hvor du kan få gode råd til at begrænse smittespredningen, hvis du selv er blevet smittet eller du er nær kontakt til en smittet. 

 

08.01.2021

Borgmesterbeslutning vedr. daghjem, aktivitets- og beskæftigelsestilbud og lukning af lokale busruter

Borgmesteren kan på Byrådets vegne afgøre sager, som ikke tåler opsættelse eller ikke giver anledning til tvivl.

I den aktuelle situation med indsatsen mod COVID-19 har borgmesteren truffet vedhæftede borgmesterbeslutninger vedrørende lukning af daghjem til inddæmning af smitte, omlægning af tilbud til borgere på aktivitets- og beskæftigelsestilbud og lukning af lokalruter - efter dialog med skolerne.

 

07.01.2021

Aktuel status 7. januar 2021

Her får du en status på smittesituationen i Assens Kommune og de seneste nyheder omkring Kommunens drift.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 48 smittede, hvilket giver os en incidens på 117 - Altså 117 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Vi ser i disse dage et fald i vores smittetal. Derfor er det også vigtigt, at vi nu holder fast, så vi sammen fortsat sikrer, at vi får smitten ned og knækket kurven. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Ændringer i Kommunens drift 

Dagtilbud: Statsministeren annoncerede på pressemødet i tirsdags en række nye restriktioner og skærpede tiltag. Vi har nu modtaget retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet, der gælder fra fredag den 8. januar til og med den 17. januar. 

Dagtilbuddene er åbne, men ud fra et forsigtighedsprincip vil der i den kommende tid være et skærpet fokus på ekstra smitteforebyggende tiltag. Det betyder, at:

 • Pasning af børnene foregår i mindre, faste grupper, hvor det er muligt.
 • Forældre opfordres til at holde deres børn hjemme, hvis det er muligt.
 • Aflevering og afhentning af børn skal så vidt muligt foregå udendørs.
 • Assens Kommune stiller krav om, at forældre skal bære mundbind eller vesir, hvis de kommer indenfor. Det gælder uanset, om det er i dagplejen, vuggestuen eller i børnehaven.
 • Rengøringen øges i dagtilbuddene.

Assens Kommune understreger, at dagtilbuddene er åbne, og at forældre kan aflevere deres børn, såfremt de ikke har mulighed for at passe dem derhjemme. Alle forældre med børn i dagtilbud informeres direkte pr. brev om betydningen af de nye restriktioner. 

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup. Se mere her: www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/

Her finder du mere information

Du kan holde dig løbende opdateret om COVID-19 situationen i kommunen på www.assens.dk

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

 

05.01.2021

Nye restriktioner - Forsamlingsforbud sænkes til 5 personer

På Statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at Danmark står i en alvorlig situation grundet den britiske mutation i coronavirussen, som er særlig smitsom. Sygehusvæsnet er belastet. Det er derfor altafgørende, at smittetrykket i Danmark kommer ned.

Følgende restriktioner gælder derfor fra i morgen den 6. januar:

 • Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til 5 personer. Det træder i kraft onsdag 6. januar og gælder til 17. januar.
 • Myndighederne anbefaler, at alle begrænser social kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Afstandskravet ændres fra en til to meter. Det gælder både dagligvarebutikker og i det offentlige rum.

Herudover kom statsministeren med en stærk appel om at aflyse alle aftaler, der er mulige at aflyse, frem til 17. januar.

Lad os sammen gøre noget ekstra nu, så vi kan få brudt smittekurverne. Vi er godt på vej med vaccinerne. På torsdag vaccineres vores plejehjemsbeboere i Assens Kommune. Inden ugens udgang forventes alle landets plejehjemsbeboere, der vil have vaccinen, at være vaccineret.  

Husk vanerne, hold restriktionerne – og lad os passe på hinanden noget tid endnu. 

Status i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn blevet registreret 62 smittede, hvilket giver os en incidens på 151 - Altså 151 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Ændringer i kommunens drift

Grundet den delvise nedlukning, er der en række ændringer i Assens Kommunes normale drift. 

 • Skoler: Elever fra 0.-10. klasse er hjemsendte. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning. Elever fra 0.-4. klasse kan møde frem til fysisk nødundervisning og -pasning, hvis det er nødvendigt for, at forældrene kan passe deres arbejde. Ligeledes er der mulighed for nødundervisning og -pasning for sårbare elever i 0.-10. klasse, som har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov. Alle forældre er informeret direkte via Aula om mulighederne for nødundervisning og nødpasning.
  Sårbare børn og unge er som hidtil undtaget fra hjemsendelse. Det betyder, at undervisningen fortsætter med fremmøde, og der er mulighed for nødpasning i SFO. 
 • Dagtilbud: På dagtilbudsområdet er dagplejen og daginstitutioner fortsat åbne. Regeringen opfordrer dog til, at de forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode.

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup.

Se mere på Falcks hjemmeside

Her finder du mere information

Du kan holde dig løbende opdateret om COVID-19 situationen i kommunen på www.assens.dk

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

 

Kontakt Den myndighedsfælles hotline

Åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 09.00 - 15.00

Tlf: 70 20 02 33

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.