icon-Omsorg-og-støtte

Information om Corona/Covid-19

Aktuel information om situationen ift. Covid-19 (Corona)

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om Coronasituationen i Assens Kommune og følg med i den aktuelle udvikling.

10.06.2021

Aftale om yderligere genåbning

 

 

18.05.2021

Aftale om udmøntning af genåbning pr. 21. maj 2021

Regeringen og aftalepartierne har indgået en aftale om yderligere genåbning af samfundet, herunder gradvis normalisering af fysisk frem-møde på arbejdspladser. 

 

 

12.05.2021

Ophævelse af besøgsrestriktioner

Borgmesteren har truffet beslutning om, at det midlertidige forbud mod besøgendes adgang til Center for Rehabilitering og Akutpleje af 11. april 2021, samt beslutning om restriktioner for besøgendes adgang til botilbud på socialområdet af 22. april 2021 ophæves med øjeblikkelig virkning.

 

10.05.2021

Trivselslinjen

PPR og Sundhedsfremme tilbyder frem til sommerferien telefonisk rådgivning på Trivselslinjen til børn, unge og forældre samt til personale omkring børn og unge mellem 0-18 år i Assens Kommune.

 

04.05.2021

Coronastatus: Yderligere genåbning på torsdag d. 6. maj

Her får du den seneste opdatering om corona-situationen i Assens Kommune. Få et overblik over, hvad der åbner på torsdag den 6. maj, et overblik over testmuligheder samt en smittestatus.

Genåbning på torsdag

Regeringen og et flertal af Folketingets partier er natten til tirsdag blevet enige om den næste fase af samfundets genåbning. Herunder får du et overblik over, hvordan genåbningen kommer til at se ud:

 • Alle elever i grundskolerne kan nu vende tilbage på fuld tid.
 • Alle elever på erhvervsuddannelser kan vende tilbage på fuld tid.
 • Alle afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser kan vende tilbage på fuld tid.
 • Indendørs idræt og fitnesscentre åbner for personer over 18 år. Der er krav om coronapas.
 • Spillesteder, teatre, biografer og lignende åbner. Der må være op til 2000 tilskuere i sektioner af 500. Der er krav om coronapas.
 • Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål åbner. Der må være op til 1000 deltagere i sektioner af 500 personer. Der er krav om coronapas.
 • Kravet om booking på barer og restauranter ophører.
 • Kravet om at private fester skal slutte senest klokken 23 ophører, og der må serveres alkohol til private fester fra klokken 22 til 05 (F.eks. serveringssteder og lejede festlokaler samt private gildesale, stalde, lader, forsamlingshuse eller lignende).
 • Forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs.

Du finder mere information på: www.coronasmitte.dk

Status på smitten i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 25 smittede, hvilket giver os en incidens på 61 – Altså 61 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Smittetallet i Assens Kommune er langsomt på vej ned, hvilket er positivt. Vi er gode til at benytte os af de testmuligheder, der er, og til at huske de gode vaner – lad os blive ved med det.

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Ekstra testmuligheder i Assens by

Udover de sædvanlige testmuligheder, der er i Assens Kommune, er der i perioden 26.4. - 9.5 oprettet ekstra testmuligheder i Assens by.  Hele ugen er der bl.a. mulighed for at få en kvik-test på Willemoesskolen.

 

04.05.2021

Ny aftale om yderligere genåbning

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om at åbne yderligere som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er bl.a. enige om, at alle børn og unge skal hurtigt tilbage i skolerne, ligesom der åbnes for konferencer, spillesteder, teatre, biografer mv. Der er ligeledes aftalt en plan for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer.

 

 

 

30.04.2021

Assens Sogn åbner igen

Regeringen har ændret på kriterierne for, hvornår et sogn skal lukke ned. De nye kriterier træder i kraft i dag. Vi har nu fået den gode nyhed, at det også betyder, at vi kan genåbne Assens Sogn fra i dag.

Assens Sogn blev nemlig lukket ned under de gamle kriterier, og smitten i sognet overstiger ikke de nye kriterier.

Derfor kan følgende i Assens Sogn nu genåbne:

 • Skoler: Peter Willemoesskolen og Strandmølleskolen
 • Assens Bibliotek
 • Musikskolen
 • Museum Vestfyn
 • Arena Assens
 • Alle lokaler, hvor der udøves indendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter
 • Borgerservice

På skole- og dagtilbudsområdet vil I få direkte besked fra skolen om, hvordan det kommer til at foregå fra på mandag, når genåbningen her træder i kraft. Kommunen er desuden i gang med at informere alle de berørte foreninger m.v. om, at Assens Sogn nu er genåbnet.

Daginstitutioner

I forbindelse med nedlukningen af Assens Sogn, blev forældre til børn i børnehaver, vuggestuer og dagpleje opfordret til at lade deres børn blive hjemme i det omfang, det var muligt. Denne opfordring er naturligvis ikke gældende længere. 

Smitten skal stadig ned

Selvom vi nu må åbne Assens Sogn igen, så er smittetallene i Sognet stadig i den høje ende.

Incidenstallet for Assens Sogn er i dag på 370. Der er 21 smittetilfælde de seneste syv dage, og positivprocenten er på 1,4.

Derfor er det vigtigt, at vi stadig har fokus på at bringe smitten ned i Sognet. Så følg anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne:

 • Bliv testet (husk der er mulighed for at blive testet i gymnastiksalen på Peter Willemoesskolen og på Assens Gl. Rådhus)
 • Bliv hjemme, hvis der er tegn på sygdom – og bliv testet
 • Gå i isolation, hvis du:
  • har tegn på sygdom
  • har fået corona
  • har været sammen en anden, der har fået corona

Og ellers skal vi stadig huske at holde 2 meters afstand, vaske hænder ofte og sprit af, brug mundbind eller visir, host og nys i ærmet og vær ekstra grundig med rengøringen.

Smittetal for hele Assens Kommune og teststeder

Smittetallet gældende for hele Assens Kommune er i dag på 37 – incidenstal 90. Altså 90 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste 7 døgn.

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

#ViStårSammenAssens

 

30.04.2021

Nedlukning af Assens Sogn ophæves

Assens Kommune ophæver nu nedlukningen af Assens Sogn, der har været lukket ned siden i mandags. De nye grænseværdier for, hvornår sogne- og kommuner skal lukke ned, er trådt i kraft fra i dag, fredag den 30 april.

 

25.04.2021

Midlertidig lukning for personlig fremmøde i Borgerservice på Assens Rådhus

Borgerservice i Assens lukkes midlertidigt ned pga. smittesituationen i Assens by. Under nedlukningen kan Borgerservice kun tage imod borgere, der har akut behov for hjælp.

Borgere, der har bestilt en tid i nedlukningsperioden, vil blive kontaktet telefonisk af Borgerservice.

I nedlukningsperioden kan borgerne ikke bestille nye tider online. Vi beder derimod borgerne om, at henvende sig telefonisk på 64 74 15 10.

 

25.04.2021

Nedlukning og intensiv dør-til-dør-indsats skal knække smittekurven i Assens sogn

Alle borgere i Assens sogn opfordres til at blive testet for COVID-19 mindst én gang i den kommende uge. Sådan lyder opfordringen fra Assens Kommunes krisestab. Nedlukning, direkte information og dialog med borgerne samt udvidede testmuligheder i Assens sogn skal få smitten under kontrol.

24.04.2021

Assens sogn lukkes ned på grund af stigende smittetal

Assens Sogn

Krisestaben i Assens Kommune har her til eftermiddag været samlet for at drøfte situationen omkring stigende corona-smittetal i Assens sogn samt for at iværksætte kommunens indsatsplan. Assens Kommune arbejder på den baggrund på at udstede et midlertidigt påbud, der kommer til at gælde fra på mandag den 26. april.

Påbuddet er udløst af Sundhedsministeriets retningslinjer for automatisk nedlukning.

 

22.04.2021

Stigende smittetal i Assens by kræver skærpede COVID-19 tiltag

Antallet af smittede borgere med COVID-19 har igennem den sidste uges tid været stigende i Assens Kommune og har nu nået et niveau, hvor kommunen efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed skærper de smitteforebyggende tiltag. Smitten er lige nu særligt centreret omkring Peter Willemoesskolen i Assens by og boligområder med tilknytning til skolen.

22.04.2021

Påbud om restriktioner for besøgendes adgang til botilbud i Assens Kommune (COVID-19)

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 22. april i medfør af epidemilovens § 29, stk. 1 og efter høring af Epidemikommissionen, påbudt Assens Byråd omgående for en periode på 4 uger at fastsætte restriktioner for besøgendes adgang til en række bestemte botilbud. Læs mere i borgmesterbeslutningen: 

22.04.2021

Peter Willemoesskolen i Assens og vuggestuen Solstrålen lukkes midlertidigt pga. stigende smittetal

21.04.2021

Smittetallet er stadigvæk højt i vores kommune

Antallet af borgere, der testes positive for COVID-19, er stadig højt i Assens Kommune! I dag ligger smittetallet på 35 – incidenstal 86 (Altså 86 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste syv døgn).

I dag kan restauranter, caféer, biblioteker, museer og en række idrætsaktiviteter endelig begynde at åbne dørene igen. Det er vigtigt, at vi værner om genåbningen, og det kan vi kun gøre ved en fælles indsats! Hvis smittetallet bliver for højt i vores kommune, kan vi risikere at skulle lukke det hele ned igen. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå. Så husk og mind hinanden om de gode vaner og bliv testet regelmæssigt.

Vi kan heldigvis se, at borgerne i Assens Kommune er gode til at benytte teststederne. Alene i går blev 1438 borgere kviktestet, mens 1911 borgere blev kviktestet i søndags. Bliv ved med det!

Gode vaner og regelmæssige tests

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram.
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt:

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

21.04.2021

Flere ting må i dag genåbne

I dag får en række virksomheder, foreninger, butikker, kulturtilbud og institutioner lov til at slå dørene op igen. Her får du et indblik i en række af de ting, som må åbne fra i dag samt en opdatering om øget aktivitet på skoleområdet.

Butikker, restauranter og caféer

Restauranter og caféer kan nu igen servere for deres gæster. Hvis du vil sidde indenfor, skal du vise dit coronapas og bestille bord forinden. Vil du derimod sidde udenfor, er der ikke krav om bordbestilling eller coronapas.

Vær opmærksom på, at der lukkes for udskænkning klokken 22:00, da restaurationslivet skal holde lukket mellem klokken 23:00 og 05:00.

Derudover bliver det nu også muligt at handle i Storcentrene, der også åbner i dag.

Kultur of fritid

Fra i dag må museer, kunsthaller, biblioteker og videnspædagogiske aktivitetscentre slå dørene op for gæster. Her er det et krav, at du kan fremvise et gyldigt coronapas.

Foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler for børn og unge under 18 år åbner også med et forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder dog ikke for sangaktiviteter.

Idræt

Nu kan børn og unge under 18 år igen dyrke idræt indendørs i organiseret regi uden at vise coronapas. Dog vil der være et forsamlingsloft på 25 personer, og det er inklusiv trænere og andre der hjælper til omkring aktiviteterne.

Indendørs idræt i organiseret regi åbner for personer over 70 år med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om coronapas.

Skoler

For folkeskolens elever er der også udsigt til mere fremmøde. Fra i dag må eleverne i 5.-8. klasse mødes til udendørs undervisning i de uger, hvor de ikke har undervisning indenfor på skolen. Samtidig må afgangselever møde til indendørs undervisning 80 pct. af tiden.

I Assens Kommune kommer vi til at implementere det gradvist fra mandag den 26. april. Det sker, så skolerne har mulighed for at lave en ordentlig og forsvarlig opstart for eleverne. På den måde får lærerne den fornødne forberedelsestid til at sikre den bedste undervisning til vores børn inde som ude.

Børn og forældre vil blive orienteret om, hvordan det konkret kommer til at foregå på den enkelte skole direkte fra skolen og via AULA.

De tilbud og den undervisning, som foregår i dag, fortsætter som hidtil – uanset om det foregår inde eller ude.

Forsamlingsforbud

Nu er det igen tilladt at samles ti personer indendørs og ikke kun fem. Udendørs må man fra i dag samles 50 personer.

Aftalepartierne bag genåbningen har allerede nu lagt op til, at forsamlingsloftet bliver løftet yderligere, hvis smitten fortsat er under kontrol.

Planen er følgende indendørs:

 • Fra 6. maj må man samles 25 personer indendørs
 • Fra 21. maj må man samles 50 personer indendørs
 •  Fra 11. juni må man samles 100 personer indendørs

Ude i det fri er det også planen, at forsamlingsloftet hæves:

 • Fra 21. april må man samles 50 personer udendørs
 • Fra 6. maj må man samles 75 personer udendørs
 • Fra 21. maj må man samles 100 personer udendørs
 • Fra 11. juni forsamlingsforbud udendørs ophæves

Du kan læse om alle tiltagene i genåbningen her

Se faserne i genåbningen her

 

 

20.04.2021

Mere fremmøde på vej for skoleeleverne i Assens Kommune

Fra i morgen må eleverne i 5.-8. klasse mødes til udendørs undervisning i de uger, hvor de ikke har undervisning indenfor på skolen. Samtidig må afgangselever møde til indendørs undervisning 80 pct. af tiden. Det sker som et led i den nationale genåbning af skolerne, og genåbningen vil trinvist blive implementeret i Assens Kommune fra på mandag.

19.04.2021

Smittetallet stiger stadig i vores kommune

Antallet af borgere, der testes positive for COVID-19, stiger i øjeblikket i Assens Kommune! I dag ligger smittetallet på 35 – incidenstal 86 (Altså 86 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit de seneste syv døgn). I fredags lå smittetallet på 27 – incidenstal 66.  

Bliver smittetallet for højt i kommunen, kan vi risikere at skulle lukke kommunen eller dele af den ned igen. Det er vigtigt, at vi sammen værner om genåbningen, så vores skoler, dagtilbud, foreningsliv, kultur og fritidsaktiviteter kan forblive åbne.  Det kan vi kun gøre ved en fælles indsats! Og ved at holde fast i de gode vaner og blive teste regelmæssigt, så vi får knækket smittekurven.

Genåbning af beskæftigelsesindsats

Den 15. april kom en ny bekendtgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De nye regler betyder blandt andet, at kommunerne igen må lave tilbud om virksomhedspraktik og løntilskud. Derudover er der en række andre områder, hvor der skal laves individuelle vurderinger af, om et fysisk møde er nødvendigt. Der er desuden enkelte dele af beskæftigelsesindsatsen, som stadig er suspenderet.
Du kan desuden altid kontakte din sagsbehandler i Jobcenteret, hvis du har spørgsmål eller andet, du er i tvivl om.

 

16.04.2021

Smittetallet er højt i vores kommune - Husk de gode vaner! 

Smitten er stadig høj i Assens Kommune! Hvis smittetallet bliver for højt, kan vi risikere at skulle lukke ned igen. Derfor er det vigtigt, at vi sammen værner om den gradvise genåbning. Det gør vi ved at holde fast i de gode vaner og blive teste regelmæssigt. I dag ligger smittetallet på 27 – incidenstal 66.

Hvis kommunen, eller dele af den, bliver nødt til at lukke ned, vil det som udgangspunkt ramme dagtilbud, grundskoler, SFO og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan få knækket smittekurven! Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

Gode vaner og regelmæssige tests

Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:

 • Undgå at se for mange forskellige mennesker
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram.
 • Hold afstand

Bliv testet regelmæssigt:

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

16.04.2021

Yderlige genåbning på vej - mere fremmøde til skoleelever

Regeringen har sammen med Folketingets partier natten til fredag forhandlet en aftale på plads omkring en yderligere genåbning. Aftalen betyder, at flere dele af samfundet kan åbne fra på onsdag, den 21. april. Det betyder blandt andet, at elever kan se frem til et øget fysisk fremmøde. Herunder finder du en overordnet status på, hvad der genåbner og link til yderligere information.

Hvad åbner op på skoleområdet?

Afgangseleverne i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser må have 80 procent fremmøde, mens erhvervsuddannelser nu kan genåbne helt. 

5.-8.-klasses elever får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor der ikke er adgang til indendørs undervisning. Den enkelte skole informerer om, hvordan fremmødet praktisk kommer til at foregå.

Studerende på videregående uddannelser må have 30 procent fremmøde.

Hvad åbner op på kultur- og fritidsområdet?

Museer og biblioteker åbner med fremvisning af gyldigt coronapas.

Foreningsliv, musik- og kulturskoler for børn under 18 år åbner. Forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder ikke sangaktiviteter.

Der åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn under 18 år. Alle idrætsgrene er omfattet. Der gælder et forsamlingsloft på 25 personer. Coronapas er ikke et krav.

Der åbnes for indendørs idræt for personer over 70 år. Her gælder et forsamlingsloft på ti personer. Der er krav om gyldigt coronapas.

Anbefalinger til gudstjenester og kirkelige handlinger lempes.

Herudover åbner café og restauranter. Her gælder en åbningstid til kl. 23. Sidste udskænkning er kl. 22. Indendørsservering - med coronapas og forudgående bordbestilling.

Udendørsservering på restauranter og cafeer mv. - uden coronapas.

Forsamlingsloftet hæves desuden til 10 personer indendørs og 50 udendørs.

 

16.04.2021

Aftale om genåbning

I går indgik regeringen og de fleste af Folketingets partier en aftale om yderlige genåbning af samfundet. 

 

15.04.2021

Smittetal går den forkerte vej. Husk de gode vaner!

Vi har i det sidste stykke tid set en stødt stigende smittekurve i Assens Kommune. På trods af at den gradvise genåbningen af samfundet nu er i gang, så kan dele af- eller hele vores kommune risikere at skulle lukke ned igen, hvis smittetallet bliver for højt. Det skal vi naturligvis gøre alt for at undgå. Hvis kommunen, eller dele af den, bliver nødt til at lukke ned, vil det som udgangspunkt ramme dagtilbud, grundskoler, SFO og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves kultur-, idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Det er derfor vigtigt, at vi værner om genåbningen, og sammen holder fast og gør en indsats for at knække smittekurven.

Sidste onsdag var smittetallet 8 med et incidenstal 20. I dag ligger smittetallet på 27 – incidenstal 66

Husk retningslinjer og testmuligheder

 • Følg og husk hinanden på de generelle råd og anbefalinger:
 • Undgå at se for mange forskellige mennesker –  Hold den sociale boble (5 personer ud over dem, vi bor sammen med eller går i skole med)
 • Vask hænder/ host og nys i ærme / undgå håndtryk og kram/hold afstand
 • Bliv testet regelmæssigt

Vi har 6 steder i Assens Kommune, hvor du kan blive testet for Covid-19. I Assens by og Glamsbjerg er det muligt at få foretaget PCR-testen (podning i svælget) og Kviktesten (podning i næsen). I de fire andre byer - Vissenbjerg, Haarby, Tommerup og Aarup, tilbydes Kviktesten (podning i næsen).

Det er kun ved en fælles indsats, at vi kan holde et lavt smittetal. Så lad os stå sammen og holde fast lidt endnu.

 

13.04.2021

Flere testmuligheder

Nu skruer regionen yderligere op for testkapaciteten i Assens Kommune. Det betyder, at der nu også kommer mulighed for at blive kviktestet i weekenden i både Aarup og Tommerup.

Coronapas

Lige nu får vi mange henvendelser fra borgere vedrørende coronapas. Men kommunen kan desværre ikke hjælpe med at udstede et coronapas. Derfor har vi valgt at samle den officielle information omkring coronapasset på vores hjemmeside. Her finder du relevant information om, hvordan du anskaffer et coronapas – både for dem som har NemID og adgang til digitale løsninger, men også særligt for dem, som ikke har de digitale muligheder, er fritaget for digital post eller som ikke har NemID.

Status i Assens Kommune

Ifølge dagens tal, så er der konstateret 22 smittede i Assens Kommune inden for de seneste 7 døgn. Det giver os en incidens på 53,7. Det vil sige at der i gennemsnit pr. 100.000 borgere er 53,7 smittede.

Der er med andre ord sket en mindre stigning over den seneste måned, hvilket gør det ekstra vigtigt at vi alle er opmærksomme på at holde fast i de gode coronavaner. Så husk at holde afstand, spritte af, host og nys i ærmet, begræns hvor mange du ser og pas i det hele taget godt på hinanden.

 

11.04.2021

Midlertidige besøgsrestriktioner for Center for Rehabilitering og Akutpleje

Borgmester Søren Steen Andersen har truffet borgmesterbeslutning om midlertidige besøgsrestriktioner for Center for Rehabilitering og Akutpleje, jf. epidemilovens § 29, stk. 1.

08.04.2021

Ekstra muligheder for PCR-test i Aarup og Tommerup i den kommende weekend

Du kan blive PCR-testet i:

 • Aarup på lørdag, d. 10.4.2021, kl. 9.00-11.30 & 12.00-17.00
 • Tommerup på søndag, d. 11.4.2021, kl. 9.00-11.30 & 12.00-17.00

 

30.03.2021

Teståbningstider i påsken & ekstra testmulighed

Ud over de normale testtider kommer der til at være en ekstra mulighed for at blive testet i påsken i Glamsbjerg.

Regionen har nemlig besluttet at tilbyde en ekstra PCR-testdag søndag (påskedag) den 4. april, fra kl. 9.00-17.00 i Glamsbjerg Hallen.

Derudover vil åbningstiden for kviktest på Assens Gl. Rådhus blive udvidet ekstraordinært mandag den 5. april (2. påskedag), så der den dag vil være åbent helt til kl. 21.00.

Ellers holder teststationerne åbent som de plejer.  

Husk der er tale om tests uden tidsbestilling, og at der derfor må forventes kø i perioder.

29.03.2021

Nu kan borgerne også blive vaccineret i Assens

Den 12. april er det muligt for borgere at blive vaccineret på et lokalt vaccinationscenter i Assens. Og allerede nu kan borgerne gå ind og booke tid, hvis de har fået en invitation.

Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark

I aftes landede en række partier på Christiansborg en plan for, hvornår de forskellige dele af Danmark kan åbne igen, hvis smitteudviklingen stadig er under kontrol. Det betyder følgende:

Den 6. april

 • 5. til 8. klasse får lov at møde fysisk op til undervisning hver anden uge. Den enkelte skole melder ud til forældrene, hvordan det kommer til at foregå. Følg med på AULA.
 • Studerende på ungdoms- og voksenuddannelser får lov at møde fysisk op til undervisning hver anden uge.
 • Der åbnes i nogen grad for, at de studerende på videregående uddannelser har lov at komme tilbage noget af tiden.
 • Liberale erhverv som frisører, tatovører, massører åbner med krav om mundbind og coronapas.

Den 13. april

 • Butikkerne i mindre storcentre og stormagasiner får lov til at åbne, i storcentre, der er under 15.000 kvadratmenter.

Den 21. april

 • Hvis smitteudviklingen om godt en måned stadig er under kontrol, får også de store indkøbscentre over 15.000 kvadratmeter lov til at åbne.
 • Restauratører må åbne for udendørsservering
 • Museer, kunsthaller og biblioteker åbner - med krav om coronapas.
 • Noget indendørs idræt åbner for børn og unge under 18 år.

Den 6. maj:

 • Der åbnes for indendørs servering på restauranter og cafeer med krav om gyldigt coronapas.
 • Der åbnes for spillesteder, teatre, og biografer, med krav om gyldigt coronapas.
 • Indendørs idræt for voksne over 18 år åbnes. Det ligger dog ikke klart, hvilke konkrete sportsgrene, der er omfattet.

Den 21. maj er der også plan om yderligere genåbning, hvis smitteudviklingen stadig er under kontrol. 

Krav om Coronapas

Genåbningen er flere steder betinget af, at kunder og besøgende kan fremvise et gyldigt coronapas. Det er et digitalt bevis på, at man enten er vaccineret, at man har en negativ test, der er mindre en 72 timer gammel, eller at man tidligere har været smittet. Fra slutningen af marts vil appen ”MinSundhed” fungere som et midlertidigt coronapas. I slutningen af maj forventer partierne, at der lanceres en ny app, som skal fungere som coronapas.

Du kan læse hele aftalen om genåbning her:

 

19.03.2021

Aftale om ekstra genåbning før 6. april 2021

I går meldte regeringen ud om en yderlig genåbning. Fra den. 22. marts 2021 gælder bl.a.:

 • Der gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag på visse erhvervsuddannelser og for elever i skolepraktik i hele landet. Testmodel som hidtil.
 • Forsamlingsforbuddet hæves til 10 personer udendørs. Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om max 5 personer i hjemmet og begrænsning af social kontakt mv.
 • Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer
 • Der åbnes for udendørs gudstjenester mv. med op til 50 personer. Dette ændrer ikke på de gældende regler for indendørs gudstjenester mv.

