icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Aktuel information om situationen ift. Covid-19 (Corona)

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om udbrud af lunge­betændelse med ny type coronavirus (COVID-19) og følg med i den aktuelle udvikling.

Information in other languages

Corona/COVID-19 English - العربية (arabisk) - فارسی (farsi) - polski - türk -اردو (urdu) - kurdî - somali - ትግርኛ (tigrinya)

23.10.2020

Nuværende tiltag forlænges, krav om mundbind udvides og forsamlingsforbud nedsættes til 10 personer

På Statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at regeringen sætter nye tiltag i værk for at bekæmpe corona-smitten – og at de tiltag, der allerede gælder, bliver skærpede og forlænget.

Herunder får du et overblik over restriktionerne.

Nye restriktioner eller eksisterende, der strammes:

 • Mundbind: Mundbind skal bæres alle steder, hvor der er offentlig adgang – fx i detailhandlen, ungdomsinstitutioner, restaurationer, kulturinstitutioner og hos sundhedsvæsnet. Gælder indtil den 2. januar og træder i kraft den 29. oktober.
 • Forsamlingsforbud: Forsamlingsforbuddet nedsættes til 10 personer – gælder dog ikke fx skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Gælder fra mandag den 26. oktober og foreløbigt 4 uger frem. Ud over det anbefales det, at vi kun samles 10 personer i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter eller skole.
 • Salg af alkohol: Der indføres forbud mod at sælge alkohol i detailhandel og i kiosker efter kl. 22. Træder i kraft mandag den 26. oktober og gælder til den 2. januar.

Nuværende restriktioner som bl.a. forlænges:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet vil resten af året skulle lukke klokken 22.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private resten af året arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt.

Tiltagene, som er præsenteret af regeringen i aften, handler om at undgå at endnu strammere restriktioner bliver nødvendige. Som i resten af landet har vi i Assens Kommune den sidste tid set en tendens til stigende smitte. De sidste tre dage har tallet dog været uændret på 13 personer.

Statsministeren brugte ordet corona-trist – et ord som mange nok kan nikke genkendende til. Vi har gjort det godt i Assens Kommune, så lad os holde sammen og holde fast i vanerne, så vi får knækket kurven.

Du finder mere information om de nye retningslinjer på www.coronasmitte.dk

 

 

21.10.2020

Har du milde symptomer, kan du nu bestille tid til coronatest. Du skal ikke forbi lægen først. 

På pressemødet tidligere i dag informerede myndighederne om, at de ændrer deres teststrategi. Oplever du derfor milde symptomer på COVID-19, kan du nu selv bestille tid til test, uden at få en henvisning fra din egen læge først.

Har du symptomer på COVID-19, bliver det desuden muligt at få et hurtigt testsvar, hvis din læge vurderer, at du skal komme til en konsultation efterfølgende. Og der bliver derudover etableret en række nye vurderingsklinikker til patienter med symptomer på COVID-19, der har behov for at blive undersøgt med det samme.

07.10.2020

De restriktioner, der blev indført for lidt over to uger siden, bliver forlænget til 31. oktober for at begrænse smittespredningen. Desuden blev forsamlingsforbuddet på 50 personer udvidet, så det nu også omfatter private fester. Det betyder, at forsamlingsforbuddet gælder for alle – også private fester, bryllupper og andre arrangementer. Tiltagene skyldes, at smittetallene for coronavirus i Danmark fortsat stiger med bekymrende hast.

De restriktioner som forlænges er:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet skal lukke kl. klokken 22
 • Det er påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne
 • Forsamlingsforbuddet er landsdækkende 50 personer - også ved private
  fester o.lign.

Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt – og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

 

 

29.09.2020

Besøgende på plejehjem skal altid skal bære mundbind eller visir ved besøg.

 • Det gælder både på gangen hen til lejligheden og under hele besøget i lejligheden (undtagen hvis man kan holde 2 meters afstand til beboerne).
 • Ophold i fællesrum er forsat ikke tilladt.
 • De besøgende skal selv medbringe mundbind/visir. 
 • Medarbejderne har også visir/mundbind på hele dagen når de er sammen med beboerne.
 • Se også Sundhedsstyrelsens nyhed om brug af masker på sygehuse og plejehjem

28.09.2020

De restriktioner, der blev indført for lidt over en uge siden, bliver forlænget til 18. oktober for at begrænse smittespredningen. Desuden blev forsamlingsforbuddet på 50 personer udvidet, så det nu også omfatter private fester. Det betyder, at forsamlingsforbuddet gælder for alle – også private fester, bryllupper og andre arrangementer. Tiltagene skyldes, at smittetallene for coronavirus i Danmark fortsat stiger med bekymrende hast.

De restriktioner som forlænges er:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet skal lukke kl. klokken 22
 • Det er påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne
 • Forsamlingsforbuddet er landsdækkende 50 personer - også ved private
  fester o.lign.

Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt – og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

Tiltagene gælder foreløbig frem til den 18. oktober.

18.09.2020

Tiltag mod Coronavirus: Restriktioner gælder nu hele landet

På statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at de restriktioner som myndighederne har sat i værk for at bekæmpe corona-smitten, nu gælder for hele landet.

I store træk gælder det:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet vil den kommende tid skal lukke klokken 22.
 • Det bliver påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne.
 • Forsamlingsforbuddet sættes landsdækkende ned til 50.
 • Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private i den kommende tid arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse– og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

Borgerservice, Jobcentret og skoler- og dagtilbud er åbne.

Tiltagene gælder fra lørdag den 19. september klokken 12 og gælder foreløbig frem til den 4. oktober.

I Assens Kommune ligger smittetallet heldigvis fortsat lavt. I dag ligger smittetallet stadigvæk på 8, og der har ikke være nye smittede de sidste par dage.

Vi gør det godt, så lad os sammen holde fast ved de gode vaner, så vi kan knække den kurve.

09.08.2020

Se hvordan du kan blive testet for COVID-19

28.08.2020

Frivilligt isolationsophold uden for hjemmet i forbindelse med, at du er testet positiv med COVID-19

Hvis vi skal forebygge, at corona spreder sig i vores samfundet, er det rigtigt vigtigt, at smittede personer går i selvisolation.

Er du smittet betyder det også, at du skal holde afstand til de mennesker, som du bor sammen med.

Hvis du ikke har mulighed for at holde meget god afstand til andre i din husstand, fx

 • fordi din bolig er meget lille
  eller
 • hvis du deler bolig med nogen, som er i øget risiko for at få et meget alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med corona.

Så kan du være i målgruppen for at blive visiteret til et frivilligt isolationsophold uden for dit hjem.

Det er kommunen, der visiterer og dermed beslutter, om du kan få tilbudt et isolationsophold.

Hvis du som borger i Assens Kommune har spørgsmål om, hvorvidt du eller nogen i din husstand kan få tilbudt et isolationsophold, skal du kontakte kommunen på tlf. 64 74 75 69.

Du kan læse mere om frivilligt isolationsophold uden for hjemmet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

 

27.08.2020

Engangstilskud til modtagere af forsørgelsesydelser

 

15.08.2020

Krav om mundbind eller visir i al kollektiv transport

Fremover skal alle rejsende over 12 år i den kollektive trafik, færger og taxi bære mundbind eller visir. Kravet gælder også de ansatte, der har passagerkontakt.

Det har regeringen besluttet på baggrund af, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler krav om mundbind i den kollektive transport i hele landet og på alle tider af døgnet.

11.08.2020

Brug af mundbind under kørsel med Flextrafik

KL og Danske Regioner anbefaler efter dialog med Sundheds- og Ældreministeriet brug af mundbind i den visiterede FlexTrafik samt sygetransporter i hele Danmark. Anbefalingen kommer som reaktion på den seneste tids stigning i antallet af smittede med Covid-19.

Anbefalingen gælder for alle voksne brugere af FlexTrafik, som er visiteret til ordningen, borgere som af regionerne er visiteret til sygetransport samt chauffører.

Hvis borgeren ikke selv har haft mulighed for at anskaffe sig et mundbind udleverer chaufføren et mundbind.

Anbefalingen om brug af mundbind gælder fra den 8. august. Kommunerne og regionerne er i dialog med trafikselskaberne med henblik på at aftale udlevering af mundbind.

Det forventes, at borgerne kan få tilbudt mundbind fra slutningen af uge 33.

For den øvrige FlexTrafik gælder Sundhedsmyndighedernes generelle anbefaling om brug af mundbind i den kollektive trafik, når det ikke er muligt at holde afstand.

Det er indtil videre brugernes eget ansvar at anskaffe mundbindet. 

 

10.07.2020

Brug af mundbind

Sundhedsstyrelsen har opdateret de generelle anbefalinger for, hvordan man forebygger smittespredning med ny coronavirus. Anbefalingerne indeholder nu også information om, at man kan bruge mundbind kortvarigt i helt særlige situationer for at beskytte andre mod ny coronavirus.

 

22.06.2020

Hjælpepakker til kultur- og fritidsområdet

Assens Kommune åbner nu for økonomisk hjælp til kultur- og fritidsområdet. Foreninger, kulturinstitutioner og andre kan søge hjælp til driftsudgifter og projekter i forbindelse med COVID-19 situationen.

 

19.06.2020

 

18.06.2020

 

17.06.2020

 

12.06.2020

Opdaterede retningslinjer vedrørende besøg på socialområdet og besøg på ældreområdet

 

07.06.2020

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning samt alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

 

28.05.2020

Musikskolen er åbnet igen

Onsdag d. 27. maj genåbnede musikskolen i hele Assens Kommune. Der er i første omgang tale om soloundervisning, gruppeundervisning samt enkelte hold. Undervisningen foregår i musikskolens tre egne huse på Tobaksgaarden, i Fyrtårn Tommerup og i Huset i Glamsbjerg samt på skoler i hele kommunen. Musikskolen følger nationale krav til sikkerheden, og eleverne kan derfor trygt vende tilbage.

Det betyder, at vi nu ved, at Assens Musikskole kan tilbyde almindelig undervisning straks efter sommerferien. Musikskolen har forlænget tilmeldingsperioden, så alle, der har lyst at gå i musikskole, kan nå at tilmelde sig på assensmusikskole.dk

27.05.2020

26.05.2020

Daghjem åbnes med begrænsninger. De enkelte dagtilbud har i samarbejde med demenskonsulenten og Myndighed udvalgt borgere, der får tilbud først. Borgerne er informeret eller bliver det i takt med, at de kan få et tilbud igen.

Træning kan tilbyde holdtræning igen, såfremt retningslinjerne omkring afstand m.m. kan overholdes.

21.05.2020

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om en udvidet genåbning af fase 2. Partierne er blevet enige om en række initiativer, som du kan læse om i aftalen.

19.05.2020

15.05.2020
Alle skoler er klar til at genåbne for de ældste elever på mandag den 18.5.

15.05.2020

Hjælp til restauranter og caféer - midlertidige tilladelser
I forbindelse med genåbningen af restaurationer og caféer, kan der være nogle, der har brug for at ændre på vilkårene i tilladelserne om udeservering, for at kunne opretholde afstandskrav og lignende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Der kan også være caféer og restaurationer, der ikke hidtil eller i begrænset omfang har haft udeservering, som ser et behov for en større grad af udeservering for at få et bedre økonomisk grundlag for at åbne.

