icon-Flyt_byg-og-bo

Flyt, byg og bo

Varmepumpe

Fjernvarme og varmepumper er de mest miljøvenlige opvarmningsformer, der er tilgængelige lige nu.

Derfor anbefaler vi, at du installerer en varmepumpe, hvis din ejendom ligger i et område, der ikke vil blive forsynet med fjernvarme. Du kan vælge at købe din egen varmepumpe eller få varmepumpe på en abonnementsordning. Du kan sammenligne varmepumper på Varmepumpelisten.

Tilskud

Du kan søge tilskud fra Bygningspuljen til konvertering til varmepumpe, hvis du bor i et område uden fjernvarme. Du skal søge tilskuddet før, du indgår aftale med en håndværker eller køber materialer. Du kan læse mere om Bygningspuljen og søge tilskud her.

Hvis du ønsker at skrotte dit olie- eller gasfyr og samtidig erstatte det med en varmepumpe på abonnement, kan Skrotningsordningen være noget for dig. Læs mere om Skrotningsordningen her.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe optager varmeenergi med en relativ lav temperatur fra jorden eller luften. Varmeenergien omsættes til en højere temperatur, der kan bruges til opvarmning af en ejendom. Der findes flere typer varmepumper, og de tre mest gængse er luft-til-luft-varmepumpe, luft-til-vand-varmepumpe og jordvarme. Læs mere om de forskellige typer varmepumper her, og find den, der passer bedst til dit behov og forbrug.

Hvis du skifter opvarmningsform, skal du huske at opdatere BBR-oplysningerne om din ejendom. Du kan opdatere BBR-oplysningerne her.