Læs hele pressemeddelelsen om aftalen om ekstra genåbning før 6. april 2021

10.03.2021

Genåbning på skoleområdet

I går meldte regeringen ud, at de vil genåbne følgende den 15. marts:

 • 5.-8. klasse: Må mødes én dag om ugen udendørs
 • 9.-10. klasse: Må komme i skole 50 procent af tiden dvs. hver anden uge.
 • Efterskoler mv.: Åbnes helt
 • Afgangselever på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser: Må komme i skole 50 procent af tiden dvs. hver anden uge.
 • Ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser: Må møde på skolen én dag om ugen.

I Assens Kommune vil den enkelte skole infomere elever og forældre om, hvordan det konkret kommer til at foregå hos dem.

Ændringer af testmuligheder

Nu er det nye testset-up inden for kommunegrænsen oppe og køre. Vi har fået flere åbningsdage også i weekenden, der er kommet flere tidspunkter, og så har vi flyttet nogle af teststationerne til adresser, hvor forholdene er mere egnede.

Test af børn og unge

Hvis børn skal testes, så skal du lige som forældre være opmærksom.

Det er kun børn over 12 år, der kan få taget en kviktest, og hvis de er mellem 12 og 15 år, skal der en voksen med.

Børn kan blive PCR-testet, hvis de er over 5 år, men hvis de er mellem 5 og 15 år, skal der en voksen med.

Hvis børn, der er under 5 år skal testes, så skal I henvende jer til egen læge.

Information om vaccinationerne

I fredags meldte Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen ud at sidste danskere først vil være færdigvaccineret 18. juli – og ikke den 27. juni, som tidligere var sat som slutdato. Det blev begrundet med leveranceproblemer

Samtidig udvides perioden mellem første og andet vaccinestik, så en større andel af de kommende leveringer kan anvendes til førstegangsvaccination. Derfor kan der nu gå op til 12 uger mellem 1. og 2. vaccinestik.

Hvis du har brug for tryghed eller følgeskab, når du skal vaccineres, så har Røde Kors lavet en ledsagerordning, hvor de kan finde en, som kan tage med dig til vaccination. Er det noget for dig, kan du ringe 35 29 96 60 fra klokken 10-14, eller tilmelde dig som ledsager på https://www.rodekors.dk/parat

Dagens tal

I Assens Kommune har vi de seneste syv døgn haft 6 smittede, hvilket giver os en samlet incidens på 14,7. Altså 14,7 smittetilfælde pr. 100.000 borgere.

Vi har i en længere periode set lave smittetal i Assens Kommune. Det sker blandt andet, fordi I er så gode til at passe på hinanden og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god hygiejne, afstand og forsamlingsforbud. Det er godt gået, og det skal vi blive ved med.

 

01.03.2021

Pressemeddelelse vedrørende genåbningen

 

03.03.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring for alle vaccinationsgrupper til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

01.03.2021

Borgmesterbeslutninger vedrørende daghjem og aktivitets- og beskæftigelsestilbud

Borgmesteren har truffet borgmesterbeslutninger vedrørende forlængelse af lukning af daghjem til inddæmning af smitte og omlægning af tilbud til borgere på aktivitets- og beskæftigelsestilbud.

 

24.02.2021

Status på Corona: Begrænset genåbning i Assens Kommune

Regeringen har på et netop afholdt pressemøde meldt en begrænset genåbning af samfundet ud.

Det åbner 1. marts i hele landet:

 • Udvalgsvarebutikker under 5.000 m2 må åbne igen. Undtaget er dog butikker, som er placeret i et storcenter. Her gælder fortsat, at det kun er butikker med dagligvarer, der må holde åbent.
 • Butikker, som er over 5.000 kvadratmeter, må holde åbnet for et begrænset antal kunder, hvis de benytter et tidsbestillingssystem.
 • Udendørs kulturinstitutioner kan genåbne med et loft på 25 personer. Besøgende skal fremvise dokumentation for negativ test, der er højst 72 timer gammel.
 • Udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi, kan afholdes med op til 25 personer. (forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer)

Med dagens udmelding er der desuden nye muligheder for at tage hånd om skoleelevernes trivsel, da én lærer og op til 4 elever nu kan mødes udenfor med god afstand. Der er ligeledes mulighed for, at børn, som har behov for det, kan komme på skolerne og modtage nødundervisning. Her er det den enkelte skole, som skal kontaktes for mere information.

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om, at hvis smittesituationen tillader det, vil afgangseleverne på samme måde som i Nord- og Vestjylland kunne vende delvis tilbage den 15. marts.

Øvrige tiltag, herunder forsamlingsforbud på max 5 personer, krav om brug af mundbind og visir, lukkede serveringssteder, biografer, fitnesscentre, indendørs kultursteder m.v. forlænges frem til den 5. april.  

Status på smittet i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 6 smittede, hvilket giver os en incidens på 15 – Altså 15 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

De seneste dage har vi set, et lavere smittetal i vores kommune, hvilket er rigtig godt. Så lad os fortsat følge anbefalingerne om afstand, se få mennesker og husk god håndhygiejne.Sådan kan du blive testet

Region Syddanmark og Carelink driver 6 teststationer her i kommunen. På de fem af stederne kan du få foretaget en lyn-test (podning i næsen og hurtigt svar). Hvis du ikke ønsker en lyntest i næsen, er der også en sjette mulighed for at få lavet en PCR-test i svælget i Glamsbjerg.

Du skal ikke bestille tid nogen af stederne, men bare møde op, hvis du er symptomfri. Husk sundhedskort og mundbind.

Når børn skal testes

Børn fra fem år kan blive PCR-testet, såfremt de selv er indforstået med det. Lyntests derimod er kun for børn, der er over 12 år. Har du børn, der har brug for at blive testet, så læs mere her: 

Her finder du mere information

 

16.02.2021

Midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves

Styrelsen for Patientsikkerhed har med øjeblikkelig virkning ophævet besøgsrestriktionerne på kommunale og private plejehjem i Assens Kommune. Det betyder, at beboerne på plejecentrene igen kan få besøg uden restriktioner på hvem og hvor mange, der kommer på besøg. Dog er plejehjemmene fortsat underlagt det generelle forsamlingsforbud på maksimalt fem personer, og de besøgende skal forsat følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

 

16.02.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende at midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves

Borgmesteren har truffet vedhæftede borgmesterbeslutning omkring, at besøgsrestriktioner på plejehjem ophæves. 

15.02.2021

Nu kan du blive vaccineret, hvis du er 85 år eller mere

Borgere, der er fyldt 85 år, modtager i disse dage en invitation til vaccination mod COVID-19 fra Sundhedsstyrelsen i enten e-boks eller postkassen.

Læs pressemeddelelsen her

08.02.2021

Borgmesterbeslutning vedrørende befordring til vaccinationssteder

Borgmesteren har truffet vedhæftet borgmesterbeslutning og godkendt kvalitetsstandard for befordring til vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsprogram mod COVID-19, jf. serviceloven § 117 af 8. februar 2021.

 

05.02.2021

Forældrebrev vedrørende genåbning for 0. - 4. klasse

04.02.201

Borgmesterbeslutning vedrørende lokale busruter

Lokalruterne i Assens Kommune, med undtagelse af visse ruter, indstilles pr. 11. januar 2021 og indtil videre som en konsekvens af de pt. gældende skærpede restriktioner til inddæmning af smitte med COVID-19.

 

02.02.2021

Kviktest uden tidsbestilling

Borgere i Assens Kommune får nu flere muligheder for at blive kviktestet for COVID-19. I løbet af denne og næste uge åbner der fem kvikteststationer rundt om i kommunen. Et tilbud, som også kommunens egne ansatte samt ansatte i virksomhederne har mulighed for at benytte.

Åbningen af kvikteststationerne sker som led i en aftale med Region Syddanmark, hvor målet er at understøtte Regeringens teststrategi, der skal sikre, at borgerne har mulighed for at blive testet regelmæssigt. Selve testopgaven varetages af Carelink. 

 

02.02.2021

Delvis genåbning af skolerne og SFO

Fra på mandag den 8. februar vil der igen være fysisk fremmøde for eleverne i 0.-4. årgang i skole og SFO. Vi arbejder efter, at eleverne i 0.-4. klasse så vidt muligt have en skoledag med det almindelige antal timer på skemaet.

Genåbningen for de yngste vil være med fuldt fysisk fremmøde. Eleverne vil kun være sammen med elever fra egen klasse – også i pauserne - og have få faste lærere, der underviser klassen.

Der vil som hidtil været stort fokus på hygiejne på skolerne. Skolebusserne vil køre til de sædvanlige tidspunkter.

Forældre til skolelever vil blive informere på Aula om genåbningen for 0.-4. klasse. Du er altid velkommen til at kontakte dit barns skole, hvis du har spørgsmål.

Nye krav til forældres brug af mundbind

Det er fremover et krav, at forældre og andre eksterne skal bære mundbind, når de færdes indendørs i skoler, SFO og dagtilbud.

01.02.2021

Befordring til vaccinationssted

Byrådet har nu godkendt kvalitetsstandarden vedrørende befordring til vaccinationssted i forbindelse med vaccination mod COVID-19, til borgere, som er visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp og som ikke har anden mulighed for transport til et vaccinationssted.

28.01.2021

Restriktioner forlænges til den 28. februar

På aftenens pressemøde har regeringen netop meldt ud, at de gældende restriktioner forlænges indtil den 28. februar. Det sker for at begrænse og forhindre spredningen af den mere smitsomme, britiske virusvariant, cluster B.1.1.7, som er stigende i Danmark. Det er dog regeringens håb, at elever fra 0-4. klasse kan komme i skole før den dato. Der vil komme mere info om en mulig skolestart for de mindste børn i begyndelsen af næste uge.

Forlængelsen betyder, at følgende restriktioner fortsat gælder indtil den 28. februar:

 • Forsamlingsforbuddet er stadig max 5 personer.
 • Det anbefales, at alle begrænser deres sociale kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Det anbefales at se så få personer som muligt og at aflyse alle sociale aftaler, der er mulige at aflyse.
 • Afstandsanbefalingen er fortsat 2 meter.
 • Fortsat krav om brug af mundbind eller visir.
 • Der opfordres til at private og offentlige ansatte stadig arbejder hjemme i det omfang, det er muligt.
 • Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket.
 • Butikker og liberale erhverv skal stadig holde lukket. Dagligvarebutikker, apoteker og butikker med medicinsk udstyr er undtaget.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 18 smittede, hvilket giver os en incidens på 44 – Altså 44 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det er meget glædeligt, at vi i det sidste stykke tid har kunnet se et stabilt nedadgående smittetal. Alligevel er det vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen forhindrer smitten i at brede sig. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Nye testmuligheder er nu vej

Der bliver nu mulighed for at få foretaget en kviktest (podning i næsen) for COVID-19 flere steder i kommunen for borgere og ansatte i vores virksomheder. Det sker som led i en aftale med Region Syddanmark, som kommunen netop har indgået. Det er intentionen, at der fremover skal etableres fem faste kvikteststeder i hhv. Assens, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup. Stederne skal på skift holde åbent én fast dag om ugen, hvor det er muligt at blive testet. Vi arbejder lige nu på at få de endelige aftaler på plads omkring de enkelte test-lokationer, åbningstider m.v. Forventningen er, at kvik-teststederne kan åbne i løbet af næste uge eller i uge seks. Vi informerer naturligvis her på siden, så snart vi ved mere om testmulighederne.

Husk også, at det fra på mandag – og hver mandag fremover – er muligt at blive PCR-testet (podning i svælget) i Aktivcenteret i Glamsbjerg, Dærupvej 5 i Glamsbjerg. Der vil være åbent fra kl. 9.00 til 17.30. Her kan borgere og ansatte på vores virksomheder uden symptomer på COVID-19 møde op og blive testet. Der er ikke tidsbestilling, men husk mundbind og sygesikringskort. Læs mere her:

Sådan kan du blive testet

Til og med på søndag den 31. januar kan du blive kvik-testet i Falcks testcenter ved Billeskovhus, Billeskovvej, Aarup.

Læs mere:

Læs mere om hvilke andre muligheder der er for at blive testet:

Regeringen opfordrer til, at borgerne i højere grad lader sig teste. Særligt de borgere, der går fysisk på arbejde og er i funktioner, hvor man omgås mange mennesker, bør lade sig rutineteste en gang om ugen. Er du allerede inde i et testforløb i forbindelse med dit arbejde, behøver du naturligvis ikke at blive testet yderligere.