15.052020

Gradvis og kontrolleret genåbning af beskæftigelses- og aktivitetstilbud

Også på det specialiserede socialområde for voksne arbejdes der med en gradvis og kontrolleret opstart af vores tilbud. Det betyder, at der fra på mandag d.18.5. startes op på en gradvis genåbning, der tager udgangspunkt i lokale løsninger ud fra deres fysiske rammer samt gældende retningslinjer. Således åbner Odensevej §104, BEC Pilevej §103, Lindebjerg Allé og Psykiatricenter Vestervangen §104 gradvist, mens Kompasset og Café Tusindfryd fortsat er lukket.

15.05.2020

Bostederne åbner for besøg i næste uge

Vi glæder os over, at vi nu også kan åbne for besøg på bosteder i Assens Kommune. Det sker fra tirsdag den 19. maj.

Der er mange af jer, der har ventet længe på at se jeres kære, så derfor vil der nok være en ”besøgs-pukkel” her i starten. Det betyder, at du måske ikke kan komme på besøg så tit, som du måske gerne vil eller plejede at være før corona.

Vis hensyn til andre pårørende, der også har savnet at kunne besøge deres kære og følg i øvrigt personalets anvisninger.

Der er en række forholdsregler, personalet og du som pårørende skal tage højde for i forbindelse med besøg.

 • Først og fremmest skal besøget aftales med personalet på forhånd.
 • Derudover skal besøget som udgangspunkt foregå udendørs, og der skal være afstand mellem beboeren og dig som pårørende.

Endelig er det vigtigt at huske, at du skal ikke skal tage på besøg, hvis du er sløj eller syg, og du skal vente til 48 timer efter med at komme på besøg, hvis du har været syg.

Husk også Sundhedsstyrelsens gode råd for at undgå smittespredning – bl.a. nys og host i ærmet og fokus på håndvask/sprit.

Vi skal passe på vores beboere på bostederne.

14.05.2020
AssensBibliotekerne genåbner i alle seks filialer mandag den 18. maj 2020, men med forskellige restriktioner. For eksempel må der kun være åbent for ind- og udlån, og du må ikke selv finde dine bøger.

12.05.2020

Nu kan du igen komme på besøg på plejehjem
Vi glæder os til at få besøg på plejehjemmene igen, og vi er klar til at tage imod pårørende fra og med onsdag den 13. maj. Der er dog en del forholdsregler på grund af situationen med corona. Det er kun kontrollerede – og aftalte – besøg, der er tale om.

 

07.05.2020
Idræts- og foreningsliv må starte op igen - udendørs og med forbehold fra i morgen fredag den 8. maj 2020.

07.05.2020
Besøg på plejehjem
Vi afventer desværre stadig de konkrete retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. I Assens Kommune åbner vi ikke for besøg på plejehjem, før vi har de konkrete retningslinjer for, hvordan besøgene kan foregå på en sundhedsfaglig forsvarlig måde. Det går vi ikke på kompromis med, for det handler om hensynet til beboernes, de pårørendes og medarbejdernes sikkerhed.
Kommunernes Landsforening har kontakt til Sundhedsstyrelsen, og seneste melding fra styrelsen er, at retningslinjerne forventes at blive klar mandag den 11. maj 2020.
Så snart vi har dem, åbner vi naturligvis for besøg igen.

07.05.2020
Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om en aftale om anden fase af genåbningen. Partierne er blevet enige om en række initiativer, som du kan læse om i aftalen.
Læs hele aftalen.

29.04.2020
Tandplejen starter op igen under de anbefalet retningslinjer fra sundhedsstyrelsen.

Pga. Covid19 må man ikke møde op på klinikken uden en telefonisk henvendelse først.

Pga. ændret arbejdsgang vil personalet på klinikken se således ud.

Klinikassistent iført værnemidler

23.04.2020

Foreninger kan nu starte op med udendørs aktiviteter uden kropskontakt, når de generelle krav og anbefalinger overholdes

06.06.2020

Mulighed for forsigtig og gradvis åbning af Danmark
På pressemødet med Regeringen og sundhedsmyndighederne er det netop meldt ud, at Danmark så småt kan begynde at åbne gradvist op efter påske. Dette kan kun ske, hvis befolkningen fortsætter med at følge myndighedernes anvisninger og overholder restriktionerne.

Hvad vil åbne:

 • Fra den 15. april vil der ske en genåbning af skoler 0-5. klasse, børnehaver, vuggestuer og fritidsordninger

Udvalgte restriktioner som fastholdes til 10. maj:

 • De ældste elever fra 6.-10. klasse og efterskoler holdes hjemme. Ingen afsluttende eksamen i folkeskolen, årskarakteren vil gælde som prøvekarakter.
 • Forlængelse af forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer fastholdes.
 • Grænserne forbliver lukket, og de gældende rejsevejledninger gælder fortsat.
 • Herudover vil biografer, storcentre, frisører mv. indtil videre være lukket.

06.04.2020
Styrelsen for Patientsikkerhed og Social og Indenrigsministeriet har påbudt Assens Kommune og alle landets øvrige kommuner, at udstede forbud mod besøgendes adgang til
kommunale- og private plejehjem samt sociale botilbud for børn, unge eller voksne efter servicelovens regler. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med COVID-19 og for at beskytte svage og udsatte borgere mod sygdom.

06.04.2020

30.03.2020
Genbrugspladserne genåbner tirsdag den 31. marts.

23.03.2020
Tiltag mod coronavirus forlænges til og med 13. april

Statsministeren har netop holdt pressemøde, og her fortalte hun, at alt det, myndighederne har sat i gang for at bekæmpe corona-smitten, forlænges til og med 13. april.

Det gælder derfor også lukning af dagtilbud, skoler, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, borgerservice osv. Og vi skal alle blive ved med at stå sammen – ved at holde afstand.

23.03.2020
Corona-information på andre sprog end dansk
Informationsmængden om corona-situationen er stor og myndighederne opdaterer løbende retningslinjerne. Ishøj Kommune har udarbejdet information om de nyeste tiltag mod spredning af corona-virus på engelsk, pakistansk, polsk og tyrkisk. I kan finde materialet på kommunens hjemmeside, hvis I har behov for inspiration til lignende materiale.

19.03.2020

 • Få det samlede overblik over telefonnumre til myndighedernes hotlines vedr. Corona-situationen (28-09-2020: Siden er nedlagt)

18.03.2020
Røde Kors har oprettet et hjælpenetværk. Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

18.03.2020

17.03.2020

Statsminister Mette Frederiksen har præsenteret nye tiltag som led kampen i at begrænse spredningen af coronavirus.

Fra i morgen klokken 10.00 og til den 30. marts 2020 gælder følgende:

 • Offentlige forsamlinger på over 10 personer forbydes - både inde og ude.
 • Skærpede krav til butikker: Kunder skal kunne spritte af, og der skal kunne være god afstand mellem kunderne i købssituationer.
 • Alle sports- og idrætsfaciliteter skal lukkes.
 • Alle steder med tæt kundekontakt lukkes. Det gælder frisører, solcentre, natklubber, værtshuse o.lign.
 • Restauranter og spisesteder lukkes. Gælder ikke takeaway.

Tiltagende gælder IKKE dagligvarebutikker og apoteker.

Læs mere på www.coronasmitte.dk.

17.03.2020
FynBus har oprettet en særlig hjemmeside om FynBus og Corona-virussen. Siden findes på adressen www.fynbus.dk/coronavirus, og det er her den primære information til kunderne finder sted.

16.03.2020
Virksomheder kan nu få betaling med det samme fra Assens Kommune

Assens Kommune suspenderer med øjeblikkelig virkning de normale betalingsfrister til kommunens leverandører. Det vil sige, at hvis en virksomhed ønsker det, kan den modtage betalingen straks efter kommunens godkendelse af fakturaen.

