Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Udlejning af egen fulde helårsbolig til feriegæster

Udlejning af egen fulde helårsbolig til feriegæster

Udlejning af egen fulde helårsbolig til feriegæster

Fra 2024 kan man i Assens Kommune udleje sin fulde helårsbolig til feriegæster op til 100 dage per kalenderår, hvis man udlejer gennem en udlejningsformidler, som indberetter indtægterne.

Borgere, der selv udlejer deres fulde helårsbolig, må højst udleje boligen i op til 30 dage pr. kalenderår, mens borgere, der udelukkende udlejer gennem en eller flere udlejningsformidlere, som indberetter indtægterne ved udlejningsaktiviteten, må i Assens Kommune udleje boligen i op til 100 dage pr. kalenderår.

Det er i lovgivningen fastsat et generelt udlejningsloft på 70 dage, men Assens Byråd har den 1. november 2023 besluttet, at hæve udlejningsloftet til 100 dage pr. kalenderår. Beslutningen er truffet iht. § 6 i Lov nr. 368 af 09/04/2019.

 

Udlejning af værelse(r)

Hvis man udlejer dele af sin egen helårsbolig eksempelvis et værelse, gælder der andre regler i medfør af sommerhuslovens § 1, stk. 1, nr. 1.

 

Fleksboligordningen

Der gælder også andre regler med hensyn til flexsboliger. Reglerne og, hvordan du søger om flexboligtilladelse, kan du læse om på Assens Kommunes hjemmeside via dette Flexbolig i Assens Kommune

 

Plan- og Landdistriktsstyrelsen fører tilsyn

Det er staten ved Plan- og Landdistriktsstyrelsen, som fører tilsyn med overholdelse af reglerne for udlejning af egen fulde helårsbolig eller værelser og med reglerne i Sommerhusloven. Du kan læse mere om reglerne på styrelsens hjemmeside Planinfo.dk.

Plan

Rådhus Allé 5

5610 Assens

Ring til os

Telefontider

Få seneste nyt

Assens Kommune
Rådhus Allé 5
5610 Assens

CVR: 29189692

Telefon: 64 74 74 74

Telefontider

Nyttige links