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Her kan du også få svar på spørgsmål om vaccination. Kontakt hotlinen på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder. Du finder film, råd og vejledning om COVID-19 på forskellige sprog her: 

 

 

28.01.2021

Flere kvikteststeder på vej i Assens Kommune

 

 

27.01.2021

Region Syddanmark bruger vacciner til andet stik

Med allerede 40.000 førstegangsvaccinerede bliver Region Syddanmark over den kommende uge nødt til at reservere de fleste vacciner til at give alle det andet stik. Et problem hos en af leverandørerne har betydet en halvering i vaccineleverancerne i sidste uge.

Flere tusinde syddanskere har fået en besked i deres digitale postkasse, om at de kan bestille tid til vaccination. Men når de går ind for at bestille, er der ingen ledige tider.

Årsagen er både leveringsvanskeligheder hos en af producenterne af COVID-19-vaccinen og det faktum, at en større del af doserne fremadrettet skal bruges på at give førstegangsvaccinerede deres andet stik.

25.1.2021

Borgerne i Assens Kommune får nu mulighed for at blive PCR-testet lokalt i Glamsbjerg

Du kan fremover blive testet for COVID-19 hver mandag i Glamsbjerg. Det sker, efter at kommunen har indgået en aftale med Region Syddanmark og Ambulance Syd om at understøtte den nationale teststrategi, som gerne skal føre til, at flest mulige borgere lader sig teste jævnligt.

Du behøver ikke at være bosat i Assens Kommune. Tilbuddet er åbnet for alle, selvfølgelig også ansatte i Assens Kommune. 

22.1.2021

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 17 smittede, hvilket giver os en incidens på 42 – Altså 42 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Det er meget glædeligt, at vi i det sidste stykke tid har kunnet se et markant fald i vores smittetal. Alligevel er det vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen forhindrer smitten i at brede sig. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Testcenteret i Aarup lukker - nye muligheder er på vej

Mange af jer er forståligt meget optaget af, hvor I kan blive testet, når Falck den 31. januar lukker testcenteret på Billeskovvej 9 i Aarup ned, idet firmaet Carelink har vundet udbuddet hos landets regioner om at drive testcentre, som en del af den nationale teststrategi. De konkrete rammer for det nye tilbud om kvik-test, kender vi ikke endnu.

For at understøtte, at flere borgere testes, er Assens Kommune lige nu i dialog med Region Syddanmark omkring at sikre et nyt og snarligt lokalt tilbud om PCR-test (podning i svælget). Vi arbejder på højtryk og melder naturligvis ud her på siden så snart, vi har nyt omkring muligheden for at blive PCR-testet i Assens Kommune.

Helt frem til den 31. januar, er det stadig muligt at blive kvik-testet på Billeskovhus, Billeskovvej 9 i Aarup, og der er ledig testkapacitet.

Her kan du blive testet

Regeringen opfordrer til, at borgerne i højere grad lader sig teste. Særligt de borgere, der går fysisk på arbejde og er i funktioner, hvor man omgås mange mennesker, bør lade sig rutineteste en gang om ugen. Er du allerede inde i et testforløb i forbindelse med dit arbejde, behøver du naturligvis ikke at blive testet yderligere.

Bibliotek

Husk, at der stadig er mulighed for at afhente bestilte bogposer samt aflevere materialer på Assens Bibliotek (gavldøren ved Odensevej) og på Aarup Bibliotek (foyeen). Ligeledes har biblioteket udvidet lånemuligheden, så der kan lånes 10 e-bøger, 10 netlydbøger samt 10 film på Filmstriben.

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Her kan du også få svar på spørgsmål om vaccination. Kontakt hotlinen på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder.

 

 

15.1.2021

Justering af Borgmesterbeslutning vedr. lokale busruter af 7.1.12021

Borgmesteren kan på Byrådets vegne afgøre sager, som ikke tåler opsættelse eller ikke giver anledning til tvivl.

I den aktuelle situation med indsatsen mod COVID-19 har borgmesteren truffet vedhæftede borgmesterbeslutning. Det drejer sig som et tillæg til den borgmesterbeslutning der blev udsendt den 7. januar vedr. lokalruter og hvor flere ruter fortsætter kørsel efter gældende køreplan.

 

13.1.2021

Restriktioner forlænges til den 7. februar

På aftenens pressemøde har regeringen netop meldt ud, at de gældende restriktioner forlænges indtil den 7. februar. Det sker for at begrænse og forhindre spredningen af den mere smitssomme, britiske virusvariant, cluster B.1.1.7, som er stigende i Danmark.

Det betyder, at følgende restriktioner fortsat gælder indtil den 7. februar:

 • Forsamlingsforbuddet er stadig max 5 personer.
 • Det anbefales, at alle begrænser deres sociale kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Det anbefales at se så få personer som muligt og at aflyse alle sociale aftaler, der er mulige at aflyse.
 • Afstandsanbefalingen er stadig 2 meter.
 • Fortsat krav om brug af mundbind eller visir.
 • Der opfordres til at private og offentlige ansatte stadig arbejder hjemme i det omfang, det er muligt.
 • Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket.
 • Skoler, butikker og liberale erhverv skal stadig holde lukket. Dagligvarebutikker, apoteker og butikker med medicinsk udstyr er undtaget.

Desuden opfordrer regeringen alle, der møder fysisk på arbejde til at lade sig teste for Covid-19 en gang om ugen - også selvom man ikke har symptomer.

Fortsat ændringer i kommunens drift

Forlængelsen af restriktionerne betyder, at du fortsat vil opleve ændringer i kommunens drift. Det betyder bl.a., at elever fra 0.-10. klasse stadig er hjemsendte. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning, ligesom der er mulighed for nødpasning.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 42 smittede, hvilket giver os en incidens på 103 - Altså 42 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. I går var smittetallet 32, så efter nogle dage med faldende smittetal, ser vi desværre i dag en stigning i smittetallene.

Det er derfor vigtigt, at vi stadig holder fast, så vi sammen fortsat sikrer, at vi får smitten ned og knækket kurven. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup. Se mere her: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat

Her finder du mere information

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp åbnet en hotline på 12 forskellige sprog: Arabisk, bosnisk/serbokroatisk, engelsk, fransk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsk, somalisk, tigrinya, tyrkisk og urdu. Du kan kontakte hotline på +45 41 45 30 56.

Der er også lavet en kort film, der på otte sprog forklarer, hvordan COVID-19 smitter, og hvorfor det er vigtigt at holde sig løbende opdateret via de danske myndigheder.

13.01.2021

Ny coronahotline for smitteopsporing og spørgsmål om COVID-19

Styrelsen for Patientsikkerhed har fået et nyt telefonnummer, hvor du kan få gode råd til at begrænse smittespredningen, hvis du selv er blevet smittet eller du er nær kontakt til en smittet. 

08.01.2021

Borgmesterbeslutning vedr. daghjem, aktivitets- og beskæftigelsestilbud og lukning af lokale busruter

Borgmesteren kan på Byrådets vegne afgøre sager, som ikke tåler opsættelse eller ikke giver anledning til tvivl.

I den aktuelle situation med indsatsen mod COVID-19 har borgmesteren truffet vedhæftede borgmesterbeslutninger vedrørende lukning af daghjem til inddæmning af smitte, omlægning af tilbud til borgere på aktivitets- og beskæftigelsestilbud og lukning af lokalruter - efter dialog med skolerne.

 

07.01.2021

Aktuel status 7. januar 2021

Her får du en status på smittesituationen i Assens Kommune og de seneste nyheder omkring Kommunens drift.

Smittestatus i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn registreret 48 smittede, hvilket giver os en incidens på 117 - Altså 117 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Vi ser i disse dage et fald i vores smittetal. Derfor er det også vigtigt, at vi nu holder fast, så vi sammen fortsat sikrer, at vi får smitten ned og knækket kurven. Husk de gode vaner, hold afstand og se få mennesker.

Ændringer i Kommunens drift 

Dagtilbud: Statsministeren annoncerede på pressemødet i tirsdags en række nye restriktioner og skærpede tiltag. Vi har nu modtaget retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet, der gælder fra fredag den 8. januar til og med den 17. januar. 

Dagtilbuddene er åbne, men ud fra et forsigtighedsprincip vil der i den kommende tid være et skærpet fokus på ekstra smitteforebyggende tiltag. Det betyder, at:

 • Pasning af børnene foregår i mindre, faste grupper, hvor det er muligt.
 • Forældre opfordres til at holde deres børn hjemme, hvis det er muligt.
 • Aflevering og afhentning af børn skal så vidt muligt foregå udendørs.
 • Assens Kommune stiller krav om, at forældre skal bære mundbind eller vesir, hvis de kommer indenfor. Det gælder uanset, om det er i dagplejen, vuggestuen eller i børnehaven.
 • Rengøringen øges i dagtilbuddene.

Assens Kommune understreger, at dagtilbuddene er åbne, og at forældre kan aflevere deres børn, såfremt de ikke har mulighed for at passe dem derhjemme. Alle forældre med børn i dagtilbud informeres direkte pr. brev om betydningen af de nye restriktioner. 

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup. Se mere her: www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/

Her finder du mere information

Du kan holde dig løbende opdateret om COVID-19 situationen i kommunen på www.assens.dk

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

 

05.01.2020

Nye restriktioner - Forsamlingsforbud sænkes til 5 personer

På Statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at Danmark står i en alvorlig situation grundet den britiske mutation i coronavirussen, som er særlig smitsom. Sygehusvæsnet er belastet. Det er derfor altafgørende, at smittetrykket i Danmark kommer ned.

Følgende restriktioner gælder derfor fra i morgen den 6. januar:

 • Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til 5 personer. Det træder i kraft onsdag 6. januar og gælder til 17. januar.
 • Myndighederne anbefaler, at alle begrænser social kontakt til max 5 personer, og at man ikke mødes mere end 5 personer i hjemmet.
 • Afstandskravet ændres fra en til to meter. Det gælder både dagligvarebutikker og i det offentlige rum.

Herudover kom statsministeren med en stærk appel om at aflyse alle aftaler, der er mulige at aflyse, frem til 17. januar.

Lad os sammen gøre noget ekstra nu, så vi kan få brudt smittekurverne. Vi er godt på vej med vaccinerne. På torsdag vaccineres vores plejehjemsbeboere i Assens Kommune. Inden ugens udgang forventes alle landets plejehjemsbeboere, der vil have vaccinen, at være vaccineret.  

Husk vanerne, hold restriktionerne – og lad os passe på hinanden noget tid endnu. 

Status i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn blevet registreret 62 smittede, hvilket giver os en incidens på 151 - Altså 151 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit.

Ændringer i kommunens drift

Grundet den delvise nedlukning, er der en række ændringer i Assens Kommunes normale drift. 

 • Skoler: Elever fra 0.-10. klasse er hjemsendte. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning. Elever fra 0.-4. klasse kan møde frem til fysisk nødundervisning og –pasning, hvis det er nødvendigt for, at forældrene kan passe deres arbejde. Ligeledes er der mulighed for nødundervisning- og pasning for sårbare elever i 0.-10. klasse, som har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov. Alle forældre er informeret direkte via Aula om mulighederne for nødundervisning og nødpasning.
  Sårbare børn og unge er som hidtil undtaget fra hjemsendelse. Det betyder, at undervisningen fortsætter med fremmøde, og der er mulighed for nødpasning i SFO. 
 • Dagtilbud: På dagtilbudsområdet er dagplejen og daginstitutioner fortsat åbne. Regeringen opfordrer dog til, at de forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode.

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup.

Se mere på Falcks hjemmeside

Her finder du mere information

Du kan holde dig løbende opdateret om COVID-19 situationen i kommunen på www.assens.dk

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

 

30.12.2020

Corona: Restriktioner forlænges - ændringer i kommunens drift

Her får du en status på smitten i Assens Kommune og et overblik over, hvad de seneste tiltag, som regeringen meldte ud på pressemødet i går, betyder for kommunens drift. Restriktionerne gælder foreløbig til og med den 17. januar 2021.

Status i Assens Kommune

I Assens Kommune er der de seneste 7 døgn blevet registreret 50 smittede, hvilket giver os en incidens på 122 - Altså 122 smittetilfælde pr. 100.000 borgere i gennemsnit. Vi har igennem den sidste uges tid set et let faldende smittetal hos os – dog med en stigning i smittetallet igen i dag. Derfor er det vigtigt, at huske de gode vaner, holde afstand og se få mennesker – også selv om det er svært i forbindelse med nytåret.

Ændringer i kommunens drift

Grundet den delvise nedlukning, er der ændringer i Assens Kommunes normale drift. Herunder får du en oversigt over, hvad det betyder for dig. 

 • Skoler: Elever fra 0.-10. klasse er hjemsendte. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning. Elever fra 0.-4. klasse kan møde frem til fysisk nødundervisning og –pasning, hvis det er nødvendigt for, at forældrene kan passe deres arbejde. Alle forældre informeres inden nytår direkte via Aula om ændringerne.

  Sårbare børn og unge er som hidtil undtaget fra hjemsendelse. Det betyder, at undervisningen fortsætter med fremmøde, og der er mulighed for nødpasning i SFO.

 • Dagtilbud: På dagtilbudsområdet er dagplejen og daginstitutioner fortsat åbne. Regeringen opfordrer dog til, at de forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode.

 • Borgerservice: Alle henvendelser skal fra den 4. januar ske på telefon 64747474. Du vil herefter kunne få vejledning vedr. bestilling af pas, kørekort, NemID mv.

 • Jobcenter: Jobcenteret i Verninge og Glamsbjerg og Ungeenheden i Glamsbjerg er lukket for fysisk fremmøde. Er du tilknyttet jobcentret, i praktik, løntilskud eller modtager du danskundervisning, kan du læse mere om, hvad restriktionerne betyder for dig her: https://www.assens.dk/borger/information-om-coronacovid-19/jobcenter-assens-og-ungeenheden/ jobcenterassens.dk/om-jobcenter-assens/covid-19/

 • Bibliotekerne: Alle biblioteker er lukkede. Men der er mulighed for at afhente bestilte bogposer samt aflevere materialer på Assens Bibliotek (gavldøren ved Odensevej) og på Aarup Bibliotek (foyeen). Se mere her: assensbib.dk 

 • Kultur og Fritid: Alle indendørsfaciliteter og lokaler, der benyttes til fritidsaktiviteter, idræt og kulturinstitutioner mv., er fortsat lukket. Restriktionerne betyder også, at foreninger der bruger kommunale lokaler, ikke må bruge de anviste lokaler i perioden. Dog må udendørs idrætsaktiviteter godt gennemføres med maksimalt op til 10 deltagere uanset alder. Du kan læse mere her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19

Ændringer i buskørsel

Fynbus har på baggrund af regeringens udmelding ændret i bustrafikken. Det betyder bl.a., at regionale uddannelsesruter lukkes til og med den 17. januar. Lokalruten i Assens lukkes fra tirsdag den 5. januar til og med 17. januar. Pendlere og rejsende med rejsekort har mulighed for at benytte en Flex-løsning.
Regionalbusserne kører som normalt. Du kan se alle ændringerne, og hvad de betyder for dig her👉: www.fynbus.dk

Sådan holder du nytår i en Coronatid

Sundhedsstyrelsen er kommet med en række gode råd om, hvordan du kan planlægge en anderledes fejring af nytåret i år sammen med færre mennesker. Du finder anbefalingerne her👉: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Planlaeg-et-anderledes-nytaar-i-aar

Husk, at du kan blive testet i Aarup

Falck-testcentre har et center i Aarup, og her har du mulighed for at få taget en hurtigtest uden at booke tid i forvejen. Du finder testcentret på Billeskovvej 9 i Aarup. Se mere her👉: www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/?fbclid=IwAR3ATOWMy9bMZnXHy7TttHyqeqiP7FvJhuQ5dWZE4SxAC9Bn7h42NpQKbvE#job

Her finder du mere information

Du kan holde dig løbende opdateret om COVID-19 situationen i kommunen på www.assens.dk

Du finder desuden mere information om COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Du kan også kontakte coronahotline på 70 20 02 33.

 

 

22.12.2020

Beboere på sociale tilbud får nu bedre muligheder for at modtage besøg

Social- og indenrigsminister Astrid Krag lemper nu besøgsrestriktionerne på de sociale tilbud. Det betyder bl.a, at beboere på sociale tilbud, hvor der er restriktioner, kan få udpeget yderligere én særlig person, som vil have adgang til at komme på besøg indendørs.

I langt de fleste kommuner er der lige nu indført midlertidige besøgsrestriktioner på sociale tilbud med borgere i risikogruppen. I dag lempes restriktionerne, så beboere kan få udpeget en særlig nær pårørende, som må komme på besøg indendørs.

Dermed udvides antallet af personer, der kan komme på besøg, da en beboer i forvejen har ret til at få udpeget op til to faste besøgspersoner.

Den særlige nære pårørende, som beboere nu kan få udpeget, kan altid besøge beboeren i eget værelse/bolig.

Tilbuddets ledelse kan beslutte, at de to faste besøgspersoner også må besøge beboerne i værelset/boligen, hvis det vurderes at være sundhedsfagligt forsvarligt. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis borgeren har egen udendørs indgang til værelset/boligen. Der må dog maksimalt være to besøgende ad gangen sammen med beboeren.

Hvis tilbuddets ledelse har indrettet et besøgsrum, kan besøg fra de faste besøgspersoner også foregå her. Er dette heller ikke tilfældet, skal disse besøg ske udendørs.

Der er ikke ændret på mulighederne for at modtage besøg i kritiske situationer. Det betyder, at nære pårørende kan besøge en kritisk syg eller døende person, ligesom forældre eller andre nære pårørende kan besøge et barn under 18 år. Desuden kan nære pårørende besøge en voksen med en sådan kognitiv funktionsnedsættelse, at personen ikke forstår og accepterer formålet med besøgsrestriktionerne og dermed har et helt særligt behov for besøg.

Lempelserne på socialområdet svarer til de lempelser, der også er kommet på ældreområdet på plejehjem og plejecentre m.v. Lempelsen af besøgsrestriktionerne træder i kraft den 21. december kl. 17.

 

18.12.2020

Datoer for forventet fysisk fremmøde på skolerne

På skolerne sendes alle elever på juleferie fra i dag, fredag den 18.  december. Den almindelige undervisning med fysisk fremmøde forventes at blive genoptaget efter nytår mandag den 4. januar for 0.-4. klasse. Fjernundervisningen forventes at forsætte for 5.-10. klasse til og med tirsdag den 5. januar. Eleverne i disse klasser forventes at kunne møde fysisk op på skolen onsdag den 6. januar 2021.

Skulle der komme nye udmeldinger om nedlukningen fra regeringen og starttidspunktet for den almindelige undervisning, informerer vi om det her på siden.

Besøgsrestriktioner på plejehjem lempes

Styrelsen for Patientsikkerhed har i går besluttet at lempe de besøgsrestriktioner, som vores plejehjem er underlagt. Lempelsen betyder, at beboerne på vores plejehjem nu får mulighed for, at flere besøg kan foregå i den ældres egen bolig. Der må dog kun være to besøgende ad gangen hos den ældre. Besøgene må stadig kun foretages af højst tre faste nære pårørende – den nærmeste pårørende samt yderligere to faste nære pårørende.  Der ændres derfor ikke på, hvor mange der kan komme på besøg, men der bliver mulighed for, at besøgene kan foregå under mere hyggelige og hjemlige forhold hos den ældre selv.

 

18.12.2020

Besøgspåbud plejehjem i Assens Kommune - revideret

 

17.12.2020

Jobcenter Assens

Ledige vil hverken blive sendt i virksomhedspraktik eller løntilskud før 31. januar. Alle nyttejob lukkes helt ned. Forsikrede ledige får forlænget deres dagpengeperiode. Læs mere på jobcentrets hjemmeside.

16.12.2020

Samlet oversigt over ændringer i kommunens drift

Grundet den delvise nedlukning, er der ændringer i Assens Kommunes normale drift. Herunder får du en oversigt over, hvad det betyder for dig. 

 • Skole- dagtilbud: Elever fra 5.-10. klasse er sendt hjem. Der gennemføres i stedet nødundervisning i form af fjernundervisning.
  Regeringen har desuden netop meldt ud på et pressemøde, at også elever fra 0.-4. klasse sendes hjem fra den 21. december.
 • Borgerservice: Har du en tid i Borgerservice til og med onsdag den 23. december, vil du blive betjent som planlagt. Alle andre henvendelser til Borgerservice skal ske på telefon 64747474.

 • Jobcenter og Ungeenheden: Jobcenteret i Verninge og Glamsbjerg samt Ungeenheden i Glamsbjerg er lukket for fysisk fremmøde. Er du tilknyttet Ungeenheden eller Jobcentret i forbindelse med fx praktik, løntilskud eller modtager du danskundervisning, kan du læse mere om, hvad restriktionerne betyder for dig: jobcenterassens.dk/om-jobcenter-assens/covid-19/

 • Bibliotekerne: Alle biblioteker er lukkede. Men der er mulighed for at afhente bestilte bogposer samt aflevere materialer på Assens Bibliotek (gavldøren ved Odensevej) og på Aarup Bibliotek (foyeren). Se mere her: https://www.assensbib.dk/ 

 • Plejehjem: Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle vores plejehjem tirsdag den 15.december. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende påbuddet og ophæver det, når det er forsvarligt. Se mere her: assens.dk/vores-kommune/nyt-fra-assens-kommune/nyheder-pressemeddelelser/besoegspaabud-indfoeres-paa-alle-plejehjem-i-assens-kommune

 • Social tilbud: Styrelsen for Patientsikkerhed har udstedt bekendtgørelse om generelle besøgsrestriktioner på sociale tilbud beliggende i kommunen fra i dag kl. 17.00. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende restriktionerne og ophæver dem, når det er forsvarligt. Se mere her: https://www.assens.dk/vores-kommune/nyt-fra-assens-kommune/nyheder-pressemeddelelser/besoegsrestriktioner-indfoeres-paa-socialomraadet-i-assens-kommune/

16.12.2020

Borgerservice, Jobcenter og Ungeenheden – nye restriktioner

Borgerservice

Har du en tid i Borgerservice til og med onsdag den 23. december, vil du blive betjent som planlagt.
Alle andre  henvendelser til Borgerservice skal ske på telefon 64747474.

I forbindelse med jul og nytår holder Borgerservice lukket i perioden 24. december -  3. januar.

Hvis der sker ændringer i restriktionerne, informerer vi om det. Du kan holde dig opdateret op www.assens.dk eller kommunens facebookside.

Jobcenter og Ungeenheden

Jobcenteret i Verninge og Glamsbjerg og Ungeenheden i Glamsbjerg er lukket for fysisk fremmøde som følge af de skærpede restriktioner i forhold til Covid-19.

Medarbejderne vil fra torsdag den 17. december 2020 og foreløbig frem til den 3. januar 2021 arbejde hjemmefra i videst mulig omfang.

Jobcentrets og Ungeenhedens opgaver og beskæftigelsesindsatsen er i øvrigt ikke påvirket af den delvise nedlukning, og du vil derfor stadig opleve at blive kontaktet i forbindelse med opfølgning og tilbud.

Vi kan helt undtagelsesvist afholde enkelte samtaler fysisk, ligesom der kan være tilfælde, hvor et tilbud kræver et fysisk møde – naturligvis under streng hensyntagen til myndighedernes retningslinjer.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, så er du meget velkommen til at kontakte jobcentrets medarbejdere på mail eller telefon.

Hvad betyder det for dig

 • Du kan ikke møde fysisk op hos os i Verninge eller i Glamsbjerg.
 • Alle planlagte samtaler vil blive afholdt. Hvis du er indkaldt til en personlig samtale før jul, vil din sagsbehandler dog kontakte dig telefonisk på tidspunktet for den aftalte samtale, da du ikke må møde personligt op.
 • Hvis du ønsker en samtale med din beskæftigelsesrådgiver, uddannelsesvejleder eller jobformidler, skal du kontakte pågældende telefonisk eller booke en samtale via Selvbook.
 • Alle samtaler afholdes digitalt eller telefonisk. Det gælder både dem, der er planlagte, og dem du indkaldes til.
 • Du skal være opmærksom på, at beskæftigelsesrådgiveren kan ringe fra et mobilnummer eller skjult nummer.

Rådighedsforpligtelsen

Du skal stadig stå fuldt til rådighed for arbejdsmarkedet. Det vil sige, at du skal være aktivt jobsøgende samt kunne og ville deltage i telefoniske samtaler med jobcenteret, a-kassen og Ungeenheden, samt deltage i tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

Du vil forsat have mulighed for at melde dig ledig ved at aflevere et fysisk brev med de nødvendige oplysninger i Jobcenter Glamsbjerg, Nørregade 42.

HUSK, at du stadig har pligt til at deltage i opfølgningen med jobcentret og Ungeenheden.

Rehabiliteringsteamet

Der er ikke flere samtaler inden jul.

Aktiviteter og tilbud

Ifølge udmeldinger fra Beskæftigelsesministeriet er der fortsat åbent for aktiviteter og tilbud. Du kan stadig fortsætte f.eks. i din praktik eller løntilskud, og der kan påbegyndes nye virksomhedsrettede tilbud både i private og offentlige virksomheder, såfremt du som borger og virksomheden er enige i fremmøde.

Såfremt du er i risikogruppe eller af andre grunde er utryg ved at fortsætte dit tilbud, skal du kontakte din beskæftigelsesrådgiver, uddannelsesvejleder eller jobformidler.

Jobcenterets og Ungeenhedens egne indsatser

Da Jobcenter Assens og Ungeenheden er lukket for fysisk fremmøde, vil indkaldelser til indsatser i jobcenteret og Ungeenheden også være lukket. Det betyder, at du vil blive kontaktet af en indsatsmedarbejder, hvis du er indkaldt til indsats inden jul, og I vil sammen aftale nærmere om det videre forløb.

Dansk undervisning ved Lærdansk

Al undervisning er allerede omlagt til onlineundervisning fra den 9. december og resten af året. Dette fortsætter, og alle planlagte prøver gennemføres.

Udbetaling af forsørgelsesydelser

Situationen får ingen indflydelse på udbetaling af forsørgelsesydelserne. De udbetales helt som sædvanligt: den sidste hverdag i måneden.

Hvordan kommer du i kontakt med os?

Du kan selvbooke en samtale med din rådgiver/vejleder via Jobnet.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 64 74 70 59 eller via digital post.
Du kan også orientere dig på jobcentrets hjemmeside: www.jobcenterassens.dk eller kommunens hjemmeside: www.assens.dk

Virksomheder bedes ringe til Virksomhedsservice på 64 74 70 00.

Såfremt myndighederne ikke melder andet ud, vil følgende restriktioner også være gældende, når jobcentret og Borgerservice åbner den 4. januar.  

Hvis du bliver ledig

Hvis du er forsikret ledig, skal du melde dig ledig på www.Jobnet.dk og ellers kontakte din a-kasse.

Hvis du skal søge om kontanthjælp, uddannelseshjælp eller selvforsørgelses- og hjemrejse eller overgangsydelse, skal dette ske digitalt.

Læs mere på https://www.assens.dk/selvbetjening/ansoegning-om-hjaelp-til-forsoergelse/ 

 

 

16.12.2020

Delvis nedlukning gælder nu også Assens Kommune

Den delvise nedlukning, som indtil nu har været gældende for 69 kommuner, kommer til at gælde for hele Danmark fra d.16.12. kl. 16.00.

Det betyder, at følgende restriktioner nu også gælder for Assens Kommune:

 • Alle skolebørn fra femte klasse og opefter sendes hjem og skal fjernundervises.
 • Teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker lukker.
 • Svømmehaller, fitnesscentre og lignende lukker.
 • Idræts- og foreningsliv lukker. Professionel idræt er
  undtaget.
 • Alle restauranter og barer lukker. Der kan stadig sælges mad ud af huset.

Offentlige arbejdsgivere opfordres desuden til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Private arbejdsgivere opfordres også kraftigt til at hjemsende deres medarbejdere, hvis det er muligt.

Restriktionerne gælder foreløbig til og med den 3. januar 2021.

15.12.2020

Bliv testet for Corona i Aarup fra på torsdag

Falck åbner et testcenter, der skal dække Assens og Middelfart Kommuner på Billeskovvej i Aarup.

 

15.12.2020

Besøgspåbud indføres på alle plejehjem i Assens Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt et påbud om midlertidige besøgsrestriktioner for besøgendes adgang på alle kommunens plejehjem. Formålet er at forebygge udbredelse af corona-virus.

Påbuddet udstedes, idet der i Assens Kommune den seneste uge er konstateret 117,2 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.

Beboerne på plejehjemmene har derfor kun i begrænset omfang mulighed for at få besøg i den kommende tid. Det betyder, at:

 • Besøg kan ske i den del af boligen, som beboeren selv råder over, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Ved en kritisk situation forstås et uopsætteligt besøg fra en nær pårørende til en kritisk syg eller døende person.

eller

 • Besøg kan ske i et dertil indrettet besøgsrum af højst tre faste nære pårørende (den nærmeste pårørende og yderligere to faste nære pårørende); dog højst to nære pårørende ad gangen.

og

 • At besøg i andre situationer end de ovenfor beskrevne, skal foregå på udendørs arealer.

Påbuddet er gældende fra den 15. december, og indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende påbuddet og ophæver det, når det er forsvarligt.

Yderligere oplysninger

Charlotte Kjær, formand for Social- og Sundhedsudvalget, tlf. 29 37 90 53 eller Signe Lunn Walls, leder for Ældre og Sundhed i Assens Kommune, tlf. 64 74 67 42 / 24 86 20 92

 

07.12.2020

Gældende restriktioner og anbefalinger forlænges

På Statsministerens pressemøde er det netop meldt ud, at de allerede gældende restriktioner/anbefalinger forlænges til den 28. februar 2021. 38 kommuner – primært koncentreret omkring hovedstadsområdet samt Odense og Århus Kommuner - påføres yderligere restriktioner.

I Assens Kommune skal vi følge myndighedernes allerede gældende anbefalinger og restriktioner. Følgende restriktioner forlænges derfor til den 28. februar:

 • Forsamlingsforbud på max 10 personer. Myndighederne anbefaler, at vi også i private hjem er max 10 personer
 • Mundbind/visir skal bæres alle steder, hvor der er offentlig adgang – fx i detailhandlen, ungdomsinstitutioner, restaurationer, kulturinstitutioner og hos sundhedsvæsnet. 
 • Restauranter og barer lukker fortsat kl. 22.00

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt – og at vi helt generelt begrænser vores sociale omgangskreds.

I forhold til jul og nytår anbefaler myndighederne, at vi højst bør samles 10 personer. Se Sundhedsstyrelsens vejledning om jul og nytår her: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvordan-kan-vi-vaere-sammen-i-julen

 

 

02.12.2020

Besøgende må igen komme på Bofællesskabet Skelvej

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag ophævet påbuddet af 3. november 2020

 

23.11.2020

3 klasser på Tallerupskolen sendt hjem efter elev er konstateret positiv med COVID-19

20.11.2020

Coronavirus: Regeringen forlængere restriktioner

Sundheds- og Ældreministeriet har netop meldt ud, at regeringen har valgt at forlænge tiltagene om begrænsning af forsamlinger til og med 13. december 2020. Det sker på baggrund af den fortsat høje smitte i Danmark.

Det betyder, at følgende tiltag, der skulle udløbe søndag, forlænges:

 • Forsamlingsforbuddet fastholdes på maksimalt 10 personer
 • Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser fastholdes på maksimalt 50 personer.
 • Anbefaling om maksimalt 10 personer i private hjem.
 • Anbefaling om social kontakt med maksimalt 10 personer.

Se de aktuelle smittetal her

20.11.20.20

Midlertidigt forbud mod besøg på Bofællesskabet Skelvej

Der er udstedt midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til Bofællesskabet Skelvej, da det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af coronavirussygdom/COVID-19.

19.11.2020

Klasse på Peter Willemoesskolen sendt hjem efter elev er konstateret positiv med COVID-19

En elev i UKL-klassen på Peter Willemoesskolen i Assens by er konstateret positiv med COVID-19. På den baggrund har skolen i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed straks sat gang i arbejdet med at smitteopspore. I dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, er det ud fra et forsigtighedsprincip besluttet, at sende hele klassen hjem. Desuden er fem lærere også hjemsendte.

05.11.2020

Regionens testbil kommer til Assens på lørdag

På lørdag kan du blive testet for Covid-19 ved Arena Assens, Rådhus Allé 25, 5610 Assens. Vi får nemlig besøg af en af regionens testbiler fra klokken 9.00 til 16.00. Her kan alle blive testet, hvis de er over 5 år og ikke har symptomer som hoste, feber eller andre symptomer på Covid-19.

Hvis du er symptomfri og over 5 år, kan du stille dig i køen ved bilen uden at booke tid først. Alt du skal gøre er at huske sundhedskort, godt humør og ikke mindst mundbund.

Medarbejderne ved testbilen vil gøre alt, hvad de kan, for at teste så mange som muligt, mens de er der. Men på et tidspunkt vil de blive nødsaget til at lukke køen for at nå dem, som allerede er i køen. Vi beklager på forhånd, hvis nogen kører forgæves på den baggrund.

Har du symptomer på Covid-19 og har brug for at blive testet, så skal du bestille tid til en test på coronaprover.dk

 • Tid: Lørdag, 7.11.2020, kl. 9.00 - 16.00
 • Sted: Arena Assens, Rådhus Allé 25, 5610 Assens

 

04.11.2020

Påbud om midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til Bofællesskabet Skelvej. (COVID-19)

 

Yderligere to smittet med COVID-19 på plejehjem i Assens

En beboer på Plejehjem Skelvej i Assens by er konstateret positiv med COVID-19 og er derfor nu isoleret i sin lejlighed. Der er ikke andre beboere på Skelvej, der udviser symptomer, men medarbejderne er naturligvis meget opmærksomme på, om nogle beboere udviser symptomer de næste dage.

 

03.11.2020

Fire medarbejdere testet positive for COVID-19 på plejehjem i Assens

Fire medarbejdere er hen over weekenden blevet testet positive for COVID-19 på Plejehjemmet Skelvej i Assens by.

 

02.11.2020

Krav om mundbind

Vær opmærksom på, at du fra torsdag d. 29.10.2020 skal du bære mundbind eller visir i Tandplejen, Sundhedsplejen og hos Børneterapeuterne.

 

29.10.2020

Testbiler kommer til Assens Kommune i uge 45

Borgerne i Assens Kommune får i næste uge mulighed for at blive testet for COVID-19 inden for kommunegrænsen, når Region Syddanmarks testbiler kommer til hhv. Glamsbjerg og Assens by.

 

29. oktober 2020

Ingen større ændringer for dagtilbud og skoler

De nye regler og retningslinjer som blev meldt ud på pressemødet den 23. oktober fra Statsminister Mette Frederiksen giver ikke de store ændringer for hverdagen i skoler, børnehaver, vuggestuer eller dagplejen.

Det er forsat de allerede udmeldte retningslinjer samt restriktionerne om at aflyse sociale arrangementer og lejrture mv., der er gældende.

Det nye er, at pædagoger og lærere kan nu bære visir, hvis de ønsker det. Men der er ikke krav om brug af mundbind, når du afleverer eller henter sit barn, medmindre den enkelte institution har meldt andet ud til forældrene. Forsamlingsforbuddet gælder ikke i skoler eller dagtilbud, og der vil ikke blive indført små legegrupper som i foråret.

I Assens Kommune følger vi de nationale retningslinjer og anbefalinger.  

 

 

23.10.2020

Nuværende tiltag forlænges, krav om mundbind udvides og forsamlingsforbud nedsættes til 10 personer

På Statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at regeringen sætter nye tiltag i værk for at bekæmpe corona-smitten – og at de tiltag, der allerede gælder, bliver skærpede og forlænget.

Herunder får du et overblik over restriktionerne.

Nye restriktioner eller eksisterende, der strammes:

 • Mundbind: Mundbind skal bæres alle steder, hvor der er offentlig adgang – fx i detailhandlen, ungdomsinstitutioner, restaurationer, kulturinstitutioner og hos sundhedsvæsnet. Gælder indtil den 2. januar og træder i kraft den 29. oktober.
 • Forsamlingsforbud: Forsamlingsforbuddet nedsættes til 10 personer – gælder dog ikke fx skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Gælder fra mandag den 26. oktober og foreløbigt 4 uger frem. Ud over det anbefales det, at vi kun samles 10 personer i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter eller skole.
 • Salg af alkohol: Der indføres forbud mod at sælge alkohol i detailhandel og i kiosker efter kl. 22. Træder i kraft mandag den 26. oktober og gælder til den 2. januar.

Nuværende restriktioner som bl.a. forlænges:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet vil resten af året skulle lukke klokken 22.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private resten af året arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt.

Tiltagene, som er præsenteret af regeringen i aften, handler om at undgå at endnu strammere restriktioner bliver nødvendige. Som i resten af landet har vi i Assens Kommune den sidste tid set en tendens til stigende smitte. De sidste tre dage har tallet dog været uændret på 13 personer.

Statsministeren brugte ordet corona-trist – et ord som mange nok kan nikke genkendende til. Vi har gjort det godt i Assens Kommune, så lad os holde sammen og holde fast i vanerne, så vi får knækket kurven.

Du finder mere information om de nye retningslinjer på www.coronasmitte.dk

 

 

21.10.2020

Har du milde symptomer, kan du nu bestille tid til coronatest. Du skal ikke forbi lægen først. 

På pressemødet tidligere i dag informerede myndighederne om, at de ændrer deres teststrategi. Oplever du derfor milde symptomer på COVID-19, kan du nu selv bestille tid til test, uden at få en henvisning fra din egen læge først.

Har du symptomer på COVID-19, bliver det desuden muligt at få et hurtigt testsvar, hvis din læge vurderer, at du skal komme til en konsultation efterfølgende. Og der bliver derudover etableret en række nye vurderingsklinikker til patienter med symptomer på COVID-19, der har behov for at blive undersøgt med det samme.

 • Læs mere om, hvordan du skal forholde dig, hvis du skal testes

07.10.2020

De restriktioner, der blev indført for lidt over to uger siden, bliver forlænget til 31. oktober for at begrænse smittespredningen. Desuden blev forsamlingsforbuddet på 50 personer udvidet, så det nu også omfatter private fester. Det betyder, at forsamlingsforbuddet gælder for alle – også private fester, bryllupper og andre arrangementer. Tiltagene skyldes, at smittetallene for coronavirus i Danmark fortsat stiger med bekymrende hast.

De restriktioner som forlænges er:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet skal lukke kl. klokken 22
 • Det er påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne
 • Forsamlingsforbuddet er landsdækkende 50 personer - også ved private
  fester o.lign.

Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt – og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

 

 

29.09.2020

Besøgende på plejehjem skal altid skal bære mundbind eller visir ved besøg.

 • Det gælder både på gangen hen til lejligheden og under hele besøget i lejligheden (undtagen hvis man kan holde 2 meters afstand til beboerne).
 • Ophold i fællesrum er forsat ikke tilladt.
 • De besøgende skal selv medbringe mundbind/visir. 
 • Medarbejderne har også visir/mundbind på hele dagen når de er sammen med beboerne.
 • Se også Sundhedsstyrelsens nyhed om brug af masker på sygehuse og plejehjem

28.09.2020

De restriktioner, der blev indført for lidt over en uge siden, bliver forlænget til 18. oktober for at begrænse smittespredningen. Desuden blev forsamlingsforbuddet på 50 personer udvidet, så det nu også omfatter private fester. Det betyder, at forsamlingsforbuddet gælder for alle – også private fester, bryllupper og andre arrangementer. Tiltagene skyldes, at smittetallene for coronavirus i Danmark fortsat stiger med bekymrende hast.

De restriktioner som forlænges er:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet skal lukke kl. klokken 22
 • Det er påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne
 • Forsamlingsforbuddet er landsdækkende 50 personer - også ved private
  fester o.lign.

Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt – og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

Tiltagene gælder foreløbig frem til den 18. oktober.

18.09.2020

Tiltag mod Coronavirus: Restriktioner gælder nu hele landet

På statsministerens pressemøde er det netop blevet meldt ud, at de restriktioner som myndighederne har sat i værk for at bekæmpe corona-smitten, nu gælder for hele landet.

I store træk gælder det:

 • Restauranter, caféer og barer i hele landet vil den kommende tid skal lukke klokken 22.
 • Det bliver påbudt at bære mundbind, når man går og står på restaurationerne.
 • Forsamlingsforbuddet sættes landsdækkende ned til 50.
 • Forsamling på 500 gælder, hvis man sidder ned, dette gælder hovedsageligt idræts- og kulturarrangementer.

Myndighederne anbefaler desuden, at ansatte i både det offentlige og det private i den kommende tid arbejder hjemmefra i det omgang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse– og at man helt generelt begrænser sin sociale omgangskreds.

Borgerservice, Jobcentret og skoler- og dagtilbud er åbne.

Tiltagene gælder fra lørdag den 19. september klokken 12 og gælder foreløbig frem til den 4. oktober.

I Assens Kommune ligger smittetallet heldigvis fortsat lavt. I dag ligger smittetallet stadigvæk på 8, og der har ikke være nye smittede de sidste par dage.

Vi gør det godt, så lad os sammen holde fast ved de gode vaner, så vi kan knække den kurve.

 

09.08.2020

Se hvordan du kan blive testet for COVID-19

28.08.2020

Frivilligt isolationsophold uden for hjemmet i forbindelse med, at du er testet positiv med COVID-19

Hvis vi skal forebygge, at corona spreder sig i vores samfundet, er det rigtigt vigtigt, at smittede personer går i selvisolation.

Er du smittet betyder det også, at du skal holde afstand til de mennesker, som du bor sammen med.

Hvis du ikke har mulighed for at holde meget god afstand til andre i din husstand, fx

 • fordi din bolig er meget lille
  eller
 • hvis du deler bolig med nogen, som er i øget risiko for at få et meget alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med corona.

Så kan du være i målgruppen for at blive visiteret til et frivilligt isolationsophold uden for dit hjem.

Det er kommunen, der visiterer og dermed beslutter, om du kan få tilbudt et isolationsophold.

Hvis du som borger i Assens Kommune har spørgsmål om, hvorvidt du eller nogen i din husstand kan få tilbudt et isolationsophold, skal du kontakte kommunen på tlf. 64 74 75 69.

Du kan læse mere om frivilligt isolationsophold uden for hjemmet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

 

27.08.2020

Engangstilskud til modtagere af forsørgelsesydelser

 

15.08.2020

Krav om mundbind eller visir i al kollektiv transport

Fremover skal alle rejsende over 12 år i den kollektive trafik, færger og taxi bære mundbind eller visir. Kravet gælder også de ansatte, der har passagerkontakt.

Det har regeringen besluttet på baggrund af, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler krav om mundbind i den kollektive transport i hele landet og på alle tider af døgnet.

11.08.2020

Brug af mundbind under kørsel med Flextrafik

KL og Danske Regioner anbefaler efter dialog med Sundheds- og Ældreministeriet brug af mundbind i den visiterede FlexTrafik samt sygetransporter i hele Danmark. Anbefalingen kommer som reaktion på den seneste tids stigning i antallet af smittede med Covid-19.

Anbefalingen gælder for alle voksne brugere af FlexTrafik, som er visiteret til ordningen, borgere som af regionerne er visiteret til sygetransport samt chauffører.

Hvis borgeren ikke selv har haft mulighed for at anskaffe sig et mundbind udleverer chaufføren et mundbind.

Anbefalingen om brug af mundbind gælder fra den 8. august. Kommunerne og regionerne er i dialog med trafikselskaberne med henblik på at aftale udlevering af mundbind.

Det forventes, at borgerne kan få tilbudt mundbind fra slutningen af uge 33.

For den øvrige FlexTrafik gælder Sundhedsmyndighedernes generelle anbefaling om brug af mundbind i den kollektive trafik, når det ikke er muligt at holde afstand.

Det er indtil videre brugernes eget ansvar at anskaffe mundbindet. 

 

10.07.2020

Brug af mundbind

Sundhedsstyrelsen har opdateret de generelle anbefalinger for, hvordan man forebygger smittespredning med ny coronavirus. Anbefalingerne indeholder nu også information om, at man kan bruge mundbind kortvarigt i helt særlige situationer for at beskytte andre mod ny coronavirus.

 

22.06.2020

Hjælpepakker til kultur- og fritidsområdet

Assens Kommune åbner nu for økonomisk hjælp til kultur- og fritidsområdet. Foreninger, kulturinstitutioner og andre kan søge hjælp til driftsudgifter og projekter i forbindelse med COVID-19 situationen.

 • www.assens.dk/genstart

 

18.06.2020

 

17.06.2020

 

12.06.2020

Opdaterede retningslinjer vedrørende besøg på socialområdet og besøg på ældreområdet

 

07.06.2020

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv

Aftale om yderligere genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning samt alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

 

28.05.2020

Musikskolen er åbnet igen

Onsdag d. 27. maj genåbnede musikskolen i hele Assens Kommune. Der er i første omgang tale om soloundervisning, gruppeundervisning samt enkelte hold. Undervisningen foregår i musikskolens tre egne huse på Tobaksgaarden, i Fyrtårn Tommerup og i Huset i Glamsbjerg samt på skoler i hele kommunen. Musikskolen følger nationale krav til sikkerheden, og eleverne kan derfor trygt vende tilbage.

Det betyder, at vi nu ved, at Assens Musikskole kan tilbyde almindelig undervisning straks efter sommerferien. Musikskolen har forlænget tilmeldingsperioden, så alle, der har lyst at gå i musikskole, kan nå at tilmelde sig på assensmusikskole.dk

27.05.2020

26.05.2020

Daghjem åbnes med begrænsninger. De enkelte dagtilbud har i samarbejde med demenskonsulenten og Myndighed udvalgt borgere, der får tilbud først. Borgerne er informeret eller bliver det i takt med, at de kan få et tilbud igen.

Træning kan tilbyde holdtræning igen, såfremt retningslinjerne omkring afstand m.m. kan overholdes.

21.05.2020

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om en udvidet genåbning af fase 2. Partierne er blevet enige om en række initiativer, som du kan læse om i aftalen.

19.05.2020

15.05.2020
Alle skoler er klar til at genåbne for de ældste elever på mandag den 18.5.

15.05.2020

Hjælp til restauranter og caféer - midlertidige tilladelser
I forbindelse med genåbningen af restaurationer og caféer, kan der være nogle, der har brug for at ændre på vilkårene i tilladelserne om udeservering, for at kunne opretholde afstandskrav og lignende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Der kan også være caféer og restaurationer, der ikke hidtil eller i begrænset omfang har haft udeservering, som ser et behov for en større grad af udeservering for at få et bedre økonomisk grundlag for at åbne.

15.052020

Gradvis og kontrolleret genåbning af beskæftigelses- og aktivitetstilbud

Også på det specialiserede socialområde for voksne arbejdes der med en gradvis og kontrolleret opstart af vores tilbud. Det betyder, at der fra på mandag d.18.5. startes op på en gradvis genåbning, der tager udgangspunkt i lokale løsninger ud fra deres fysiske rammer samt gældende retningslinjer. Således åbner Odensevej §104, BEC Pilevej §103, Lindebjerg Allé og Psykiatricenter Vestervangen §104 gradvist, mens Kompasset og Café Tusindfryd fortsat er lukket.

15.05.2020

Bostederne åbner for besøg i næste uge

Vi glæder os over, at vi nu også kan åbne for besøg på bosteder i Assens Kommune. Det sker fra tirsdag den 19. maj.

Der er mange af jer, der har ventet længe på at se jeres kære, så derfor vil der nok være en ”besøgs-pukkel” her i starten. Det betyder, at du måske ikke kan komme på besøg så tit, som du måske gerne vil eller plejede at være før corona.

Vis hensyn til andre pårørende, der også har savnet at kunne besøge deres kære og følg i øvrigt personalets anvisninger.

Der er en række forholdsregler, personalet og du som pårørende skal tage højde for i forbindelse med besøg.

 • Først og fremmest skal besøget aftales med personalet på forhånd.
 • Derudover skal besøget som udgangspunkt foregå udendørs, og der skal være afstand mellem beboeren og dig som pårørende.

Endelig er det vigtigt at huske, at du skal ikke skal tage på besøg, hvis du er sløj eller syg, og du skal vente til 48 timer efter med at komme på besøg, hvis du har været syg.

Husk også Sundhedsstyrelsens gode råd for at undgå smittespredning – bl.a. nys og host i ærmet og fokus på håndvask/sprit.

Vi skal passe på vores beboere på bostederne.

14.05.2020
AssensBibliotekerne genåbner i alle seks filialer mandag den 18. maj 2020, men med forskellige restriktioner. For eksempel må der kun være åbent for ind- og udlån, og du må ikke selv finde dine bøger.

12.05.2020

Nu kan du igen komme på besøg på plejehjem
Vi glæder os til at få besøg på plejehjemmene igen, og vi er klar til at tage imod pårørende fra og med onsdag den 13. maj. Der er dog en del forholdsregler på grund af situationen med corona. Det er kun kontrollerede – og aftalte – besøg, der er tale om.