16.03.2020
Information om nødpasning i Assens Kommune.

Regeringen har besluttet, at alle skoler og dagtilbud lukker fra og med mandag den 16. marts og foreløbigt indtil mandag den 30. marts 2020 (opdateret med ny dato). Assens Kommune har på den baggrund etableret nødpasning i de fleste af kommunens institutioner. Kun de institutioner, som ikke har nogen børn i nødpasning, holder helt lukket.

I Assens Kommune er det blevet prioriteret, at hvert dagtilbud/skole nødpasser egne børn i alderen 0-9 år. Prioriteringen er foretaget på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefaling om ikke at samle for mange børn på et sted af hensyn til smitterisikoen. Der skal holdes afstand og tages hensyn. Samtidig kan de børn, der har brug for nødpasning, blive passet af de voksne og i de lokaler, som de kender i forvejen. Det skaber tryghed.

 Assens Kommune har nedsat et fast hold af medarbejdere, der varetager nødpasning af børnene, fremfor at medarbejdere møder ind på skift. Det gør vi for at mindske smitterisikoen.  Herved sikrer vi forhåbentlig også, at der er raske hænder til at tage over, i tilfælde af at de faste medarbejdere skulle blive smittet med COVID-19.

16.03.2020
Sundhedsstyrelsen har oversat plakaterne ”Ny coronavirus – Beskyt dig selv og andre” og  ”Til dig der er ældre eller kronisk syg” til en række sprog. Plakaterne findes nu på engelsk, somali, tysk, polsk og tyrkisk (og der arbejdes på en udgave på arabisk samt farsi).

Derudover har Sundhedsstyrelsen udarbejdet tre nye pjecer: Gode råd om coronavirus til:

 • Dig der er gravid
 • Dig der har et barn med kronisk sygdom
 • Dig der arbejder som fysio-, ergoterapeut eller i hjemmeplejen.

Det hele kan downloades og printes fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Plakater-og-andet-materiale 

13.03.2020
Corona-situationen har udviklet sig ganske hurtigt i løbet af de seneste dage. Samtidig står Assens Kommune foran en helt ny situation med statsministerens udmelding onsdag aften om, at store dele af Danmark nu lukker ned de næste par uger for at minimere smittespredningen og undgå overbelastning af sundhedsvæsenet. En situation, der kommer til at ramme og påvirke alle kommunens borgere. Funktioner og tilbud er lukket ned, og medarbejderne skal udføre deres arbejde på nye måder.

12.03.2020
Til forældre og unge som modtager støtte fra Børn, Familie og Ungeenheden.

Som en konsekvens af regeringens udmelding omkring Coronavirus (COVID-19) er her en kort information om det nødberedskab, som opretholdes på det specialiserede børne- og ungeområde:

Alle aftaler, besøg, møder, samvær som kan udsættes, VIL blive udsat inden for perioden på foreløbigt to uger.
I kan som altid kontakte jeres rådgiver i Børn, Familie og Ungeenheden på telefon eller sikker mail.
I kan i akutte situationer også kontakte dagvagtstelefonen på 5137 4435 eller døgnvagtstelefonen (uden for arbejdstid) på 2936 5528.

12.03.2020
Regeringen har besluttet, at alle skoler og dagtilbud lukker fra og med mandag den 16. marts til og med fredag den 27. marts 2020 (Opdatering: Ny dato! Nu gælder lukningen indtil mandag den 30. marts 2020).
Der er dog mulighed for nødpasning af jeres børn - orientér jer om dette på vores hjemmeside, her.

I bedes allerede nu forsøge at afklare, hvilke pasningsmuligheder I har fra på mandag og to uger frem, så I inden i morgen, fredag den 13. marts kl. 10.00, kan give skolen eller dagtilbuddet besked om jeres behov for evt. nødpasning.

