icon-Flyt_byg-og-bo

Flyt, byg og bo

Varmeplan

Vi vil fremme den grønne omstilling og gøre Assens Kommune fri for opvarmning med fossile brændsler såsom olie og naturgas.

På nedenstående links kan du læse mere om, hvilke varmeløsninger du kan skifte til, og hvilke tilskud du kan søge, hvis du opvarmer din ejendom med olie eller naturgas og gerne vil omstille til mere bæredygtig varme.

For at hjælpe den grønne omstilling af varmesektoren på vej, har vi udarbejdet en varmeplan. I det ligger, at vi har gennemgået kommunen for at udpege, hvilke olie- og naturgasforsynede områder, der kan blive forsynet med fjernvarme, og hvilke områder vi anbefaler henholdsvis individuelle og kollektive varmeløsninger. På kortet nedenfor kan du se status på fjernvarme for dit område.

Vi har et mål om, at vi i Assens Kommune i 2030 er foran de nationale mål for den grønne omstilling. Det betyder, at vi har en ambition om at reducere CO2-udledningen med 80 % sammenlignet med vores udledning i 1990 og være helt CO2-neutrale senest i 2050.

Status på fjernvarme hos dig

Kortet viser status for udrulning af fjernvarme i Assens Kommune. Vores primære fokus er de områder, der kategoriseres som ’naturgasforsynede’, men vi har også medtaget udrulning af fjernvarme til områder uden for denne kategori.

Ved at indtaste din adresse i søgefeltet, kan du se, hvad status er for udrulning af fjernvarme til dit område. Du kan få et af tre svarmuligheder:

  • Fjernvarme planlagt
  • Mulighed for fjernvarme undersøges
  • Ingen planer om fjernvarme

Ligger din adresse uden for disse områdetyper, er det fordi, det ikke er registreret som naturgasforsynet område, og at der for nuværende ikke er planer om at etablere fjernvarme.

Lys grøn: Har fjernvarme
Mellemgrøn:
Fjernvarme planlagt
Mørk grøn:
Mulighed for fjernvarme undersøges
Gul:
Naturgasforsynede områder, uden planer for fjernvarme

Fjernvarme planlagt viser de områder, hvor det er vedtaget, at der vil blive etableret fjernvarme. Du kan også se, hvilket fjernvarmeselskab der leverer fjernvarmen, og hvornår udrulningsarbejdet forventes udført. Vi opfordrer dig til at holde øje med det pågældende fjernvarmeselskabs hjemmeside for yderligere information.

Mulighed for fjernvarme undersøges viser de områder, hvor et fjernvarmeselskab er ved at udarbejde projektforslag for etablering af fjernvarme. Du kan også se, hvilket fjernvarmeselskab der udarbejder projektforslaget, og hvornår projektforslaget forventes udarbejdet. Fjernvarmeselskabet arbejder kun videre med udrulning af fjernvarme til dit område, hvis projektforslaget viser, at fjernvarme ud fra en samfundsøkonomisk betragtning er den bedste løsning. Herefter følger myndighedsgodkendelse samt undersøgelse af tilslutningsomkostning og vilkår og tidshorisont for etablering. Vi opfordrer dig til at holde øje med det pågældende fjernvarmeselskabs hjemmeside for yderligere information.

Ingen planer om fjernvarme viser de områder, der er kategoriseret som naturgasforsynede områder, hvor der for nuværende ikke er planer om fjernvarme.

Har fjernvarme viser de områder, hvor der er etableret fjernvarme.

Kontakt Plan

Tlf: 64 74 75 20

Send almindelig e-mail
Send sikker e-mail via borger.dk
Send sikker e-mail via virk.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.