 

07.05.2020
Idræts- og foreningsliv må starte op igen - udendørs og med forbehold fra i morgen fredag den 8. maj 2020.

07.05.2020
Besøg på plejehjem
Vi afventer desværre stadig de konkrete retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. I Assens Kommune åbner vi ikke for besøg på plejehjem, før vi har de konkrete retningslinjer for, hvordan besøgene kan foregå på en sundhedsfaglig forsvarlig måde. Det går vi ikke på kompromis med, for det handler om hensynet til beboernes, de pårørendes og medarbejdernes sikkerhed.
Kommunernes Landsforening har kontakt til Sundhedsstyrelsen, og seneste melding fra styrelsen er, at retningslinjerne forventes at blive klar mandag den 11. maj 2020.
Så snart vi har dem, åbner vi naturligvis for besøg igen.

07.05.2020
Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om en aftale om anden fase af genåbningen. Partierne er blevet enige om en række initiativer, som du kan læse om i aftalen.
Læs hele aftalen.

29.04.2020
Tandplejen starter op igen under de anbefalet retningslinjer fra sundhedsstyrelsen.

Pga. Covid19 må man ikke møde op på klinikken uden en telefonisk henvendelse først.

Pga. ændret arbejdsgang vil personalet på klinikken se således ud.

Klinikassistent iført værnemidler

23.04.2020

Foreninger kan nu starte op med udendørs aktiviteter uden kropskontakt, når de generelle krav og anbefalinger overholdes

06.06.2020

Mulighed for forsigtig og gradvis åbning af Danmark
På pressemødet med Regeringen og sundhedsmyndighederne er det netop meldt ud, at Danmark så småt kan begynde at åbne gradvist op efter påske. Dette kan kun ske, hvis befolkningen fortsætter med at følge myndighedernes anvisninger og overholder restriktionerne.

Hvad vil åbne:

 • Fra den 15. april vil der ske en genåbning af skoler 0-5. klasse, børnehaver, vuggestuer og fritidsordninger

Udvalgte restriktioner som fastholdes til 10. maj:

 • De ældste elever fra 6.-10. klasse og efterskoler holdes hjemme. Ingen afsluttende eksamen i folkeskolen, årskarakteren vil gælde som prøvekarakter.
 • Forlængelse af forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer fastholdes.
 • Grænserne forbliver lukket, og de gældende rejsevejledninger gælder fortsat.
 • Herudover vil biografer, storcentre, frisører mv. indtil videre være lukket.

06.04.2020
Styrelsen for Patientsikkerhed og Social og Indenrigsministeriet har påbudt Assens Kommune og alle landets øvrige kommuner, at udstede forbud mod besøgendes adgang til
kommunale- og private plejehjem samt sociale botilbud for børn, unge eller voksne efter servicelovens regler. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med COVID-19 og for at beskytte svage og udsatte borgere mod sygdom.

06.04.2020

30.03.2020
Genbrugspladserne genåbner tirsdag den 31. marts.

23.03.2020
Tiltag mod coronavirus forlænges til og med 13. april

Statsministeren har netop holdt pressemøde, og her fortalte hun, at alt det, myndighederne har sat i gang for at bekæmpe corona-smitten, forlænges til og med 13. april.

Det gælder derfor også lukning af dagtilbud, skoler, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, borgerservice osv. Og vi skal alle blive ved med at stå sammen – ved at holde afstand.

23.03.2020
Corona-information på andre sprog end dansk
Informationsmængden om corona-situationen er stor og myndighederne opdaterer løbende retningslinjerne. Ishøj Kommune har udarbejdet information om de nyeste tiltag mod spredning af corona-virus på engelsk, pakistansk, polsk og tyrkisk. I kan finde materialet på kommunens hjemmeside, hvis I har behov for inspiration til lignende materiale.

19.03.2020

 • Få det samlede overblik over telefonnumre til myndighedernes hotlines vedr. Corona-situationen (28-09-2020: Siden er nedlagt)

18.03.2020
Røde Kors har oprettet et hjælpenetværk. Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

18.03.2020

17.03.2020

Statsminister Mette Frederiksen har præsenteret nye tiltag som led kampen i at begrænse spredningen af coronavirus.

Fra i morgen klokken 10.00 og til den 30. marts 2020 gælder følgende:

 • Offentlige forsamlinger på over 10 personer forbydes - både inde og ude.
 • Skærpede krav til butikker: Kunder skal kunne spritte af, og der skal kunne være god afstand mellem kunderne i købssituationer.
 • Alle sports- og idrætsfaciliteter skal lukkes.
 • Alle steder med tæt kundekontakt lukkes. Det gælder frisører, solcentre, natklubber, værtshuse o.lign.
 • Restauranter og spisesteder lukkes. Gælder ikke takeaway.

Tiltagende gælder IKKE dagligvarebutikker og apoteker.

Læs mere på www.coronasmitte.dk.

17.03.2020
FynBus har oprettet en særlig hjemmeside om FynBus og Corona-virussen. Siden findes på adressen www.fynbus.dk/coronavirus, og det er her den primære information til kunderne finder sted.

16.03.2020
Virksomheder kan nu få betaling med det samme fra Assens Kommune

Assens Kommune suspenderer med øjeblikkelig virkning de normale betalingsfrister til kommunens leverandører. Det vil sige, at hvis en virksomhed ønsker det, kan den modtage betalingen straks efter kommunens godkendelse af fakturaen.

16.03.2020
Information om nødpasning i Assens Kommune.

Regeringen har besluttet, at alle skoler og dagtilbud lukker fra og med mandag den 16. marts og foreløbigt indtil mandag den 30. marts 2020 (opdateret med ny dato). Assens Kommune har på den baggrund etableret nødpasning i de fleste af kommunens institutioner. Kun de institutioner, som ikke har nogen børn i nødpasning, holder helt lukket.

I Assens Kommune er det blevet prioriteret, at hvert dagtilbud/skole nødpasser egne børn i alderen 0-9 år. Prioriteringen er foretaget på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefaling om ikke at samle for mange børn på et sted af hensyn til smitterisikoen. Der skal holdes afstand og tages hensyn. Samtidig kan de børn, der har brug for nødpasning, blive passet af de voksne og i de lokaler, som de kender i forvejen. Det skaber tryghed.

 Assens Kommune har nedsat et fast hold af medarbejdere, der varetager nødpasning af børnene, fremfor at medarbejdere møder ind på skift. Det gør vi for at mindske smitterisikoen.  Herved sikrer vi forhåbentlig også, at der er raske hænder til at tage over, i tilfælde af at de faste medarbejdere skulle blive smittet med COVID-19.

16.03.2020
Sundhedsstyrelsen har oversat plakaterne ”Ny coronavirus – Beskyt dig selv og andre” og  ”Til dig der er ældre eller kronisk syg” til en række sprog. Plakaterne findes nu på engelsk, somali, tysk, polsk og tyrkisk (og der arbejdes på en udgave på arabisk samt farsi).

Derudover har Sundhedsstyrelsen udarbejdet tre nye pjecer: Gode råd om coronavirus til:

 • Dig der er gravid
 • Dig der har et barn med kronisk sygdom
 • Dig der arbejder som fysio-, ergoterapeut eller i hjemmeplejen.

Det hele kan downloades og printes fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Plakater-og-andet-materiale 

13.03.2020
Corona-situationen har udviklet sig ganske hurtigt i løbet af de seneste dage. Samtidig står Assens Kommune foran en helt ny situation med statsministerens udmelding onsdag aften om, at store dele af Danmark nu lukker ned de næste par uger for at minimere smittespredningen og undgå overbelastning af sundhedsvæsenet. En situation, der kommer til at ramme og påvirke alle kommunens borgere. Funktioner og tilbud er lukket ned, og medarbejderne skal udføre deres arbejde på nye måder.

12.03.2020
Til forældre og unge som modtager støtte fra Børn, Familie og Ungeenheden.

Som en konsekvens af regeringens udmelding omkring Coronavirus (COVID-19) er her en kort information om det nødberedskab, som opretholdes på det specialiserede børne- og ungeområde:

Alle aftaler, besøg, møder, samvær som kan udsættes, VIL blive udsat inden for perioden på foreløbigt to uger.
I kan som altid kontakte jeres rådgiver i Børn, Familie og Ungeenheden på telefon eller sikker mail.
I kan i akutte situationer også kontakte dagvagtstelefonen på 5137 4435 eller døgnvagtstelefonen (uden for arbejdstid) på 2936 5528.

12.03.2020
Regeringen har besluttet, at alle skoler og dagtilbud lukker fra og med mandag den 16. marts til og med fredag den 27. marts 2020 (Opdatering: Ny dato! Nu gælder lukningen indtil mandag den 30. marts 2020).
Der er dog mulighed for nødpasning af jeres børn - orientér jer om dette på vores hjemmeside, her.

I bedes allerede nu forsøge at afklare, hvilke pasningsmuligheder I har fra på mandag og to uger frem, så I inden i morgen, fredag den 13. marts kl. 10.00, kan give skolen eller dagtilbuddet besked om jeres behov for evt. nødpasning.

12.03.2020
Borgerservice på Assens Rådhus holder lukket fra og med i dag 12.3.2020 og de kommende 2 uger. Det gælder også den mobile Borgerservice. 

 • Alle vil fortsat modtage deres ydelse

Du kan kontakte Borgerservice på tlf. 64 74 74 74 

09.03.2020
Meddelelse fra Kommunernes Landsforening (KL)

Vi har modtaget en hel del henvendelser vedr. det specialiserede socialområde – konkret om de forholdsregler, der er truffet vedr. personale på ældreområdet om at hjemsende medarbejdere, som er hjemrejst fra et risikoområde også gælder for medarbejdere på socialområdet.

Sundhedsmyndighederne har på den baggrund besluttet en fuldstændig sidestilling af de to områder, hvilket betyder, at personale på socialområdet der er kommet hjem fra et risikoområde de seneste 14 dage også skal hjemsendes. Dette gælder på voksenområdet botilbud (§§ 107-108) dagtilbud og beskyttet beskæftigelse (§§104-105), §85-støtte, misbrugsbehandling, forsorgshjem, kvindekrisecentre. På børneområdet gælder det opholdssteder efter §66.

Bemærk i praksis betyder det, at skæringsdatoen for denne målgruppe nu er hjemkomst efter 24. februar 2020.

Denne sidestilling af områderne vil også gælde fremadrettet i de udmeldinger, der kommer.

06.03.2020
Fem forholdsregler for at begrænse spredningen af smitte

Beskyt dig selv og andre ved at følge de her fem råd:

 • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Host eller nys i ærmet
 • Begræns fysisk kontakt (håndtryk, kram og kys)
 • Vær opmærksom på rengøring
 • Vær opmærksom i større forsamlinger

Når vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til COVID-19 (coronavirus), kan vi alle hjælpe med til at begrænse spredningen af smitte.

Myndighederne har oprettet en ny side, som bliver løbende opdateret - så har du spørgsmål om COVID-19, så gå ind på www.coronasmitte.dk

05.03.2020
Sundhedsstyrelsen anbefaling lyder nu som følger: Hvis du har familiemedlemmer, som ikke har rejst med til risikoområderne, så anbefaler vi, at du efter hjemkomst holder dig fysisk adskilt fra dem i 2 uger. Hvis du har været i direkte kontakt med dine familiemedlemmer efter hjemkomst, anbefaler vi, at de pågældende familiemedlemmer også bliver hjemme i to uger.

Dette gælder for alle danskere, som er hjemkommet efter 2. marts 2020 og for personale i sundheds- og plejesektoren efter 18. februar 2020.

04.03.2020
Kommunernes Landsforening (KL) præciserer, at anbefalingen om at blive hjemme i 14 dage, hvis man er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter d. 2. marts også gælder børn og unge i dagtilbud og skoler

03.03.2020
Sundhedsstyrelsen anbefaler alle borgere, at blive hjemme i to uger, hvis man er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter d. 2. marts.

03.03.2020
Sundhedsstyrelsen stiller krav om, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor Coronavirus er særligt udbredt (risikoområder) og er kommet hjem efter 18. februar 2020, skal blive hjemme i 14 dage efter de er kommet hjem.

27.02.2020
Sundhedsstyrelsen har udsendt information om forholdsregler for virksomheder og arbejdspladser. 

 • Information til virksomheder og arbejdspladser om forholdsregler ved ny coronavirus (COVID-19)

 

Forebyg smitte fra coronavirus

 • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
 • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
 • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte.

Hvis du får symptomer på sygdom (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær) i op til 14 dage efter, at du er kommet hjem fra et område med ny coronavirus (COVID-19), er det vigtigt, at du ringer til lægen, inden du møder op.

 

Få mere at vide

Information in english

Kontakt Den myndighedsfælles hotline

Åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 09.00 - 15.00

Tlf: 70 20 02 33

OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.