12.03.2020
Borgerservice på Assens Rådhus holder lukket fra og med i dag 12.3.2020 og de kommende 2 uger. Det gælder også den mobile Borgerservice. 

 • Alle vil fortsat modtage deres ydelse

Du kan kontakte Borgerservice på tlf. 64 74 74 74 

09.03.2020
Meddelelse fra Kommunernes Landsforening (KL)

Vi har modtaget en hel del henvendelser vedr. det specialiserede socialområde – konkret om de forholdsregler, der er truffet vedr. personale på ældreområdet om at hjemsende medarbejdere, som er hjemrejst fra et risikoområde også gælder for medarbejdere på socialområdet.

Sundhedsmyndighederne har på den baggrund besluttet en fuldstændig sidestilling af de to områder, hvilket betyder, at personale på socialområdet der er kommet hjem fra et risikoområde de seneste 14 dage også skal hjemsendes. Dette gælder på voksenområdet botilbud (§§ 107-108) dagtilbud og beskyttet beskæftigelse (§§104-105), §85-støtte, misbrugsbehandling, forsorgshjem, kvindekrisecentre. På børneområdet gælder det opholdssteder efter §66.

Bemærk i praksis betyder det, at skæringsdatoen for denne målgruppe nu er hjemkomst efter 24. februar 2020.

Denne sidestilling af områderne vil også gælde fremadrettet i de udmeldinger, der kommer.

06.03.2020
Fem forholdsregler for at begrænse spredningen af smitte

Beskyt dig selv og andre ved at følge de her fem råd:

 • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Host eller nys i ærmet
 • Begræns fysisk kontakt (håndtryk, kram og kys)
 • Vær opmærksom på rengøring
 • Vær opmærksom i større forsamlinger

Når vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til COVID-19 (coronavirus), kan vi alle hjælpe med til at begrænse spredningen af smitte.

Myndighederne har oprettet en ny side, som bliver løbende opdateret - så har du spørgsmål om COVID-19, så gå ind på www.coronasmitte.dk

05.03.2020
Sundhedsstyrelsen anbefaling lyder nu som følger: Hvis du har familiemedlemmer, som ikke har rejst med til risikoområderne, så anbefaler vi, at du efter hjemkomst holder dig fysisk adskilt fra dem i 2 uger. Hvis du har været i direkte kontakt med dine familiemedlemmer efter hjemkomst, anbefaler vi, at de pågældende familiemedlemmer også bliver hjemme i to uger.

Dette gælder for alle danskere, som er hjemkommet efter 2. marts 2020 og for personale i sundheds- og plejesektoren efter 18. februar 2020.

04.03.2020
Kommunernes Landsforening (KL) præciserer, at anbefalingen om at blive hjemme i 14 dage, hvis man er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter d. 2. marts også gælder børn og unge i dagtilbud og skoler

03.03.2020
Sundhedsstyrelsen anbefaler alle borgere, at blive hjemme i to uger, hvis man er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter d. 2. marts.

03.03.2020
Sundhedsstyrelsen stiller krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor Coronavirus er særligt udbredt (risikoområder) og er kommet hjem efter 18. februar 2020, skal blive hjemme i 14 dage efter de er kommet hjem.

27.02.2020
Sundhedsstyrelsen har udsendt information om forholdsregler for virksomheder og arbejdspladser. 

 • Information til virksomheder og arbejdspladser om forholdsregler ved ny coronavirus (COVID-19)

 

Forebyg smitte fra coronavirus

 • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
 • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
 • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte.

Hvis du får symptomer på sygdom (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær) i op til 14 dage efter, at du er kommet hjem fra et område med ny coronavirus (COVID-19), er det vigtigt, at du ringer til lægen, inden du møder op.

 

Få mere at vide

Information in english

Kontakt Den myndighedsfælles hotline

Åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 09.00 - 15.00

Tlf: 70 20 02 33

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.