icon-Flyt_byg-og-bo

Flyt, byg og bo

BBR

Hvad er BBR?

Bygnings- og Boligregistret kaldes i daglig tale for BBR og er et landsdækkende register med oplysninger om bygninger og tekniske anlæg på alle bebyggede ejendomme. I BBR er der blandt andet oplysninger om bygningsarealer, tag- og vægmaterialer, installationer mm. Disse oplysninger bruges blandt andet ved ejendomsvurderinger, beregning af husleje og boligsikring og som grundlag for statistikker. For ejeren kan oplysningerne desuden være nyttige i forbindelse med ejendomshandel eller udstedelse af energiattest.

Hvad er BBR-ejermeddelelser?

Alle husejere har fået tilsendt en udskrift af, hvad der står i BBR om deres ejendom. Udskriften kaldes en BBR-ejermeddelelse. Ejermeddelelsen suppleres og ajourføres løbende med oplysninger fra byggesagen i forbindelse med nybyggeri, om- og tilbygninger, nedrivning mv. ligesom ejerskifte registreres. I begge tilfælde får ejeren automatisk tilsendt en ny ejermeddelelse.

Det skal bemærkes, at BBR-ejermeddelelsen først ændres og udsendes, når en bygningsændring er afsluttet.

Gennemgang af ejermeddelelsen

Når du modtager din BBR-ejermeddelelse, er det vigtigt, at du gennemgår den omhyggeligt for at kontrollere, om oplysningerne er korrekte. Er de det, skal du blot gemme meddelelsen.

Er der fejl eller mangler i oplysningerne, skal du meddele det til BBR, så oplysningerne kan blive ændret. 

Ret BBR

Har du rettelser eller ændringer til dine BBR oplysninger, så kan du rette dem i selvbetjeningsløsningen Ret BBR

Har du mistet din BBR meddelelse, kan du finde den ved at gå ind på dette link https://www.ois.dk/ og søge på din adresse i søgefeltet.

Bygningsmæssig ændring

Foretager du bygningsmæssige ændringer på din ejendom, der ikke skal anmeldes til eller godkendes af bygningsmyndigheden, skal du sende en mail til BBR.

Hvad kræver byggetilladelse?

Kontakt BBR

Tlf: 64 74 75 19

Send sikker e-mail via borger.dk
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din Nem ID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer.